Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Religie
Pamflet
Mediu
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9273
De la 07 Ianuarie 2003
104541879

„Angajează-mă, pot ce poţi si tu"

  • 3 December 2007, 23:00
Acesta este mesajul transmis de persoanele cu dizabilităţi angajatorilor botoşăneni. Dornice de muncă, persoanele cu dizabilităţi au puţine şanse de a-şi găsi un loc pe piaţa forţei de muncă, în special din cauza prejudecăţilor semenilor. Pentru a le ajuta să se integreze pe piaţa forţei de muncă şi să îşi găsească un loc în societate, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat ieri un simpozion.
La eveniment au luat parte câteva persoane cu dizabilităţi, dornice de muncă, psihologi şi asistenţi sociali din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Fundaţia Estuar. Din păcate, agenţii economici nu s-au arătat prea dornici de a le întinde o mână de ajutor acestor persoane, la întâlnirea organizată de conducerea agenţiei botoşănene dând curs doar doi agenţi economic.
Simpozionul s-a desfăşurat sub egida "Zilei internaţionale de solidaritate cu persoanele cu handicap". Persoanelor prezente li s-au prezentat o serie de filmuleţe ce reprezintă poveşti de succes al persoanelor cu dizabilităţi, care au reuşit să se integreze pe piaţa forţei de muncă şi în societate. "Integrarea persoanelor cu dizabilităţi în societate şi în viaţa activă reprezintă elemente esenţiale pentru reducerea discriminării sociale. În decursul anului acesta un număr de 57 de agenţi economici au comunicat un număr de 961 de locuri de muncă pentru persoane cu dizabilităţi. Deoarece nu am avut persoane în baza de date nu am putut onora această ofertă", a declarat Iulia Cocriş, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani.
Având în vedere faptul că agenţii economici au comunicat locuri de muncă vacante pentru aceste persoane, Iulia Cocriş consideră că este foarte important ca agenţia pe care o conduce să stabilească o cale de comunicare între agenţie, angajatori şi persoane cu dizabilităţi. În decursul acestui an şi-au găsit loc de muncă doar 65 persoane cu dizabilităţi, din care două cu subvenţionarea locului de muncă şi 63 fără subvenţionare. Persoanele cu dizabiltăţi care au participat la simpozionul organizat de AJOFM au avut vârsta cuprinsă între 20 şi 29 de ani. Ele şi-au arătat disponibilitatea de a munci şi de a urma un curs de calificare pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă în Botoşani. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Stomatologii români refuză să trateze persoanele seropozitive
sugerăm directorului Oprişanu să încerce recrutarea unui stomatolog moldovean sau ucrainean, poate că vor fi mai umaniîn incinta Spitalului de Boli Infecţioase se află un cabinet dotat cu tot ce trebuie, dar cu lacăt pe uşă
O inginerie financiară i-a adus lui Tonino un câştig fabulos (V)
dreptatea o împarte judecătorii, iar judecătorii, ca şi noi, sunt supuşi tentaţiilor
Pensionarii părăsesc municipiul pentru a primi ajutor lemne la ţară
Substanţe periculoase la o fabrică în lichidare
S-ar putea să le iasă pasienţele
Ioan Rotundu
"Parteneriat pentru dezvoltare durabilă" la final
Învingători ai zilei de 3 decembrie
Comentariul comentariilor (II)
(Ioan Rotundu)
Democratul Achiţei se vede preşedinte al CJ
Vâzdoagă prevede Botoşanilor un sfârşit apocaliptic
spaţiile verzi sunt la cheremul arhitecţilor şi proiectanţilor
Studiul de trafic, o problemă pentru Botoşani
Liberalii vor investiţii în schimbul votului botoşănenilor
Prefectul va fi verigă de legătură între sindicate şi Guvern
Sistem de gestionare şi optimizare a fluxului de clienţi la Paşapoarte
Marşul tăcerii pentru victimele SIDA
Taxa de mediu se menţine, pentru că aşa vor muşchii lui Tăriceanu
Horoscop
La nunta de aur
Omul are bani şi caută o tânără amatoare de clipe plăcute
Program TELE’M Botoşani, marţi, 4 decembrie
Românul şi vânătoarea
Colindul şi colindatul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă