Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5485
De la 07 Ianuarie 2003
88819116

Au aparut Normele la legea care obliga comerciantii sa se doteze cu cititoare de carduri.

  • Vezi in text o sinteza atat a noilor modificari, cat si a celor existente.
  • 8 January 2018, 23:00
In Monitorul Oficial de vineri (05 ianuarie 2018) s-a publicat HG nr. 949/2017 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata. Reamintim faptul ca legea ce obliga comerciantii sa se doteze cu cititoare de carduri este in vigoare. In analiza de astazi am facut o sinteza atat a noilor modificari, cat si a celor existente.
Persoanele juridice care desfasoara activitati de comert cu amanuntul si care realizeaza anual o cifra de afaceri mai mare de 10.000 de euro in echivalent lei au obligatia sa accepte ca mijloc de plata si cardurile de debit si cardurile de credit, dar pot accepta la plata si alte instrumente de plata electronica cu acces la distanta.
Ce mai spune legea:
Beneficiarii platii care accepta la plata carduri informeaza persoana solicitanta cu privire la suma maxima care poate fi furnizata ca avans in numerar. Pentru a asigura efectuarea platilor cu carduri, beneficiarii platii incheie contracte cu institutiile acceptante, care efectueaza si dotarea cu terminalele de plata. In contractele incheiate cu institutiile acceptante se prevad tipurile de obligatii de plata care se pot achita la fiecare tip de terminal de plata prin intermediul cardurilor, iar in cazul in care se acorda avans in numerar, conditiile de furnizare a acestuia.
Pentru platile initiate cu carduri prin intermediul terminalelor de plata, institutiile acceptante asigura emiterea unei chitante, in conformitate cu prevederile legale si reglementarile organizatiilor de carduri, care reprezinta pentru utilizatorul de card dovada platii. In cazul institutiilor publice, operatorul de la ghiseul la care este montat terminalul de plata elibereaza, in afara chitantei, un document care cuprinde defalcarea sumei totale platite la terminalul de plata pe obligatii de plata si data efectuarii platii. Documentul care cuprinde defalcarea sumei totale platite la terminalul de plata, se tipareste in doua exemplare, care sunt semnate de catre operatorul de la ghiseu, din care un exemplar se inmaneaza utilizatorului de card.
Pentru platile initiate cu carduri prin internet, beneficiarii platii asigura transmiterea catre utilizatorul de card a unui document in format electronic, care cuprinde defalcarea sumei totale platite pe obligatii de plata si data efectuarii platii. Sumele reprezentand obligatiile de plata incasate de institutiile publice sunt transferate de catre institutiile acceptante intr-un cont colector al bancii -analitic cont beneficiar in aceeasi zi sau, in cazul platilor efectuate dupa o anumita ora stabilita prin contract, cel tarziu in prima zi lucratoare de la achitarea acestor sume prin intermediul cardurilor.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O doctorita de la camera de garda a spitalului orasenesc Baicoi a fost filmata
de ruda unui pacient in timp de refuza internarea acestuia. Mai mult, intr-un acces de furie, medicul a rupt fisa bolnavului, informeaza Digi 24.
Clădire istorică transformată în ladă de gunoi
Cartea lui Ioan Rotundu, fără de care nu se va putea scrie istoria corectă a judeţului Botoşani
Bancul zilei: Statistică paradoxală
Horoscopul zilei de 9.01.2018
Dar cu obsedatul sexual Gorgan cum rămâne?
Ioan Rotundu
Liviu Dragnea spune ca il sustine in continuare pe Tudose
si ca nu se impune un congres extraordinar al PSD
Vremea in urmatoarele doua saptamani
BNR a majorat rata dobanzii de politica monetara la 2%
Ludovic Orban: Respingem solicitarile UDMR privind autonomia Tinutului Secuiesc
La presiunea furnizorilor, ANRE scumpeste gazele cu peste 8% pentru consumatorii casnici,
chiar daca actualele tarife erau valabile pana la sfarsitul lui martie
O scoala britanica apeleaza la filosofi greci
pentru a-i invata pe elevi sa identifice "stirile false"
Trimis in judecata pentru o mita de 23 mil. lei.
Marin Anton, fost deputat PNL si secretar de stat la Transporturi, acuzat ca a luat bani de la firma care a facut noul terminal din Otopeni
Secretarii de stat - motiv de tensiuni intre Liviu Dragnea si mai multi baroni din PSD
Conducere colectiva in PSD cu 5-6 lideri locali in locul lui Dragnea
Comunicat de pres㠖 Memorialul Ipoteşti
Ce ascunde dosarul de abandon familial al amantului Ralucăi Stâncescu
Ioan Rotundu
Ce ascunde dosarul de abandon familial al amantului Ralucăi Stâncescu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă