Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22284
De la 07 Ianuarie 2003
113026781

Anul 2013 semne bune are pentru medicii de familie

  • 27 December 2012, 23:00
Se întrevăd câştiguri mai bune pentru medicii de familie, în 2013. La conducerea Ministerului Sănătăţii a ajuns din nou ministrul care a finanţat cel mai bine medicina de familie în ultimii ani, prin derularea unui program prin care au fost trimişi la analiză gratuită milioane de români.
Programul cunoscut ca „marea analiz㔠le-a adus atunci câştiguri frumoase medicilor de familie şi laboratoarelor, iar acum oficialii şefii Ministerului Sănătăţii intenţionează să planifice şi să pună în aplicare noi acţiuni de acest fel, screninguri care să pornească de la medicina de familie.
Cu prioritate se vor desfăşura câteva programe de screening pentru bolile oncologice, bolile cardiovasculare şi cele cerebrovasculare.
„Faptul că se acordă o atenţie deosebită unor programe de depistare a unor boli grave în faze incipiente este un lucru deosebit de bun. Problema este ca în continuare această acţiune să fie susţinută financiar de autorităţile sanitare. Nu este suficient că ai depistat boli la mii de pacienţi dacă nu finanţezi şi tratamentele acestora.
La marea analiză s-au diagnosticat multe cazuri de hepatită C, în condiţiile în care persoanele respective habar nu aveau că sunt bolnave. Dar când a fost la tratament, bolnavii au stat pe liste de aşteptare cu anii. Astfel de programe de screening sunt foarte bine venite, dar trebuie asigurată finanţarea şi în continuare, pentru tratarea cazurilor”
, a declarat medicul Dragoş Ailincăi.
Ministerul Sănătăţii a anunţat că în programul de guvernare un punct esenţial priveşte accentul pe medicina de familie, pentru ca aceasta să poată derula programe de prevenţie a îmbolnăvirilor, de educaţie sanitară a populaţiei. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Leac pentru insomnie
De la lovituri cauzatoare de moarte la omor calificat
Distracţia Primăriei Botoşani din noaptea de Revelion
Chef de Crăciun cu etnobotanice
Dorohoi: Spitalul municipal îşi completează echipa de conducere
Furturile în şcoli, combătute cu materiale informative
Crăciun înflăcărat pentru pompierii botoşăneni
Pensionarii se înghesuie la Revelionul primăriei
Mitropolia Iaşi nu vrea cimitir privat la Botoşani
cerinţa Mitropoliei este împotriva libertăţii mediului de afaceri
Cacealmeaua lui Ponta cu demiterea : Macaleţi rămâne prefect
Drăguşeni : Anul 2013 începe cu alegerea primarului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă