Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8550
De la 07 Ianuarie 2003
122580489

“Apa înseamnă viaț㔠sau lacrimile din ochii populației afectate de secetă, în Botoșani!

  • 15 September 2016, 23:00
In data de 14 septembrie, in ziua in care crestinii praznuiau Inaltarea Sfintei Cruci, membrii Rotary Club Botosani au venit în ajutorul populatiei afectate de seceta care se perpetuează in majoritatea comunelor judetului Botosani.
Astfel, s-a organizat un convoi pentru transportarea a 4,75 tone de apa potabila imbuteliata si circa 5 tone de apă pentru consumul animalelor, apa care a fost distribuita din gospodărie in gospodărie, in zona unde efectele sunt cele mai accentuate: la 52 de km de municipiul Botosani, in comuna Avrameni, in satele Aurel Vlaicu si Ichimeni.
O contributie importanta a avut si partenerul Rotary in acest proiect, Hypermarket Carrefour Botosani, care, pe langa cele doua tone de apă si transportul paletilor, a oferit pachete cu rechizite scolarilor din clasele I-IV de la Scoala Gimnaziala nr. 2 din satul Aurel Vlaicu, comuna Avrameni.
Pentru ca lipsa acuta se resimte si in spatiile de invatamant, au fost aprovizionate cu apa potabilă atat scoala din Avram Iancu, precum și cea din Avrameni, voluntarii actiunii initiate de Rotary Club Botosani fiind asistati de conducerea Primăriei Avrameni si de Departamentul SVSU.
Daca despre efortul organizarii si nevoia acută de apa potabilă, despre parjolul de pe dealurile dimprejur, despre modul cum autoritatile reusesc sau nu sa faca fata situatiei tot mai critice de la o zi la alta, despre transporturile zilnice ale pompierilor, daca despre toate acestea vorbesc imaginile surprinse cu aparatul foto, nu la fel se pot exprima ele si despre sentimentele traite cand o bunicuta din capat de sat sau de ulita iti multumeste din tot sufletul cu ochii inlacrimati si spune ca azi-noapte a visat cum cineva ii aduce o sticlă de apa.
Previziunile sumbre privind precipitatiile din perioada imediat urmatoare fac necesara interventia si in perioada ce vine a eforturilor conjugate ale mediului ONG si autoritatilor in sprijinul solidar acordat populatiei afectate.
Clubul Rotary - Botoșani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 16.09.2016
Bancul zilei: Destăinuiri sentimentale
Ameninţare fără precedent din partea lui Putin: ”Vă dăm Republica Moldova înapoi!”
Acuzațiile grave pe care Vântu i le aduce lui Călin Popescu Tăriceanu
Curteşti: Scandal iscat pe seama găinăriei firmei S.C. FEREMAM Orăşeni Deal
Ioan Rotundu
Comunicat de presă Penitenciarul Botoşani
Mihaela Huncă vrea să se lepede de Satana mitei
Mita primită mită de la Suceveanu este scoasă la vânzare
Resturi umane a mii de prizonieri, inclusiv romani, gasite intr-o groapa comuna din Rusia
Cele 4 mari proteste sindicale in desfasurare cu care se confrunta Guvernul Ciolos
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog