Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
13938
De la 07 Ianuarie 2003
69970482

Asistenţii medicali fac exerciţii pentru grevă

  • 9 September 2009, 23:00
Deşi sunt mulţumiţi de grila de salarizare, asistenţii medicali tot se gândesc la proteste. De această dată sunt nemulţumiţi de actualul nivel al veniturilor lor salariale, care a avut mult de suferit în contextul subfinanţării sistemului sanitar, generată de criza economică. Mai exact, cadrele medicale şi-au cam pierdut răbdarea să tot aştepte prima de stabilitate, a cărei primă tranşă trebuia să le ajungă în buzunare încă din luna iunie.
Prima de stabilitate obţinută după multe negocieri între reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai Sanitas le fusese acordată ca un stimulent, pentru a recompensa fidelitatea faţă de sistemul de sănătate românesc, în condiţiile în care această categorie profesională nu se poate plânge că nu găseşte de lucru în străinătate.
Ofertele de angajare prin Eures li se adresează în primul rând asistenţilor medicali. Prima de fidelitate este un modest stimulent pentru a-i determina pe cei care încă lucrează în spitalele româneşti să nu îngroaşe rândurile asistenţilor ce pleacă la muncă în străinătate. Criza pare să le fi luat şi acest drept. „Nu putem accepta să nu mai primim prima de stabilitate. Este un drept câştigat şi binemeritat. La sindicat se vorbeşte deja de proteste. Ştiu că se mai aşteaptă o negociere cu cei din minister şi apoi vom decide ce cale de protest urmăm“, a declarat un cadru medical din Spitalul Judeţean.
Asistenţii medicali sunt nemulţumiţi şi pentru faptul că li s-a adus atingere sporurilor, că unele sporuri au fost mult diminuate în contextul economiei impuse în sistemul sanitar pentru a se face faţă crizei. ,i>„Încet, încet ni se iau toate drepturile şi te mai întrebi şi dacă ţi se va mai da salariul. Se pare că sistemul sanitar nu prezintă niciun interes pentru guvernanţi pentru că la rectificare nu s-a dat nimic sănătăţii. Dacă lucrurile stau aşa noi nu vom avea bani de salarii pe ultimele luni ale anului. Aşa se aude. Şi asta trebuie să lămurească sindicatele, pentru că dacă nu se dau bani la sănătate vom trece la grevă. Este şi în interesul bolnavilor pentru că dacă nu li se plătesc spitalelor serviciile nu este cu ce să se facă medicină, nu ai cu ce să tratezi bolnavii“, a mai precizat cadrul medical.
Întâlnirea programată dintre liderii Sanitas şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii urmează să aibă loc în a doua jumătate a lunii septembrie, iar după această întâlnire se va şti dacă vor fi acţiuni de protest în sistemul sanitar. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Copil salvat de pompieri
Comunicat LFSL
Dragoş Dolănescu a mărturisit că a fost acuzat că şi-a omorât tatăl
Urechean, Filat şi Lupu despre “unionismul” lui Ghimpu
Ucraina se va destrăma în trei părţi?
Replici dure la Cotroceni între Băsescu şi procurorul Kovesi
Paula Chirilă este o mămică fericită în Divertis
Furturi cu suspans şi adrenalină, finalizate cu dosar penal
Problema locurilor din grădiniţe în vizorul liberalilor botoşăneni
Pavele roz pe trotuare, cratere pe străzi
primarul de Dorohoi nu pare impresionat de corul înjurăturilor
Noutăţi în cazul afacerii cu droguri descoperite la Botoşani
După ce au furat bere şi ţigări, le-au ascuns în balast
Horoscop
Colir în ochi, în loc de…
Constantin Conţac primit la Cotroceni
A încurcat chiloţii
Punguţa cu doi bani
Val de epurări în PNL
Ioan Rotundu
Amenzi pentru părinţii a căror copii abandonează şcoala
amenda nu rezolvă fondul abandonului: sărăcia
50.000 lei din suma alocată hranei bătrânilor de la Leorda au dispărut
Cinci inspectori IŞJ daţi afară, alţii stau la uşa din dos să intre
Şefia poliţiei de frontieră, scoasă la vânzare
Programul pentru împăduriri, mărul discordiei pentru consilierii judeţeni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă