Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20381
De la 07 Ianuarie 2003
122880448

Armata israeliană a ucis din greşeală un batran de 67 de ani

  • 7 January 2011, 23:00
Un comando al armatei israeliene a ucis din greseala un batran de 67 de ani, in cadrul unei operatiuni in care incerca sa aresteze, in Cisiordania, cinci membri Hamas eliberati in ziua precedenta de Autoritatea palestiniana, relateaza AFP.
Este a doua oara in mai putin de o saptamana cand un palestinian neinarmat este ucis cu focuri de arma, fara a lua in calcul decesul unei femei care a inhalat sambata gaze lacrimogene, in timpul unei manifestatii in Cisiordania.
Omar Qawasmeh, in varsta de 67 de ani, a fost impuscat in pat, potrivit fiului sau, intr-un apartament dintr-o cladire in care se afla si nepotul sau, unui dintre cei cinci barbati cautati de armata israeliana.
Incidentul a avut loc in cartierul El Sheik, un sector din Hébron, aflat sub controlul Autoritatii palestiniene, in sudul Cisiordaniei ocupate. Fiul sau, Rajaed, a declarat pentru AFP ca Omar a fost ucis in timp ce dormea, armata verificand identitatea sa doar dupa ce l-au ucis. Victima a fost inmormantata vineri dupa-amiaza in Hébron, in prezenta a circa 1.000 de oameni care scandau sloganuri impotriva ocupatiei israeliene.
Armata israeliana si-a exprimat regretul, recunoscand ca victima "nu era o tinta si nu era implicata in vreo activitate terorista".
Potrivit unui comunicat al armatei, barbatul a fost ucis din greseala in timp ce soldatii incercau sa captureze un fost detinut, Walid Bittar, acuzat ca a organizat un atentat sinucigas in Israël, in 2008, si ca ar fi implicat intr-un alt atentat, in 31 august, soldat cu moartea a patru colonisti.
Generalul Avi Mizrahi, comandantul regiunii militare centrala a Israelului, care include si Cisiordania, a ordonat o "ancheta prompta", ale carui rezultate ar urma sa fie publicate saptamana viitoare. Foarte rar astfel de anchete se termina cu inculparea unor militari si, chiar si in acest caz, condamnarile lipsesc, in general, sustin ONG-urile care apara drepturile omului in Israël.
Cei cinci detinuti ai miscarii islamiste palestiniene Hamas fusesera eliberati joi, la Hébron, la ordinul presedintelui Autoritatii palestiene, Mahmoud Abbas. Detinutii se aflau de mai multa vreme in greva foamei. Hamas spune ca aceasta "crima din Hébron constituie o noua escaladare a violentelor din partea Israëlului".
Cele doua mari partide palestiniene - Autoritatea palestiniana si Hamas - sunt la cutite dupa ce Hamas a preluat controlul asupra Fasiei Gaza in iunie 2007, alungand fortele loiale presedintelui Abbas.
Potrivit unui acord incheiat cu Autoritatea palestiniana, Israelul a evacuat 80% din orasul Hébron in 1997, pastrand insa controlul unei enclave din jurul Pesterei Patriarhilor, unde traesc aproximativ 600 de colonisti inconjurati de 170.000 de palestinieni.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Echitate etnică
Cardul naţional de sănătate intră în producţie la sfarsitul lunii ianuarie.
Eva Iova: Alegeţi cu mintea!
Caricatura zilei: Caracterul lui Băse
Români, sclavi la cules de struguri in Cuneo, Italia
Nu am colaborat cu Securitatea, ce a facut Basescu nu poate fi calificat
Marko Bela il susţine pe Kelemen Hunor la şefia UDMR
Alianţa PNL-PC l-a speriat de moarte pe Băsescu
Scandalul contaminării cu dioxină din Germania
Aderarea în martie este moartă...
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog