Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6766
De la 07 Ianuarie 2003
114819032

Atac de amploare al rebelilor din Sri Lanka

  • Forţele guvernamentale au atacat zile în şir poziţiile rebelilor
  • 19 June 2006, 23:00
Se relatează că zeci de persoane au fost ucise în urma unui atac lansat de rebelii grupării Tigrii Tamil împotriva forţelor guvernamentale din Sri Lanka. Rebelii au atacat dinspre mare iar armata sri-lankeză a precizat că şase persoane care făceau parte din personalul marinei au fost ucise. În timpul ciocnirilor au fost distruse şi opt vase ale rebelilor iar 25 dintre aceştia au fost ucişi, potrivit spuselor autorităţilor. Guvernul a atacat încontinuu poziţiile rebelilor de joi, când un autobuz a explodat din cauza unei mine, ucigând 64 de persoane. Rebelii grupării Tigrii Tamil au negat că ar fi fost în spatele acelui incident. Armata sri-lankeză a precizat că marina şi poliţia au fost atacate sâmbătă de rebeli şi că forţele guvernamentale au răspuns prin lovituri aeriene şi de artilerie. „Am distrus opt din cele 11 vase cu care rebelii au venit la atac”- a declarat purtătorul de cuvânt al marinei, citat de Associated Press. Explozia de joi a unui autobuz plin cu civili a fost cel mai grav atac de la semnarea acordului de încetare a focului în 2002, între rebeli şi guvern. Vineri au avut loc funeralii pentru victimele atacului de joi. Tigrii Tamil au negat orice implicare, afirmând că în spatele atacului s-ar fi putut afla o grupare paramilitară cu legături în rândul forţelor guvernamentale. Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că autorităţile trebuie să reanalizeze acordul de pace semnat în 2002. Dar preşedintele statului Sri Lanka a declarat că e hotărât să menţină pacea. Incidente violente au avut loc adesea în ultimele luni între forţele guvernamentale şi gruparea Tigrii Tamil. La începutul lunii, rebelii au refuzat să poarte negocieri cu guvernul sri-lankez, negocieri care ar fi urmat să fie mediate de Norvegia. La sfârşitul lunii mai, Uniunea Europeană a trecut Tigrii Tamil pe lista organizaţiilor teroriste. Rebelii doresc o regiune autonomă pentru minoritatea tamil în nord- estul statului Sri Lanka şi conflictul care a rezultat a dus la moartea a peste 60.000 de oameni în ultimii 20 de ani de lupte.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Topul formaţiunilor politice botoşănene
Absenteism la limba română
Concubină ucisă din gelozie
Fabrică de alcool la reciclare
“Eram singurul partid fără probleme interne”
Cu bătrâneţea prin tribunale
15 % spor pentru magistraţii care lucrează la calculator
Pacienţi condamnaţi la moarte de lipsa dotărilor
Angajaţii DGASPC merg la mare o dată la 25 de ani
Mercedes boţit de angajatul unei spălătorii
Lipsă de colaborare între medici, în defavoarea pacienţilor
Paloma Petrescu, eliberată din funcţie
Eu sunt ţinta premierului Tăriceanu
Adriean Videanu, bordurile şi rododendronii
România va fi marea surpriză a UE
Philip Morris sprijină licenţierea şi acciza minimă la ţigarete
Normele igienico-sanitare, o necunoscută pentru brutării
PSD depune în această săptămână două moţiuni
Voi ataca în justiţie decizia CNSAS
Problemele ridicate de creşterea populaţiei urbane
Numărul orăşenilor pe glob creşte cu 180 de mii de oameni zilnic În Africa se înregistrează cea mai mare rată a migraţiei de la sat la oraş de pe planetă
Autonomia lărgită a Cataloniei: reacţii contradictorii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă