Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Religie
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11522
De la 07 Ianuarie 2003
111320169

Astronomi români, pe podiumul mondial la Rio de Janeiro

  • 13 August 2009, 23:00
Festivalul de astronomie organizat de Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM) la Targoviste, a fost laureat marti, 11 august, la Rio de Janeiro in Brazilia, in cadrul ceremoniei de premiere a organizatorilor de evenimente in cadrul proiectului „100 de Ore de Astronomie" care s-a desfasurat in perioada 2-5 aprilie, transmite Romanian Global News, care citeaza un comunicat de presa emis de SARM.
1370 de evenimente s-au organizat in peste 100 de tari si au fost inregistrate in cadrul acestui proiect al Anului International al Astronomiei 2009. Societatea Astronomica Romana de Meteori (SARM) a organizat la Targoviste un festival de astronomie cu zeci de actiuni pentru publicul larg si grupuri organizate, eveniment care a fost inscris la categoria „Cel mai amplu eveniment" la concursul sustinut de UNESCO si Uniunea Astronomica Internationala si organizat de Astronomi fara Frontiere (AWB) si Observatorul European de Sud (ESO). Evenimentul organizat la Targoviste de SARM a castigat locul doi in lume (alaturi de un altul organizat in Franta si dupa cel organizat in China) si a primit distinctia „Highly Commended". Este o recunoastere deosebita pentru Romania si pentru rezultatele deosebite obtinute de SARM in domeniul astronomiei si al educatiei in astronomie in cei peste 26 de ani de activitate.
Ceremonia de inmanare a recunoasterilor din partea UNESCO si UIA a avut loc in cadrul celei de-a XXVII-a Adunari Generale a UAI si a fost condusa de Mike Simmons (SUA), co-presedinte al proiectului „100 de Ore de Astronomie".
Din pacate, niciun delegat al SARM nu a putut face deplasarea la Rio de Janeiro pentru a primi aceasta recunoastere. Distinctia a fost preluata de Magda Stavinschi, presedinte al Comisiei de Educatie din cadrul UAI si va fi inmanata Societatii Astronomice Romane de Meteori la intoarcerea in tara.
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


După întâlniri cu cei care fac jocurile Rusiei la Chişinău
Filat s-a văzut şi cu ambasadorul SUA
Ce cred liderii Alianţei pentru Integrare Europeană despre alegerea preşedintelui
Guvernul „portocaliu” din Ucraina pregăteşte asimilarea românilor din Ucraina
Mesajul Patriarhului Daniel către emigraţia română de pe glob
Noutăţi de ultimă oră la „Zilele oraşului Flămânzi”
Flămânzeni care înnobilează Cartea de Aur a oraşului Flămânzi
Pogea operat
Horoscop
Directorul de la Memorial s-a retras din funcţie
Nu doar drumurile sunt ţinta autorităţilor, ci şi podurile
Pensionarii botoşăneni se pregătesc de pe acum de sărbătoare
Bătăuşii de pe stadioane vor fi puşi la respect
Peste 100 de directori aşteptaţi la Botoşani să vadă sistemul de salubrizare
Lucrează numai cu programare
Prima zi de şcoală
Adevărata Românie (V)
la peştera Urşilor şi Scărişoara
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă