Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8149
De la 07 Ianuarie 2003
122868216
Anunţ de interes public

COMUNA MIHAI EMINESCU A CASTIGAT PROCESUL CU A.D.I. ZONA METROPOLITANA

  • 16 October 2019, 17:31
Instantele judecatoresti au respins ca neintemeiate cererile formulate de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “Zona Metropolitana Botosani” privind plata contributiei anuale datorata de membrul asociatiei.
Avand in vedere ca, raportat la problema aparuta la sfarsitul lunii august 2019 cu privire la transportul public de pe raza comunei Mihai Eminescu, respectiv in satul Catamaresti Deal, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “Zona Metropolitana Botosani” a afirmat in mod eronat ca “Primaria comunei Mihai Eminescu s-a retras politic (din anul 2018) din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Zona Metropolitană Botoșani” producand in acest fel deservicii propriilor cetățeni, inclusiv în domeniul transportului public de persone”, tinem sa facem cunoscut public urmatoarele:
Deoarece in perioada in care comuna Mihai Eminescu a fost membra in Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Zona Metropolitană Botoșani” nu a beneficiat de niciun proiect si a achitat contributii (anii 2012 – 2015) doar pentru functionarea Aparatului tehnic al Asociatiei, in fapt, plata drepturilor salariale, a decis ca in anul 2018 sa se retraga.

Pentru anii 2016 si 2017, Comuna Mihai Eminescu nu a achitat contributiile anuale stabilite de Consiliul de Administratie, deoarece Comuna Mihai Eminescu, prin Consiliul Local al acesteia, nu si-a insusit (nu a semnat) Hotararile de Administratie ale A.D.I Zona Metropolitana Botosani, privind aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli pentru anii sus- mentionati Mai mult decat atat, in strategia de dezvoltare a Zonei Metropolitane, Comuna Mihai Eminescu este considerata “o zona neatractiva al posibililor investitori ” si niciunul din proiecte de interes local inaintate catre Asociatie nu au fost luate in considerare.

Fata de cele relatate, A.D.I. Zona Metropolitana Botosani, la data de 21.12.2018 a formulat o cerere prin care a solicitat instantei ca prin hotararea ce o va pronunta sa dispuna obligarea debitoarei, comuna Mihai Eminescu, la plata sumei de 34.848 lei, la care sa se adauge dobanda legala aferenta, reprezentand contributia restanta pentru anii 2016 si 2017. Prin incheierea din data de 14.03.2019, pronuntata de Judecatoria Botosani, cererea a fost respinsa.

In consecinta, deoarece A.D.I Zona Metropolitana Botosani nu intelege ca nu i se cuvin banii comunei doar pentru salariilor angajatilor, ba mai mult, in acceptiunea sa “nu intereseaza daca au beneficiat sau nu de proiecte “, membrii asociati trebuind sa plateasca contributia anuala stabilita de Consiliul de Administratie “pentru functionalitatea Aparatului tehnic al Zonei Metropolitane Botosani,fara de care nu si-ar putea asigura plata salariilor”, a formulat o Cerere in anulare, care a fost respinsa ca neintemeiata. Sentinta judecatoreasca este Definitivă.

ASADAR, RETRAGEREA DIN ASOCIATIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARA “ZONA METROPOLITANA” A COMUNEI MIHAI EMINESCU ESTE INTEMEIATA SI UTILA PENTRU BUGETUL COMUNEI SI NU ADUCE NICIUN DESERVICIU LOCUITORILOR ACESTEIA.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa'n gura lu' Rotundu Emisiunea din 11.10.2019
Horoscopul săptămânii 14 -20.10.2019
Bancul săptămânii: Cum se roagă ginerele când îi trăieşte soacra
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Nici în ceasul al 12-lea, baronul primar de Cristeşti n-a respectat legea (III)
Ioan Rotundu
Când autoritatea publică a Urbanismului Botoşani este compromisă
Ioan Rotundu
Preşedintelui Costică Macaleţi i-au sărit… plombele
Ioan Rotundu
Gaşca roşie botoşăneană continuă cu minciuna şi ipocrizia
Ioan Rotundu
Cheful poliţiştilor organizat la cantonul din pădurea Vorona
Ioan Rotundu
Cum justiţia l-a declarat mort, de viu ce este, pe baronul – primar PSD de Cristeşti
Ioan Rotundu
Din istoriile istoricului ajuns baron PSD şi primar de Cristeşti
Ioan Rotundu
Salvarea României nu cred că va veni de la Guvernul Orban
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog