Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
20898
De la 07 Ianuarie 2003
78527833

Armata ne cheamă din nou sub arme

  • 26 March 2009, 23:00
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani recrutează candidaţi pentru concursurile de admitere organizate în acest an de instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ale Ministerului Apărării Naţionale. La Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti au fost scoase la concurs 50 de locuri din care 1 loc pentru persoane de etnie rromă iar la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldeşti vor fi disponibile 133 de locuri. Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu şi Academia Tehnică Militară Bucureşti au aprobat 15 locuri de ofiţeri, la specializările "geniu", "transmisiuni", "apărare N.B.C.", "echipamente pentru modelare, simulare şi conducere informatizată a acţiunilor de luptă" şi "calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională.
Pentru locurile din instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pot candida atât bărbaţi cât şi femei, indiferent de specialitate.
Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România; să cunoască limba română, scris şi vorbit; să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ; să aibă vârsta de până la 28 ani; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8.00; să fie declaraţi apt medical, fizic şi psihic; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată, pentru săvârşirea de infracţiuni; bărbaţii să aibă înălţimea de minimum 1,70 m iar femeile înălţimea minimă de 1,65 m (cu excepţia candidaţilor proveniţi din liceele militare, promotia 2009).
Perioada de recrutare va fi între 30 martie - 29 mai pentru Facultatea de Pompieri si academiile militare, respectiv 03 iulie pentru Şcoala de Subofiţeri.
Înscrierile se fac la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani, strada Uzinei, nr. 3. Informaţii suplimentare se pot obţine la Biroul Resurse Umane din cadrul IJSU, telefon la 0231/508.129.
De asemenea, se pot accesa site-uri: - www.academiadepolitie.ro - www.armyacademy.ro ( pentru Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu) - www.mta.ro (pentru Academia Tehnică Militară Bucureşti).
SUBOFIŢER RELAŢII PUBLICE
Plt. Dorina LUPU

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


COMUNICAT DE PRESĂ FSLI
Un licean a intrat în clasă cu o grenadă
Derută în PNŢCD! Furtună şi Bogdan ies la atac, cu arme tocite!
Au sosit primii bani pentru reabilitarea drumurilor din Copălău
Comentariul comentariilor XLVII
(Ioan Rotundu)
Căzut în capcana nevestei
Horoscop
Puşche timbrat pe limba lui Ţâbuleac
Superafacere cu terenuri agricole
Invitaţie lansare de carte
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI VINERI 27 Martie
Afiş lansare volum "Masoneria botoşăneană"
Spectacol la "Vasilache"
Musaca de post
Zi încărcată pentru pompierii botoşăneni
Românul şi mila publică
Proaspătul buget aprobat va transforma Botoşanii într-un şantier imens
până şi veşnicul nemulţumit Florin Egner a lăudat bugetul pe acest an
Ţâbuleac se va război în continuare cu judecătorii şi Geanina Pintilii
Preşedintele Ţâbuleac are buget şi este gata de treabă
Tarifele la Sala Polivalentă au scăzut la jumătate
50 muncitori noi la Serviciul de edilitare
Joaca inspectorilor OJPC cu patronii este una de-a şoarecele cu pisica
Control la APIA, pentru a-l ajuta pe Epuraş să renunţe la şefie
Noi piedici în calea obţinerii medicamentelor
Unele primării pun piedici celui deal 13.lea salariu al profesorilor
La Spitalul judeţean se scot bani şi din papuci
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă