Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Publicitate
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
39702
De la 07 Ianuarie 2003
108680682

Aroganţă prezidenţială nemţească şi cretinism guvernamental

  • Ioan Rotundu
  • 28 October 2021, 23:07
Pe post de cerşetor la poarta românilor, în anii 2014 li 2019 pentru a le fi votat preşedinte, Klaus Iohannis şi-a dat arama pe faţă, sângele său de pretinsă rasă superioară celorlalte popoare aprinzându-se în vene fără teama că va păţi ce-a păţit preşedintele Traian Băsescu.
În plină pandemie şi criză guvernamentală, preşedintele şi-a programat vizite în ţări cu care România nu mai are de mulţi ani legături economice trainice, dimpotrivă, ţara noastră devenind un fel de gazdă temporară pentru neaveniţii care speră să ajungă în ţările bogate ale Europei.
Nu aveam guvern, dar preşedintele s-a dus prin Serbia şi numai el ştie la ce. Românii mor cu sutele de la o zi la alta, nu avem guvern care să ştie ce are de făcut în astfel de situaţii de urgie naţională, dar preşedintele s-a dus în Egipt. În afară că a vizitat, la braţ cu nevasta, piramidele, numai el ştie pentru ce a cheltuit banii românilor cu o astfel de vizită că n-a semnat acorduri sau contracte pentru schimburi economice reciproc avantajoase.
În tot acest timp, rămas de izbelişte în ţară, Guvernul Cîţu dă dovadă de tembelism şi cretinism politico-administrativ. Pe vremea ministrului de Interne Vela, cel cu geaca din piele neagră purtată ca pe vremurile lui Hitler de ofiţerii Gestapoului, măcar ni se citea de la un pupitru câte o ordonanţă militară prin care ni se spunea ce avem voie şi ce nu să facem, chiar dacă nu ne conveneau măsurile.
Acum, pe vremea tembelului ministru Lucian Bode şi a cretinului premier Cîţu se moşeşte câte o hotărâre de guvern care, publicată, devine de râsul curcilor aşa de multe inepţii conţine. Şi, aceasta, în cazul fericit în care câte un trepăduş de la palatul Victoria n-a scos sau a adăugat nişte prevederi generate de teancul de euroi primit.
Dacă avem certificate verzi, putem umbla noaptea brambura prin oraş ca nişte somnambuli dar nu putem să ne oprim la un magazin nonstop, la o cafenea sau bar, pentru că sunt închise după ora 21.00. Te întrebi dacă poate fi normal un decident care te lasă să umbli noaptea pe stradă fără o ţintă precisă?!
La slujba de la biserică se poate merge fără certificatul nebinecuvântat de patriarhul Daniel dar la turneul de tenis de la Cluj nici cu certificatul verde nu s-a permis intrarea să ne încurajăm fetele noastre care şi aşa nu prea joasă pe acasă.
În Mall cumpărătorii nu stau sardele ca în biserică dar fără certificat nu poţi intra. Iar dacă ai ghinionul ca în Mall să fie biroul de eliberare a paşaportului şi n-ai certificat, trebuie să prezinţi dovadă scrisă că ai treabă la paşapoarte. Dar ca să ai dovada trebuie mai întâi să intri în Mall s-o obţii.
Altă instituţie trebuie să-ţi dea o dovadă că ai nevoie să intri în Mall să obţii o dovadă că ai treabă la paşapoarte. Cretinism curat! Ca la nebuni! Iar ca toate nenorocirile abătute asupra românilor să aibă şi o cireaşă ca pe tort, arogantul Iohannis l-a scos pe Moş Teacă din scrierile uitate ale lui Bacalbaşa şi l-a întrupat în generalul de armată Nicolae Ciucă să formeze un guvern cazon. Aici întâlnim şi aroganţă nemţească şi cretinism liberal.
Consiliul Uniunii Europene a aprobat PNRR-ul României iar premierul demis Cîţu s-a lăudat nevoie mare că este meritul guvernului său. Minciună sfruntată! PNRR-ul a fost întocmit de către echipa condusă de ministrul USR dat afară din Guvern de Cîţu.
Dar marea problemă este că în luna noiembrie România ar trebui să primească 3,5 miliarde de euro pentru derularea primelor proiecte. Dar pentru a primi banii ne trebuie un guvern stabil şi cu competenţe întregi. Nu aveam aşa ceva iar Moş Teacă bate pasul de defilare între cei din PSD şi USR şi tot nu pricepe care i-ar fi duşmanul.
Dacă, după ce vom scăpa de pandemie, se va înfiinţa un Tribunal al Poporului care să-i judece pe aceşti aroganţi şi cretini din cauza cărora mor zilnic sute de români, din boxa acuzaţiilor musai, cu cătuşe şi lanţuri la picioare, să nu lipsească binomul Iohannis – Cîţu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Pescarul Nistor şi asociata sa Kashyap au pierdut lupta cu familia Popa
Comisarul de poliţie judiciară Stelian Stratulă a demontat minciunile lui Nistor
Bancul săptămânii: Concurenţă neloială
Horoscopul săptămânii 25 – 31.10.2021
Primarul Doroftei şi angajările clientelare pe bani publici
Ioan Rotundu
Un strigăt disperat la adresa nedreptăţilor din poliţie şi justiţie
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Anunt angajare
Anunţ Primăria Mihai Eminescu
Dosarele penale în care impostorul liberal Nechifor pare a fi protejat
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă