Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4495
De la 07 Ianuarie 2003
95549486

Asociatia Pro Infrastructura: Rezultate dezastruase ale Companiei de Autostrazi –

  • Licitatii anulate sau intarziate. Contractarea studiilor pentru autostrazile importante, amanate si ele
  • 24 February 2017, 23:00
"Compania de Autostrazi bifeaza rezultate dezastruoase pe partea de licitatii si achizitii publice, avertizeaza Asociatia Pro Infrastructura (API). "Putinele licitatii de executie lucrari sunt fie anulate fie intarziate cu luni de zile datorita slabei pregatiri a caietelor de sarcini", noteaza API, publicand o sinteza a procedurilor de achizitie publica realizata la nivel central in ultimii ani. Asociatia da exemplul Studiului de Fezabilitate a autostrazii Sibiu - Pitesti, "cel mai faimos caz de caiet de sarcini prost-pregatit [...] actualmente in pericol de reziliere".
"Rezultatele dezastruoase ale CNAIR pe partea de licitatii si achizitii publice continua!", avertizeaza Asociatia Pro Infrastructura intr-o luare de pozitie publicata pe pagina oficiala de Facebook.
"Putinele licitatii de executie lucrari sunt fie anulate fie intarziate cu luni de zile datorita slabei pregatiri a caietelor de sarcini (de exemplu relicitarile Viaductului Gilau si a lotului Ungheni - Targu Mures de pe A3, ambele la a 6-a amanare in vederea clarificarilor cerute de ofertanti)", se arata in comunicatul Asociatiei.
"Aceste probleme se perpetueaza si in majoritatea licitatiilor pentru studii de fezabilitate, a caror calitate este esentiala in vederea implementarii ulterioare a unui proiect de drum. Cel mai faimos caz de caiet de sarcini prost-pregatit este cel al studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Pitesti, contract actualmente in pericol de reziliere si care poate intarzia demararea constructiei efective cu cel putin 2 ani de zile. De asemenea, majoritatea licitatiilor noi pentru studii de fezabilitate sunt amanate in repetate randuri (de exemplu Ploiesti-Buzau-Focsani-Bacau, Bacau-Pascani, Craiova-Pitesti, etc) si ulterior eventual anulate", sustine API.
API sustine ca "este cat se poate de limpede ca CNAIR are nevoie de o reforma urgenta a modului in care pregateste si realizeaza procedurile de achizitie publica" si publica o sinteza a procedurilor de achizitie publica (studii de fezabilitate si executie) realizate la nivel central de CNAIR/CNADNR in ultimii ani.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Banul zilei: Inteligenţa
Horoscopul zilei de 25.02.2017
Gratierea in intregime a pedepselor de pana la 5 ani
este de natura sa creeze un sentiment de insecuritate sociala - punct de vedere al CSM
Informare de presă APIA Botoşani
Sistemul de Management al Deșeurilor de la Botoșani, în topul național al investițiilor finalizate
Alege să fii voluntar! Vă aşteptăm alături de noi!
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 24.02.2017
Un profesor de la Universitatea "Dunarea de Jos" Galati, cu o avere impresionanta, a fost numit la Cercetare
Lumea lu' Rotundu:L Încrengătura
Botoşani/Popăuţi: „rechinul” se pregăteşte de atacul fatal
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă