Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16657
De la 07 Ianuarie 2003
122902306

Asociatia Pro Democratia - simulare de alegeri

  • 28 May 2014, 23:00
Asociatia Pro Democratia – Club Botoșani împreună cu vicepreședintele Asociației Pro Democrația la nivel național Vasile CHIRU au organizat o simulare a alegerilor prezidențiale pentru ca elevii care vor obtine dreptul de vot pâna pe 9 decembrie să se familiarizeze cu procesul de votare. Acest exerciţiu democratic este realizat în cadrul unui proiect promovat de Asociaţia Pro Democraţia şi finanţat de Fundaţia Konrad Adenauer,“E(U) Democraţie. Euroalegeri corecte pentru tineri”, care are drept scop stimularea participării tinerilor la viaţa comunităţii în care trăiesc şi implicarea în luarea deciziilor care îi privesc.
Parteneri în acest proiect au fost 2 licee din Botoșani și anume Colegiul Economic “Octav Onicescu” si Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, acesta din urma fiind și gazda de astăzi a acestei acțiuni . Elevii au avut ocazia de a se acomoda cu procedura de votare în cadrul unui scutin “de antrenament”.
Simularea acestor alegeri respectă întocmai procedura, de la campania electorală a candidaţilor făcută în liceele de la care provin până la votul propriu-zis, pe care îl pot da doar elevii care au 18 ani şi care au asupra lor cartea de identitate. Fiecare din cei șapte candidati si-a facut campanie electorala in liceele unde invata, iar astazi și-au prezentat proiectele de viitor privind îmbunătățirea activității în liceele de unde provin, având o ultima sansa de a-si atrage mai multe voturi și de a-i convinge pe cei peste 100 de votanți să pună ștampila in dreptul lor pe buletinul de vot.
La această acțiune a fost prezent si reprezentantul Institutiei Prefectului, dl.subprefect Gelu ȚIGĂNUCĂ, fiind primul care si-a exprimat optiunea de vot, alături de ceilați alegători.
In urma derularii întregului proces de vot, presedintia a fost castigata de eleva Liceului Teoretic “Nicolae Iorga”, Iulia Nicorici, cu un total de 26 de voturi. Castigarea acestor alegeri a fost rasplatita cu o ,,Diplomă de merit – cel mai bun candidat,,. În cadrul acestui proiect, acesti tineri au avut posibilitatea de a se familiariza cu desfășurarea unui proces electoral.
“Acest proiect îşi propune informarea şi stimularea participării tinerilor la alegerile prezidențiale. Proiectul a presupus şi un atelier de lucru pentru candidaţii în cursa simulării alegerilor prezidemțiale, în cadrul căruia elevii au avut posibilitatea să înveţe ce înseamnă o programă politică, cum se face campanie, ce reprezintă un candidat şi ce înseamnă alegerile într-o societate democratică. Este, consider eu, un exerciţiu binevenit pentru tineri”, a spus d-na Iuliana- Iliescu coordonator programe Asociația Pro Democrația Bucuresti.
Alături de d.na Iuliana Iliescu, coordonator programe in cadrul Asociației Pro Democrația București a participat și doamna ROTARIU PETRONELA – coordonator local proiecte Asociația Pro Democrația Botosani – CLUB BOTOSANI.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Doina Federovici: Legea Voluntariatului, adoptată de Parlament
Programul manifestărilor de Ziua Eroilor
Metoda ,, Accidentul”, o nouă victimă la Dorohoi
Botoşani: Profesori din cinci țări au luat pulsul învățământului botoșănean
Anuntt "Vasilache"
Anunț Urban Serv
Bancul zilei: Broscuţa surfă
Horoscopul zilei
Elvetia prelungeste restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Narcisa Iorga (CNA): Antena 3 a impins un om sa se sinucida!
Horea Uioreanu a fost adus de anchetatori de acasa la sediul CJ
Angela Merkel ramane cea mai puternica femeie din lume - Forbes
Primarul Gheorghe Stefan
Noua strategie energetica a UE:
PNL si PDL vor fuziona si vor avea un candidat unic la presedintie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog