Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20103
De la 07 Ianuarie 2003
93931787

Anglia se pregătește să se îmbete după aproape patru luni de carantină

  • Johnson a promis că va merge chiar el să bea o halbă de bere
  • 11 April 2021, 20:27
Englezii vor lua cu asalt cârciumile săptămâna aceasta după o perioadă de aproape patru luni în care au stat pe uscat - dar mulți vor descoperi că au opțiuni limitate, scrie Politico.
Oamenii din Anglia care vor ieși să bea o bere vor putea să o facă de luni, dar doar în aer liber, la terase, atât timp cât formează grupuri de cel mult șase persoane sau care provin din cel mult două case diferite.
În Scoția și Țara Galilor, activitatea la terase va fi reluată din 26 aprilie.
De când premierul Boris Johnson și-a anunțat foaia de parcurs pentru ridicarea restricțiilor, rezervarea locurilor în aer liber la puburile și restaurantele englezești în primele câteva zile după redeschidere a devenit un lucru imposibil: companiile din acest sector spun că rezervările sunt la niveluri record.
Dar vremea britanică, problemele legate de cashflow și lipsa locurilor suficiente în aer liber pentru a se conforma cerințelor guvernamentale înseamnă că majoritatea barurilor nu se vor putea deschide până cel puțin pe 17 mai, când se așteaptă redeschiderea barurilor și în interior.
„Credem că aproximativ o treime din pub-uri se vor deschide luni și poate că doar o treime dintre acestea vor fi profitabile”, a spus James Calder, director executiv al Societății Brewers Independent, care reprezintă 830 de fabrici independente de bere artizanală din Marea Britanie. „Ideea cㄠpuburile se deschid, prin urmare totul este în regulă, ”nu ar putea fi mai departe de adevăr.”
”Aceste planuri presupun că vom avea o vreme normală de aprilie - este inutil să spunem că avem toate degetele încrucișate pentru o vreme frumoasă, caz în care am căuta să redeschidem și mai multe dintre afacerile noastre”, a spus un purtător de cuvânt al Mitchells & Butlers.
Având în vedere că programul de vaccinare se desfășoară rapid în Marea Britanie și numărul de infecții scade, Johnson a spus că Anglia va trece la etapa a doua de ieșire din lockdown din 12 aprilie. Johnson a spus că va merge chiar el la terasă pentru o halbă de bere.
Cu toate acestea, el a spus că oamenii ar trebui să continue să lucreze de acasă atunci când pot și să reducă la minimum călătoriile interne, a spus guvernul.
Aceasta este a doua etapă de ieșire din carantină după ce, pe 22 februarie, Johnson a anunțat un plan de ieșire treptată din lockdown, începând cu redeschiderea școlilor din 8 martie, cu scopul de a ridica ultimele restricții la sfârșitul lunii iunie.
Din 29 martie, ordinul de a rămâne acasă a fost ridicat și au fost autorizate adunări în aer liber, limitate la șase persoane sau două gospodării diferite.
Cinematografele, stadioanele, hotelurile și restaurantele (în interior) vor urma să se deschidă pe 17 mai, data la care membrii diferitelor gospodării se vor putea întâlni în interior.
Astfel dacă situația sanitară o va permite, întoarcerea fanilor pe stadioanele din Anglia să va întâmpla de pe 17 mai, cu o capacitate limitată la maximum 10.000 de persoane, a anunțat luni premierul Boris Johnson.
HotNews.ro

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Dilemă psihică
Horoscopul săptămânii 12 – 18 aprilie 2021
Eleva Dimureac s-a ales cu umilinţa, profesoara umilitoare cu tupeul imaculat
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ministrul Educației propune extinderea anului școlar din septembrie 2022
revenirea la trimestre și vacanță de vară mai scurtă
Director şcolar de valooare....0 (zero)
Garda de Mediu Botoşani s-a dat bătută
Ioan Rotundu
Dragnea cere în instanţă eliberarea condiționată
Apar indicii rezonabile că probele de peşte au fost înlocuite
Ioan Rotundu
Hăitaş la vreme de noapte în uniformă de poliţist
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă