Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9451
De la 07 Ianuarie 2003
97335849

Atenţie la căpuşe!

  • 20 April 2012, 23:00
Aceasta este avertizarea medicilor infecţionişti şi cei din serviciile de urgenţă. S-au înmulţit cazurile de persoane care ajung la spital din cauza căpuşelor, spun cadrele medicale. Persoane înţepate au ajuns la urgenţe din mai multe zone ale judeţului.
Un exemplu în acest sens este cazul unei femei din Hlipiceni, care a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost muşcată de căpuşă pe când se afla la cules urzici. Din cauza plăgii infectate aceasta avea dureri foarte mari, fiind adusă la spital cu ambulanţa.
„Căpuşele pot provoca probleme majore de sănătate, ele pot transmite boala Lyme, o afecţiune foarte gravă. Locurile favorite ale căpuşelor sunt pădurile umede, iar dacă afară este cald şi uscat, căpuşele se ascund în pământ sau sub vegetaţie”, atenţionează medicul David Livescu.
Căpuşa adultă poate fi văzută cu ochiul liber şi trebuie scoasă imediat, iar nimfele (puii de căpuşă) arată ca un punct negru cât un vârf de ac. Cei mai expuşi, din cauza locurilor de joacă, sunt copii. De multe ori, aceştia nici nu realizează că au fost muşcaţi, întrucât căpuşele secretă înainte o substanţă anestezică iar pe moment nu îi simţi înţepătura. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Responsabilitatea mea este să vă mai conduc o dată la victorie
Prefectul Roman este acuzat că protejează primarii penali
Macaleţi îl compară pe Flutur cu un animal rănit
PRM: Niţură are probleme cu perdeaua de la cabina de vot
Casă aprinsă de un jar căzut din sobă
Săptămână bogată în acţiuni pentru Casa Corpului Didactic
Luni, şomerii sunt chemaţi la un seminar de informare
Horoscop
Bancul zilei: Curiozitatea din cireş
Caricatura zilei
Botosani: Elevi cu care întreg judeţul se mândreşte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă