Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3800
De la 07 Ianuarie 2003
122889449
Asociaţia Happy Botoşani şi familia lui Traian Popa

I-au fericit pe ucraineni cu 5 TIR-uri de ajutoare

  • Ioan Rotundu
  • 20 March 2022, 21:55
Asociaţia Happy Botoşani a fost înfiinţată în urmă cu aproape 10 ani de către familia Ivan, soţia Ionela Tudose Ivan în calitate de preşedinte iar soţul Cristian Ivan mâna sa dreaptă. Scopul principal de activitate este ajutorarea persoanelor fără adăpost. În acest scop, Asociaţia a cumpărat în satul Rediu, comuna Frumuşica, o clădire pe care a amenajat-o drept adăpost pentru persoanele care au ajuns să trăiască din mila străzii.
Dar despre activitatea Asociaţiei voi reveni cu detalii mai aplicate într-un reportaj separat. În acest articol mi-am propus să rezum activitatea de ajutorare a ucrainenilor prin colectarea şi trimiterea de ajutoare umanitare.
Cu relaţii de colaborare cu o asociaţie de profil din Germania, Happy a fost anunţată că i se trimite ajutoare umanitare pentru a fi predate organizaţiilor de profil din Ucraina. Pentru că acest volum mare de ajutoare se cerea selectat pe categorii de articole (alimentare şi şi nealimentare), ajutorul a venit din partea omului de afaceri suliţan Traian Popa şi fiul acestuia Bogdan. Familia Popa are în Suliţa mai multe hale de depozitare pentru păstrarea fructelor culese din livada proprie. Una dintre aceste hale a fost alocată depozitării ajutoarelor. Aici s-au descărcat cele 5 TIR-uri venite din Germania iar familia Popa a desemnat doi dintre angajaţii săi să se ocupe de sortare.
Iar familia Popa a pus la dispoziţia Asociaţiei Happy, pe cheltuiala sa, şi un mijloc de transport pentru ca o parte din ajutoare să fie aduse în Botoşani şi depuse într-o locaţie pusă la dispoziţia asociaţiei de către Ionel Tacu, fost lider ţărănist şi manager al Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani.
Când totul a fost sortat şi reambalat, Ionela Tudose Ivan, preşedinta Asociaţiei , a luat legătura cu o organizaţie umanitară din Regiunea Cernăuţi – Ucraina. Alte 5 TIR-uri au au venit din Ucraina la depozitele din Suliţa şi Botoşani şi au încărcat zecile de tone de ajutoare constând în alimente neperisabile,
îmbrăcăminte groasă, medicamente, corturi pentru adăpost etc. TIR-urile au ajuns cu bine la destinaţie iar acum Asociaţia se pregăteşte pentru a primi din Germania un nou lot de ajutoare.
„Suntem în colaborare cu o asociaţie umanitară din Germania şi am fost anunţau că vom primi câteva TIR-uri cu ajutoare pentru ca noi să le trimitem în Ucraina. 5 TIR-uri am primit., 5 TIR-uri au venit din Ucraina pentru a prelua ajutoarele” – mi-a explicat la telefon Cristian Ivan.
În toată această nebunie creată de Vladimir Putin în întreaga lume, cel ce va deveni cel mai sângeros criminal din istoria umanităţii, o mână de botoşăneni s-a alăturat voluntar să acorde sprijin ucrainenilor năpăstuiţi de un război nedrept. Şi o fac extrem de bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 21 - 27.03.022
Bancul săptămânii: Ipocrizie amicală
Priviţi-l în ochi pe acest demon numit patriarhul Daniel
Ioan Rotundu
Când ai 7 case dobândite obscur, protejezi corupţia, n-o loveşti
Ioan Rotundu
Cum am ajuns pacientul Spitalului „Mavromati” Botoşani
Ioan Rotundu
Sfârşitul dezastruos al carierei unui politician fals erou naţional
Ioan Rotundu
Demonizarea lui Băsescu şi idolatrizarea lui Iliescu
oan Rotundu
Mesaj pentru dezmorţirea anchilozatului primar Cosmin Andrei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog