Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1785
De la 07 Ianuarie 2003
122231746

Aoleu, ce s-a ales din articolul despre conducta de gaz!!!

  • 25 November 2010, 23:00
Luni, 22 noiembrie, am conştientizat din nou dimensiunea răspândirii celei mai puternice boli româneşti contemporane: băgatul în seamă, atunci când toată lumea, de fapt, te ignoră. Reluarea, în paginile publicaţiei on-line Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi a unui material apărut iniţial în cadrul „Buletinului Informativ Realitatea” a dat apă la moară, datorită unei banale greşeli de tipar, vorbăriei aiurea a celui mai vehement căutător de greşeli tipografice din urbea Flămânzi. Aşa numitul OM!
Toată lumea care a folosit vreodată un calculator (computer personal, pentru a nu se înţelege iarăşi greşit) ştie că la tastaturile originale sunt concepute pentru limba engleză şi că atunci când se trece la programul de scriere în limba română tasta „z” este înlocuită de tasta „y” şi invers.
Deci, dacă nu se schimbă opţiunea lingvistică în română, la apăsarea tastei „z” apare „y” iar la apăsarea tastei „y” apare „z”. Această greşeală uzuală a fost făcută şi de ziaristul Ioan Rotundu în materialul preluat de la televiziunea CATV din Flămânzi, numai că, pentru că dracul şi-a băgat iarăşi coada, iar corectorul era probabil în pauză de cafea, lucrurile s-au brodit să iasă cum nu se poate mai prost, chiar din titlu.
Şi aşa expresia „magistrala de gaz” s-a transformat, aproape obscen, în „magistrala de gay”. Unora, (ne)potrivirea li s-a părut amuzantă, chiar cu trimitere indirectă la prezenţa, nu cu timp în urmă, chiar pe traseul Hârlău-Botoşani menţionat în articol, a prestatoarelor celei mai vechi meserii din lume. Nu şi veşnic constipatului corespondent OM care, ignorând sensul real al articolului, în care se specifica, clar, implicarea Primăriei Flămânzi în „construirea reţelei de gaze din zona Flămânzi-Frumuşica”, a sărit înţepat în sus, comentând ironic: „Care este diametrul conductei dacă poate circula un gay? Va pătrunde gay-ul şi în cele două localităţi despre care se face vorbire?”.
Răspunsul a venit prompt, de la AL DOILEA OM, un comentator care ştie, ca şi noi de altfel, cine este primul OM şi câte „vitejii” administrative a făcut el în trecuta legislatură PSD-istă: „Diametrul conductei este doi gay, că ne-am interesat pentru tine. Daca marele gay al partidului, OM, va aproba aşa cum a aprobat şi oborul, bazarul, hotelul de la 6 drumuri şi multe altele (pe care le voi prezenta în alt comentariu), cu siguranţă că va pătrunde şi gayul sus amintit în cele doua localităţi!”.
Vai, vai, vai, ce-a ieşit cu „gay”-ul acesta din articolul despre magistrala de „gaz” metal dintre Hârlău şi Botoşani. Ca şi când n-ar fi fost suficiente atâtea bancuri proaste care se fac în zonă cu legătură directă între conducta de „gaze” şi strachina cu fasole. Să nu ajungi la vorba lui Einstein?: „Două lucruri sunt infinite în lume, universul şi prostia omenească. Dar despre primul, nu sunt chiar atât de sigur”.(BPF)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilkei: Sirena pompierului
Observator la alegerile din Republica Moldova
Daniel Moruzi nu a plecat acasă
Luptă fără adversari pentru şefia teatrelor din municipiul Botoşani
Aproape 4000 de botoşăneni au depus cerere pentru ajutor de încălzire
Laptele praf de la UE poate fi ridicat de la Incubatorul de Afaceri
Udrea a fost somară să nu-şi bată joc de sinistraţii dorohoieni
Coplata în sistemul sanitar a devenit realitate
Botoşăneni care trăiesc din ajutoare de şomaj europene
Au pierdut subvenţia agricolă
Elena Udrea va semna Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al oraşului Flămânzi
Un evreu din Frumuşica, pionier al ziaristicii botoşănene
Adăpost de animale incendiat de un cablu electric defect
Şomerii care refuză de două ori un loc de muncă nu vor mai primi ajutor de şomaj
Vor pleca ungurii din Transilvania? Pagubă-n ciuperci
Cei care au trebuit să plătească într-o primă fază au platit
vor urma si alţii
Vehiculele blindate ale NATO vor traversa Rusia in drum spre Afganistan
Situaţia fondului de pensii este un dezastru
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog