Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9068
De la 07 Ianuarie 2003
122869135

Aţi nenorocit România, însă a venit ziua judecăţii!

  • 20 May 2009, 23:00
Ceea ce eu spun de luni de zile, si anume faptul ca, modul in care bancile au fost lasate sa isi faca de cap si sa isi bata joc de consumatorii si companiile romanesti in materie de creditare bancare, se va schimba dupa alegerile generale din toamna lui 2008, incepe sa se adevereasca.
Singura cale pentru clasa politica si pentru Romania, este aceea de a se situa alaturi de romani, atunci cand interesele, drepturile, libertatile si statutul de consumatori sau clienti al acestora este calcat in picioare de banci. Am facut un lobby intens la nivel parlamentar, intre toate partidele politice insa cu preponderenta in PDL pentru ca sa impunem bancilor straine din tara noastra, sa respecte poporul roman, avertizandu-le ca in caz contrar, clasa politica va fi neiertatoare.
In conditiile in care, una din sursele care au cerut insistent ca Romania sa acceseze un credit international de la FMI, ca si conditie de reluare a creditarii au fost tocmai aceste banci, in conditiile in care romanii au facut un efort supraomenesc, cu costuri politice uriase, si au dat curs acesteu cereri, iar bancile isi permit acum sa ne sfideze ca natiune, si refuza reluarea si relaxarea creditarii pentru persoane fizice si companii, noi, PDL am decis sa intervenim . Am decis sa dam semnalul clar catre banci : ori reluati creditarea, ori o relaxati, ori renuntati la pretentiile jecmanitoare si abuzive ale zecilor de comisioane si dobanzi bancare cu care ati nenorocit tara asta si ati tranformat-o intr-o tara de restantieri falsi, ori veti suporta consecintele.
Nu aveti dreptul sa va considerati in Romania ca intr-o pepiniera plina de prosti, sau de lachei care asteapta un favor de genul unui credit preferential ca sa inchida ochii la marsaviile voastre. Romania este a romanilor, iar PDL spune ca aici si acum se vor opri abuzurile bancilor. Cui nu-i convine este liber sa plece. Sunt vorbe dure, insa la fel de dura este viata pentru un roman sufocat de datoriile catre banca, care nu sunt formate din creditul luat de el, ci de comisioanele aberante si abuzante practicate de bancile straine doar in Romania si nicaieri altundeva in UE. Iar UE, nu are dreptul sa ne spuna noua cum sa tratam bancile, care isi bat joc de noi.
Reiau avertismentul catre banci, iar acest mesaj va fi transmis personal si Guvernatorului Isarescu : pregatim un cadru legislativ dur pentru banci, insa care va proteja romanii si companiile romanesti. Suntem obligati sa facem acest pas, pentru ca bancile straine din Romania si-au depasit cu mult limitele bunului simt si al moralei, iar statul roman trebuie prin institutiile sale sa redemonstreze ca aceasta este tara romanilor si nu a bancilor.
Şeful Guvernului a declarat anterior, într-un interviu acordat, marţi, postului public de radio, că Guvernul va introduce măsuri dure, precum supraimpozitarea profiturilor obţinute de băncile străine, dacă băncile străine prezente în România nu îşi vor menţine liniile de finanţare în ţară şi vor încălca astfel înţelegerea convenită la Viena în luna martie.Solicitat la Guvern de jurnalişti să detalieze această declaraţie, şeful Executivului a răspuns că doreşte deocamdată să vorbească doar "de partea pozitivă a lucrurilor", şi a arătat că are încredere că toată lumea îşi va respecta angajamentele luate."Băncile au avut cu Fondul Monetar Internaţional, la Viena, o întâlnire în care s-au angajat să îşi menţină liniile de finanţare pentru România şi acest lucru am convingerea că se va respecta. Despre ceea ce am vorbit mai înainte, era vorba doar de un semnal că acest guvern al României este preocupat ca banii să rămână în economia românească şi că avem nevoie de resurse financiare pentru dezgheţarea creditării", a spus Boc.
La sfârşitul lunii martie, FMI a obţinut acorduri scrise de la nouă bănci-mamă ale principalelor instituţii de credit din România, invitate la Viena, care s-au angajat să menţină finanţările acordate la nivelul de la finele lunii februarie şi să garanteze participarea cu capital suplimentar pentru susţinerea subsidiarelor locale.Băncile care au semnat acorduri sunt Erste Group, Volksbank, Raiffeisen International, Societe Generale, UniCredit, EFG Eurobank, National Bank of Greece, Alpha Bank şi Piraeus.Băncile-mamă ale primelor nouă instituţii de credit din România vor semna, în maxim 30 de zile, perioadă în care înţelegerile vor primi aprobarea formală a fiecărui board, scrisori de angajament individuale cu Banca Naţională a României privind menţinerea liniilor de finanţare la nivelul din martie.
Urban I. Iulian
Senator de Ilfov
Grupul Parlamentar al PDL din Senat
Vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Senatorului Liviu Campanu vine în sprijinul familiilor tinere de studenţi
Profesorii au închis şcoala şi au trimis elevii la spectacolul galben-liberal
acum dau note explicative conducerii IŞJ, care este portocalie
Salut flămânzeni, am sosit! Suntem utilajele societăţii ”Local Servicii”
Horoscop
Comentariul comentariilor LXXXI
(Ioan Rotundu)
Neprihănită, la judecata de apoi
Sunaţi numai dacă sunteţi ambiţios şi activ!
Românul şi fundul sacului
Părintele grupului de firme Danone francez a decedat la 103 ani
Eventualii trădători care ar putea vota cu comuniştii avertizaţi că vor fi executaţi
Sorin Oprescu vorbeste despre amintiri din copilarie, dar si despre amintiri din viitor
Există rezerve suficiente de apă
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 21 Mai
Soluţia haiducească este cea care trebuie în faţa lăcomiei băncilor
Ciorbă Aita
O descoperire arheologică excepţională pentru istoria Botoşanilor
Undă verde la reabilitare!
72 de dispariţii în rândul minorilor botoşăneni
Patru variante de stemă pentru municipiul Botoşani
Maraton aerobic pentru adulţi
Se mai întâmplă şi lucruri bune!
Se moşeşte confidenţialitatea notelor primite de elevi
Ploaie de zece la teza de matematică
Pe lângă coplata la medicul de familie, guvernul ne mai pregăteşte o surpriză
Spectacol teatrul Vasilache
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog