Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16469
De la 07 Ianuarie 2003
122876536

Apel către consilierii judeţeni!

  • 9 October 2009, 23:00
In urma discutiilor avute joi, 08.10.2009, de conducerea Sindicatului „IMPACT” Botosani, sindicat reprezentativ la nivelul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, cu Presedintele Consiliului Judetean Botosani s-a stabilit convocarea unei sedinte extraordinare a C.J. Botosani in ziua de luni, 12.10.2009, pentru aprobarea suplimentarii bugetului D.G.A.S.P.C. Botosani cu suma de 2,4 milioane lei.
In aceste conditii va exista posibilitatea acordarii unei parti din restantele sumelor necesare pentru asigurarea securitatii si sanatatii in munca (contravaloare masa calda si sume pentru refacerea capacitatii de munca). Concret, ar urma ca in cursul zilei de marti, 13.10.2009 sau, cel tarziu, miercuri, 14.10.2009, sa se achite sumele restante pentru 8 luni de zile (decembrie 2008 - iulie 2009).
In cadrul actiunii de protest organizata astazi, 09.10.2009, la care au participat peste 300 membri de sindicat, salariati in cadrul D.G.A.S.P.C., acestia au fost consultati in legatura cu actiunile de protest care se vor desfasura in perioada urmatoare. In urma centralizarii chestionarelor completate de participanti s-au obtinut urmatoarele rezultate:
1. Sunteti de acord ca suma de 2,4 milioane lei sa fie utilizata pentru:
95 % - plata sumelor pentru asigurarea securitatii si sanatatii in munca pe 8 luni (01.12.2008 - 31.07.2009)
3 % - plata salariului aferent lunii august 2009
2 % - alte raspunsuri
2. Sunteti de acord cu suspendarea actiunilor de protest (intreruperea sau blocarea activitatii D.G.A.S.P.C. Botosani) pana vineri, 16.10.2009, ora 730?
60 % - DA
40 % - NU
3. Sunteti de acord cu intreruperea sau blocarea activitatii D.G.A.S.P.C. Botosani pe termen nelimitat, in cazul in care la sedinta extraordinara a Consiliului Judetean de luni,12.10.2009, nu se vor aproba sumele necesare acordarii restantelor pentru asigurarea securitatii si sanatatii in munca (contravaloare masa calda si sume pentru refacerea capacitatii de munca)?
98 % - DA
2 % - NU
4. Sunteti de acord cu intreruperea sau blocarea activitatii D.G.A.S.P.C. Botosani pe termen nelimitat, in cazul in care in cadrul sedintei de Guvern de miercuri, 14.10.2009, nu se vor aproba sumele necesare acordarii restantelor salariale, precum si sumele necesare cheltuielilor cu salariile pana la sfarsitul anului 2009?
97 % - DA
3 % - NU
Am aflat cu surprindere, din declaratia de presa a d-lui Turcanu Florin, presedintele PNL Botosani, de intentia consilierilor judeteni PNL de a vota impotriva aprobarii rectificarii de buget a D.G.A.S.P.C. Botosani in cadrul sedintei extraordinare de Consiliu Judetean de luni, 12.10.2009, pozitie contrara celei adoptate, deocamdata la nivel de intentie, de reprezentantii celorlalte partide care compun Consiliul Judetean Botosani, respectiv PD-L, PSD si PRM. Rugam toti consilierii judeteni sa analizeze cu obiectivitate si cu realism situatia celor 1.200 de salariati din cadrul D.G.A.S.P.C. Botosani si a celor 3.000-4.000 de membri ai familiilor acestora, care nu si-au primit drepturile salariale de peste doua luni, situatie care nu se regaseste in nici una dintre institutiile despre care dl. Turcanu spune ca „ar avea de suferit ulterior”.
O abordare echitabila si nediscriminatorie la constituirea si repartizarea bugetului judetului ar fi trebuit, in mod normal, sa nu determine diferente privind asigurarea platii salariilor catre angajatii tuturor institutiilor aflate in subordinea Consiliului Judetean. Din pacate constatam ca numai salariatii de la DGASPC Botosani sunt cu restante de cateva luni, astfel incat incercarea de remediere a acestei situatii ar trebui sa fie sustinuta de oricare dintre consilierii judeteni, indiferent de culoarea politica. Prin votul consilierilor judeteni nu se acorda o facilitate angajatilor DGASPC Botosani, ci se face un pas pentru diminuarea (nicidecum eliminarea!) restantelor cuvenite si neacordate.
Reprezentantii Sindicatului IMPACT Botosani isi exprima disponibilitatea ca, anterior sedintei extraordinare, sa discute cu liderii sau reprezentantii partidelor care intra in componenta Consililui Judetean Botosani, precum si cu oricare dintre consilierii judeteni interesati in clarificarea anumitor aspecte privind activitatea DGASPC Botosani.
Reamintim decizia Sindicatului IMPACT de a nu se va implica in campania electorala pentru sustinerea unui anumit partid sau candidat, dar va face o campanie negativa, prin membrii de sindicat, familiile si cunostintele acestora, fata de toti cei care se opun si nu sustin alocarea imediata a fondurilor necesare pentru plata drepturilor restante ale angajatilor D.G.A.S.P.C. Botosani.
Forta si unitatea membrilor Sindicatului IMPACT Botosani a fost probata cu ocazia actiunilor de protest organizate in perioada anterioara si nu mai dorim sa fim nevoiti sa o dovedim prin actiuni viitoare.
PRESEDINTE,
Marius-Leonardo Orosanu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un preot şi-a bumbăcit dascălul în văzul enoriaşilor
Angajaţii DGASPC au închis „prăvălia”
Subprefect nou la Botoşani
Aventura interlopului Răzvan Rotaru a luat sfârşit
şef nou la Garda de Mediu Botoşani
Florin Ghiorghiţă minte, dar nu-i mincinos
Elena Condrei a fost exclusă din partid
Ţâbuleac să vândă Touareg-ul şi soţia lui Rădăşanu să lucreze pe gratis
este recomandarea liderului PNL către preşedintele CJ
Program TELE'M Botoşani, sâmbătă
“Republica Moldova şi-a ales drept prioritate principală integrarea în UE”
Dileme şi false dileme la Chişinău
Bogat şi sărac: PCRM, în dilemă ingrată
Regele Mihai a decorat-o pe Doina Cornea
Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale
Flămânzi, între „teoria conspiraţiei” şi „curvăsăria” politică
primarul Pitorac, coleg de partid cu marele adversar politic Rebenciuc?
Medicii de familie se confruntă cu… gunoaiele sanitare
CAS vrea reînfiinţarea secţiei de dializă la Spitalul judeţean
Ministerul Sănătăţii nu renunţă la programul de depistare a cancerului de col uterin
Stafilococul auriu bântuie prin Spitalul judeţean
Eroarea Prostănacului
Horoscop
Doi preoţi şi o călugăriţă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog