Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Publicitate
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
6907
De la 07 Ianuarie 2003
69346510

Anomalii administrative: un sfert din Botoşani are statut de sat

  • 7 November 2007, 23:00
Primarul comunei Mihai Eminescu Verginel Gireadă (foto) intenţionează să ajungă până în instanţă pentru păstrarea graniţelor comunei. În cadrul ultimei întâlniri recente cu primarul municipiului Botoşani, secretarii municipiului şi comunei şi prefectul Gheorghe Sorescu s-a discutat cu hărţile pe masă. Concluzia la care s-a ajuns este că Legea 2 /1968 privind organizarea administrativă a ţării este nemodificată iar municipalitatea şi-a însuşit o parte din comuna Mihai Eminescu în mod abuziv. „Urmează ca eu, în calitate de primar, să dau o dispoziţie ca toate societăţile din zona industrială care sunt plătitoare de taxe şi impozite către municipiul Botoşani să plătească la comuna Mihai Eminescu taxele şi impozitele”, a declarat primarul comunei Mihai Eminescu Verginel Gireadă. Acesta susţine că în cazul în care aceste societăţi nu se vor conforma va fi nevoit să meargă în instanţă cu Primăria Botoşani şi instituţiile din Zona Industrială, care plătesc taxele municipalităţii şi nu comunei Mihai Eminescu.
Acesta crede însă că societăţile în cauză vor direcţiona plata taxelor şi impozitelor spre comuna Mihai Eminescu, având atuul că pentru comună, taxele şi impozitele au valoarea în jumătate, faţă de cele percepute de municipalitate.
În situaţia aceasta se află aproximativ 15 societăţi, care activează de fapt nu în municipiul Botoşani, ci în comuna Mihai Eminescu, potrivit vechii hărţi a judeţului. „Din aceste societăţi o parte deja plătesc impozitele la noi. O parte s-au conformat şi cred că se vor conforma toate, mai ales că taxele percepute de noi, ca şi comună sunt în jumătate faţă de cele ale municipalităţii”, a subliniat primarul comunei Mihai Eminescu.
Acesta susţine că harta arată că şi în momentul de faţă comuna se întinde până undeva la jumătatea fabricii Electrocontact şi drumul care merge către Petrom, inclusiv depozitele de construcţii. „Este o problemă veche şi îmi pare rău că nu am atacat-o la timp. Am crezut că se va rezolva de la sine. Cineva încalcă legea nu vrea să recunoască acest lucru. Municipalitatea nu are documente care să ateste proprietatea şi dacă mergem la OCOT se atestă clar delimitările comunei”, a declarat primarul Verginel Gireadă.
Din încasarea taxelor şi impozitelor de la societăţile din zona industrială, care primarul pretinde că se află pe teritoriul comunei Mihai Eminescu, la bugetul comunei s-au aduna încă aproximativ 2 miliarde lei vechi anual, sumă deloc de neglijat. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Academia Carmen Caragiu de la Pro Tv îşi închide porţile
Comunicat de presă
„Un computer pentru fiecare elev” începând cu anul viitor
Program TELE'M Botoşani, joi, 8 noiembrie
Programul activităţilor Zilelor Liceului Economic
Pui cu susan
Fanatism pescăresc
Horoscop
Vrea un job, pune maşina la bătaie!
Botoşăneanul cu vila cea mai tare din ţară
(Cârcotaşul)
Frig în şcolile dorohoiene
Referendum în rândul profesorilor
Profesorii au vrut să iasă în stradă, s-o oprească pe Bontaş din drum
Au învăţat pentru a deveni… şomeri
O nouă rundă de înscrieri pentru a deveni eco-şcoală
"Festivalul Naţional al şanselor tale"
Cabinetele medicale insalubre, în atenţia prefectului
Au început lucrările la magistrala de gaz
Primarii botoşăneni au fost instruiţi pentru alegeri
Punct muzeistic deschis la Truşeşti
Ciuştea zice că nu-i invidios pe circul PNL, dar…
S-a deblocat începerea lucrărilor la cele opt drumuri
Festivalul Şanselor Tale lansat şi la Botoşani
Italieni din Bari interesaţi de colaborări cu Botoşanii
Ramona Mănescu, negociator- şef al tinerilor români în Europa
Prea cinstitul primar a împărţit apartamentele după propunerea portarului
după ce-a stat un an de zile în Italia, cu voia primarului, portarul a fost pontat în concediu fără plată în tot acest timp, de la telefonul primarului s-a vorbit în Italia de zeci de milioane de leisătul de viaţa peninsulară, portarul a revenit la primărie pentru a fi promovat în funcţieaşa a ajuns un portar să facă ordine în împărţirea apartamentelor
Năravul din fire, la noi n-are lecuire
Ioan Rotundu
Construcţie agresivă şi inestetică, dar cu toate aprobările legale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă