Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21714
De la 07 Ianuarie 2003
86927722
Aseară, la Ateneul Român,

Lecţie de demagogie românească pentru şefii UE

  • Ioan Rotundu
  • 10 January 2019, 23:31
Aseară, la Ateneul Român, a avut loc ceremonia de preluare de către România a conducerii Consiliului Uniunii Europene, prezenţi fiind Donald Tusk (foto)– preşedintele Consiliului European şi Claude Juncker – preşedintele Comisiei Europene, în viziunea binomului Dragnea – Tăriceanu, doi susţinători ai statului paralel din România, doi duşmani ai poporului român care au transformat ţara noastră într-o feudă a Uniunii Europene.
Donald Tusk s-a adresat românilor, vorbindu-le româneşte şi pe înţelesul inclusiv al ţaţei Maria care se uită seară de seară la „pe 3”, adică la Antena 3. Nu ştiu ce-o fi înţeles ţaţa Maria, cu creierul ei spălat de Gâdea et compania, dar românii care şi-au păstrat mintea nealterată de „ciuma roşie” au înţeles că efortul şefilor UE de a ne susţine în apărarea democraţiei constituţionale este ferm şi că nu sunt dispuşi aceşti şefi să înghită pe nemestecate discursurile duplicitare ale demagogilor din Parlamentul şi Guvernul României.
Dacă preşedintele Donald Tusk s-a adresat românilor în limba română, Tăriceanu s-a adresat românilor în engleză, ca nu cumva să se prindă careva dintre noi că una le spune şefilor UE şi alta ştim că face el în România. Tăriceanu n-a ratat ocazia să se prezinte ca un apărător al democraţiei europene şi că el apără această democraţie de atacurile „statului paralel” format din instituţii ale statului ce au rămas anchilozate prin activitatea lor în regimul comunist.
Practic, Tăriceanu a criticat serviciile secrete care l-au deconspirat că a pus la cale o mită de 800 mii de dolari, că a făcut afaceri cu pădurile şi alte matrapazlâcuri, motiv pentru care, în opinia sa, aceste servicii ar trebui, dacă nu desfiinţate, cel puţin să asculte de ordinile politicienilor şi să nu mai îndrăznească să-i acuze de corupţie sau alte aranjamente pe care le pun la cale pe seama banilor publici.
Sunt convins că Tusk şi Juncker s-au prins încotro bate Tăriceanu şaua ca să priceapă iapa, motiv pentru care Tusk, în cuvântul său, a precizat că „Aş vrea să fac un apel la toţi românii, să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept și constituţia. Să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, şi mie mi s-a părut imposibil! Dar el a reuşit.”.
Juncker a ţinut să transmită poporului român că „nu sunt posibile compromisuri când e vorba de drepturile oamenilor, de statul de drept, de lupta împotriva corupţiei”
Ce-o fi înţeles premierul Viorica Dăncilă şi banda lui Dragnea, prezenţi în corpore la ceremonie, vom afla pe parcursul celor 6 luni cât România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Dar putem să ne dăm seama cam ce vor face după cum a fost organizată ceremonia de către sfetnicii infractori ai premierului precum Darius Vâlcov.
În loc ca în sală să fie invitate numai personalităţi publice cu o imagine respectabilă în ţară şi în exterior, în sală, chiar în spatele preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Viorica Dăncilă, în lumina reflectoarelor şi văzut peste tot în lume, a fost postat Adrian Severin, proaspăt ieşit din puşcărie graţie legilor iniţiate de ministrul Justiţiei Tudorel Toader.
Aşadar, în timp ce Dăncilă vorbea de democraţie şi statul de drept, Severin, cel care a exportat corupţia românească la nivelul Parlamentului European, era văzut în întreaga lume. Au mai luat loc în sală condamnatul Adrian Năstase, inculpatul Petre Roman şi o puzderie de trepăduşi parlamentari şi guvernamentali aflaţi în conflict cu legea penală.
Cireaşa pe torul corupţiei a pus-o „ală întrebare”, adică Florin Iordache, demagogul şi demolatorul codurilor penale care a citit un discurs prefabricat, spunând şefilor UE că ce citeşte el trebuie înţeles în cheia anului electoral românesc. Adică, mai pe şleau, le spus că PSD-ul va continua să ducă la bun sfârşit masacrarea codurilor penale şi a justiţiei, dezgolirea de competenţe a serviciilor secrete şi slăbirea capacităţii de apărare a ţării, adică exact ce doreşte şi Putin să se întâmple în România.
Întreg spectacolul ceremonial de ridicare a corupţiei şi demagogiei româneşti la rang de Uniune Europeană a fost o ţâră umbrit de lipsa primului corupt şi infractor cu dorinţe dictatoriale a ţării. Mă refer la Liviu Dragnea, şeful bandei de mafioţi care a acaparat puterea în stat.
Pe motiv că s-a dus în vacanţă cu iubita în locuri unde nu-l pot asculta serviciile secrete, se pare că el a lipsit planificat de la ceremonie. Cineva, poate steluţa roşie de pe Kremlin, i-a dat un alt ordin prin cele două canale de comunicare: Erdogan al Turciei şi Orban al Ungariei.
Aseară, la Ateneul Român, floarea corupţiei româneşti a ţinut şefilor UE o lecţie de demagogie românească. Sper că Tusk şi Juncker au priceput aluzia şi ştiu ce au de făcut în următoarele şese luni. Vreau să cred că şi românii, privind aseară la televizor, au înţeles că duşmanii noştri nu sunt şefii UE ci chiar şefii noştri. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


9.171 de beneficiari de pensii de serviciu, la finalul lui 2018.
Cât primesc în medie pe lună
Horoscopul săptămânii 7 – 13.01.2019
Călăraşi - Tradiţii şi obicrriur de iarnă
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Optimismul profesorului
Un bilanţ al succeselor profesionale dar şi frustrări
Ioan Rotundu
Să te cutremuri, la ce pot vota unii dintre noi
Ioan Rotundu
Bun venit în.. Zodia Cancerului
Ioan Rotundu
Macaleţi a deschis anul cu… minciunile de anul trecut
Ioan Rotundu
Ionică Nechifor repurtează un nou succes în arta manipulării
Ioan Rotundu
Judecătoarea Tincu, corupţia şi isprăvile soţului ei preot
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 11.01.2019
LLumea lu' Rotundu: Chemarea străbunilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă