Comercianţii de păsări se plâng de faptul că toată agitaţia provocată de existenţa în ţară a virusului gripei aviare le-a speriat clienţii, iar vânzările sunt în continuă scădere. Puţini mai sunt cei care cumpără carne de pasăre, aceştia fiind clienţi fideli, care au încredere în comerciant. Vânzările la toate sortimentele de pui sunt extraordinar de scăzute. Cu toate controalele care se fac şi cu toată siguranţa oferită de către autorităţi populaţia evită să consume carne de pasăre. Oamenii se tem să cumpere carne de pasăre chiar dacă autorităţile iau măsuri, nu se mai vând păsări decât în puncte autorizate, a precizat Elena Olaru, preşedinte în cadrul Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului (APC) Botoşani. Cu toate acestea, din mediul rural vin comercianţii ocazionali cu ouă nemarcate, scoase la vânzare pe mesele din pieţele botoşănene. Unii mai precauţi ascund ouăle după zarzavat ca nu cumva să fie luaţi la bani mărunţi de autorităţi. Conducerea APC susţine că cei ce se ocupă de astfel de probleme privitoare la gripa aviară îşi fac pe deplin datoria, iar cetăţenii nu ar trebui să aibă reţineri în a cumpăra carne de pasăre. Ce-i drept, au scăzut vânzările la carene de pasăre, însă oamenii nu au de ce să se teamă. Şi oricum carnea se prepară la o temperatură de peste 70 grade. Ne-au mai rămas clienţii fideli, care au încredere în marfa pe care o expunem la vânzare, a declarat un comerciant din Piaţa Centrală, Botoşani. (Carmen STANCIU)