Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
6249
De la 07 Ianuarie 2003
74976289

Arderea miriştilor – o nouă birocraţie de rang european

  • 10 March 2008, 23:00
Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani avertizează proprietarii de terenuri că incendierea în scopul igienizării de primăvară este interzisă, dacă nu se respectă condiţiile legale. Miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă nu pot fi arse fără acceptul autorităţii de mediu şi fără informarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă.
După cum susţine, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Narcisa Dumitriu, arderea miriştilor şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici. „Arderea miriştilor şi a resturilor vegetale este strict interzisă de legislaţia în vigoare. Este permisă numai ca măsură de carantină fitosanitară pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici. În astfel de cazuri, APM poate emite la solicitarea deţinătorului de teren acceptul doar în cazul în care este demonstrată prezenţa dăunătorilor sau a bolilor”, a declarat Narcisa Dumtriu.
Acceptul pentru arderea miriştilor aflate în una din cele două situaţii se poate da în baza unor acte. Astfel, este necesară o notificare către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, către Garda de Mediu, un act doveditor de la Direcţia Fitosanitară privind prezenta bolilor sau dăunătorilor şi acceptul primarilor din localităţile în care se află terenurile respective.
Cei care nu vor respecta prevederile legale pot primi amenzi. Acestea variază de la 3.000 la 6.000 lei în cazul persoanelor fizice şi de la 25.000 la 50.000 lei pentru persoane juridice. De asemenea, Agenţia pentru Protecţia Mediului nu îşi va da acceptul pentru incendierea terenurilor în scopul eliberării acestora de resturile vegetale în urma recoltării. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Pavel rupe „gâturi” prin instituţie
Cu popoul la popor
(Cârcotaşul)
Ostafie a fost prădat
Fariseii de consilieri au respins înfiinţarea unui „osuar” european
Zelosul controlor Oprişanu l-a călcat pe nervi pe Câmpanu
Comentariul comentariilor (LXXI)
(Ioan Rotundu)
Premiaţi pentru că au participat la „Adolescenţii renunţă la fumat”
APM solicită Prefecturii ca luna aprilie să fie declarată Luna curăţeniei
Scandal pe seama controalelor la medicii stomatologi
Alexandru şi Beleca au plecat la Bucureşti să dea explicaţii
S-a ridicat carantina din spitale
Domnule “Azeem spunea”
Vizita la penitenciar a avut un efect şi i-a pus pe gânduri
Horoscop
Deconspirarea amantei
Program TELE’M Botoşani, marţi, 11 martie
Oportunităţi de a lucra în străinătate
Liberalii au recurs la fals, dar au ajuns de râsul curcilor
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă