Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14687
De la 07 Ianuarie 2003
122874754

Anul şcolar a început sub prizonieratul a două pandemii

  • Ioan Rotundu
  • 15 September 2020, 16:11
De luni, 14 septembrie, s-a deschis anul şcolar 2020/2021. Prin alte ţări europene sau de peste ocean anul şcolar s-a deschis de prin luna august, dar fără prea multe scandaluri de ordin politic, fără proteste ale elevilor şi părinţilor, fără poliţe plătite de către partidele cu forţă în Parlament partidelor aflate la guvernare. Toate aceste şicane de ordin politic şi social sunt specifice doar românilor iar ziua de luni ne-a demonstrat că tradiţia în privinţa educaţiei păstrează nealterate toate şicanele de care am amintit.
Pandemia Covid 19 nu există doar la români, ea există în întreaga lume, dar la români ea-a devenit armă politică cu consecinţe mult mai periculoase social decât victimele pe care le provoacă coronaviruşii. La români, pandemia muşcă adânc din actul educaţional pentru că aşa vor unii politicieni iar consecinţa va fi că la cele 40 de procente de analfabeţi funcţionali pe care-i produce anual şcoala românească se vor adăuga noi procente.
Pandemia Covid 19 a evidenţiat incapacitatea managerială a ministrului liberal Monica Anisie dar şi odioasa solidaritate a premierului Ludovic Orban cu incapacitatea profesională a acesteia de a conduce ministerul. Practic, nu ministrul Educaţiei a stabilit în ce condiţii se poate începe anul şcolar ci ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, care vorbeşte la foc automat că de n-ai auzul performant nu înţelegi nimic din ce spune, de către sirianul Arafat (foto) care s-a arătat mai interesat să afle dacă are dosare deschise la DNA decât cum vor învăţa carte copii românilor, de către cloaca de politruci în uniformă din cadrul Ministerului de Interne care se pricep mai bine la a colabora cu clanurile mafiote decât cu psihologii şcolari pentru a şti cum să procedeze cu copii în cazurile de bullying.
În tot acest mecanism de ordin cazon gândit să facă din elevi nişte recruţi militari nu se regăsesc prevederi clare care să pună în prim plan actul educaţional, accesul tuturor elevilor la sistemul de învăţare şi mai ales la păstrarea relaţiei elev-pedagog, relaţia care cimentează apetitul învăţătorului, a profesorului pentru a preda şi a elevului pentru a învăţa.
Fără îndoială că în nicio ţară din lumea asta guvernul n-a fost pregătit să lupte cu pandemia Covid 19, a luat decizii greşite şi a învăţat din greşeli, a preluat de la alte guverne ce-a fost bun şi a eliminat ce a preluat şi s-a dovedit a fi rău. Şi Guvernul Orban a făcut greşeli dar a luat şi decizii care s-au dovedit a fi corecte. Dar în privinţa pregătirii deschiderii anului şcolar s-a greşit tactic. S-a lăsat pregătirea pe seama unui ministru nepriceput şi la cheremul unor pricepuţi în a lupta cu viruşii dar total nepricepuţi în a înţelege cum se desfăşoară învăţământul pe parcursul unui an şcolar.
Întreaga metodologie de învăţare în condiţii de pandemie a fost elaborată fără a fi ascultată şi vocea psihologilor şi medicilor şcolari. Aceste două categorii profesionale extrem de importante în procesul educaţional au fost pur şi simplu ignorate pentru că niciun guvern postdecembrist nu le-a considerat ca având un rol important în actul educaţional. L-ea tolerat din nevoia de a respecta anumite cerinţe europene, le-a tolerat de gura asociaţiilor profesionale neguvernamentale, dar nu le-a considerat niciodată utile.
Dar pe lângă pandemia Covid 19 mult mai periculoasă s-a dovedit a fi „pandemia roşie” alimentată strategic de către socialiştii din PSD. Deschiderea anului şcolar a fost harnic sabotată de către unii directori de şcoală puşi în funcţie de PSD, de către primarii PSD-ului, de către conducerile Inspectoratelor şcolare pentru că aşa a venit ordinul de la conducerea supremă a PSD-ului.
Liderii de sindicat din învăţământ s-au trezit la viaţă şi au început protestele iar Consiliul Naţional al Elevilor, aceşti tineri de viitor în PSD, au pus de un protest grotesc dar pe placul liderilor PSD . Boicotul a fost necesar pentru a compromite în ochii românilor guvernarea liberală.
Socialiştilor nu l-e apăsat niciun moment dacă elevii vor avea acces la învăţătură sau nu, ştiut fiind că socialiştii nu susţin educaţia pentru că deşteptarea tinerilor ar diminua drastic controlul puterii partidului lor asupra comunităţii. Conducerea ministerului Educaţiei este formată din numiţii PSD-ului iar ministrul Anisie este produsul USL. Secretarul de stat Arafat este socialist de la originea sa de sirian iar poliţiştii din Interne sunt de fapt corcituri între miliţienii lui Ceauşescu şi ciocoismul postdecembrist.
Aceast㠄pandemie roşie” generată de socialişti pentru a submina actul educaţional doar pentru a compromite guvernul liberal va afecta zeci de mii de elevi care n-au să obţină la final nici măcar dreptul de a fi numiţi analfabeţi funcţionali.
Drama cea mare este că împotriva pandemiei Covid 19 putem lupta şi noi, ca părinţi, dar împotriva „pandemiei roşii” nu avem arme de luptă. Mult aşteptata reformă a clasei politice promisă de PNL nu va veni. La conducerea PNL sunt suficienţi lideri asemenea socialiştilor din PSD care au tot interesul să nu fie reformaţi. Dacă va fi o reformă a clasei politice, ea se va naşte numai după alegerile parlamentare din decembrie şi numai dacă pe listele de candidaţi ale PNL şi USR vor apărea tineri dintr-o nouă generaţie de politicieni. Ceea ce îmi vine greu să cred că se va realiza, mai ales prin PNL. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 14 - 20.09.2030
Anisie fost secretar de stat în guvernul său, acum nu mai e bună?
Bancul săptămânii: Soluţie matrimonială
„DNA, repornește lupta împotriva corupților!”
- o petiție pe comunitatea declic.ro a strâns peste 16.000 de semnături
Orban: Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile
Manifestațiile vor fi din nou autorizate
Staţiunea Popăuţi a ajuns să fie vândută bucată cu bucată
Cu neruşinare, Roxana Ţurcanu vrea votată primar de Botoşani
Catrenul săptămânii
Ecouri la articolele apărute în Jurnalul
Jaful fondurilor publice are binecuvântare din interiorul APIA Botoşani
Ioan Rotundu
Anunţ cu privire la distribuirea măştilor de protecţie
Când minciuna este pusă la suflet iar adevărul hulit cu vorbe otrăvite
Ioan Rotundu
Doina minte în aşa hal că… până şi Minciuna s-a ruşinat!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog