Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
27347
De la 07 Ianuarie 2003
122912996

Aproape 40% dintre angajatii TAROM sunt rude.

  • Directorul administrativ: "Exista structuri care pur si simplu nu stiu ce au de facut, exista structuri paralele care se ocupa cu acelasi lucru, nu stiu una de alta si, mai rau, se incurca una pe alta"
  • 17 December 2015, 23:00
Aproape 35-40% din totalul angajatilor companiei nationale TAROM sunt inruditi intre ei, a declarat pentru Newsair.ro noul director administrativ al operatorului aerian, Tiberiu Ticlea, membru al Consiliului de Administratie. Conducerea Tarom lucreaza la harti ale modului in care ar trebui sa arate de fapt derularea tuturor proceselor si procedurilor din companie si va propune o noua organigrama in luna ianuarie pentru ca, in prezent, "procedurile in companie sunt teribile, procesele sunt confuze".
Potrivit Newsair.ro, Tiberiu Ticlea - el insusi fiind ginerele Anisoarei Cornila, directorul Directiei Juridice din Ministerul Transporturilor - spune ca a cerut in mod expres sa vada cum stau lucrurile din acest punct de vedere in compania TAROM si prin urmare a fost centralizata situatia celor aproape 2,000 de salariati.
Dintre cei 35-40% de inruditi, doar 500 de persoane au recunoscut in mod oficial acest lucru prin mentionarea gradului de rudenie in formulare interne. Trebuie specificat ca potrivit procedurilor, oamenii nu erau obligati sa precizeze aceasta informatie insa regulile s-au schimbat intre timp, iar acum trebuie sa spuna la angajare daca mai au rude in TAROM.
"Procedurile in companie sunt teribile, procesele sunt confuze, exista structuri care pur si simplu nu stiu ce au de facut, exista structuri paralele care se ocupa cu acelasi lucru chiar si in achizitii. In departamentul IT exista 4 structuri paralele care nu stiu una de alta si care, mai rau, se incurca una pe alta", a declarat Ticlea pentru newsair.ro.
Potrivit sursei mentionate, Ticlea a spus ca lucreaza in prezent la realizarea unei harti complete a modului in care ar trebui sa arate de fapt derularea tuturor proceselor si procedurilor din companie. In plus, directorul administrativ va prezenta o noua organigrama a TAROM in luna ianuarie, dar si un nou sistem de evaluare reala a angajatilor, intrucat, in momentul de fata nu exista nicio procedura de evaluare a personalului. Angajatii nu au fixate niciun fel de obiective, a mai precizat Ticlea, iar departamentul Comercial, cel care ar trebui sa vanda de fapt, este complet inert si ar urma sa fie reorganizat, in opinia aceluiasi oficial.
In privinta unor eventuale masuri de restructurare, Ticlea a mentionat ca nu vor cauta sa dea oameni afara decat din departamentele unde este neaparat nevoie sa se intample asta.
Dimpotriva, conducerea TAROM va incerca sa creasca, sa se dezvolte prin marirea numarului de aeronave si a rutelor nou-introduse astfel incat sa poata mentine cat mai multi dintre angajati. Si, asa cum spuneam intr-un articol anterior, TAROM isi doreste sa aduca inapoi personalul tehnic super-calificat B1/B2 specializat in intretinerea aeronavelor, oameni care au plecat din companie in cautarea unor salarii mai bune, se mai arata pe newsair.ro

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 18.12.2015
Bancul zilei: Preotul sincer
Reţeta zilei: Caltaboşi din măruntaie
Vicepresedintele CJ Satu Mare, prezentat Inaltei Curti cu propunere de arestare preventiva.
Care sunt acuzatiile aduse lui Mircea Govor de catre DNA
Numarul britanicilor care vor iesirea tarii din UE a crescut dramatic in ultima perioada.
47% dintre votanti sunt acum in favoarea unui Brexit
Igor Dodon a declarat agentiei ruse TASS ca socialistii moldoveni vor propune modificarea constitutiei pentru a impiedica in viitor unirea cu Romania
Zgonea, de acord cu pensiile speciale pentru alesii locali
: "Un primar merita din partea statului roman un anumit respect"/ Dragnea: "Primarii au foarte multe constrangeri"
Dacian Ciolos a intrat direct pe locul trei in topul increderii in personalitatile publice - Sondaj INSCOP
Liviu Dragnea, audiat la DNA in dosarul lui Mircea Govor
Piata mondiala este plina de motorina
Nave pline cu combustibil fac cale intoarsa in mijlocul Atlanticului / In largul coastelor europene sunt "ancorate" 250.000 de tone de motorina
Magazin mixt distrus într-un incendiu, la Băluşeni
Împuternicire falsă descoperită de poliţiştii de frontieră
Portiere dublate cu ţigări de contrabandă
CJCPCT Botoşani: Comunicat de presă
Ei, sau noi suntem vinovaţii?
Ioan Rotundu
Botoşani: DNA loveşte sub centură PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog