Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16164
De la 07 Ianuarie 2003
101964119

Au venit la Botoşani boi şi s-au întors la Bucureşti vaci!

  • Ioan Rotundu
  • 8 May 2016, 23:00
Săptămâna trecută doi lideri politici naţionali au venit la Botoşani să-şi susţină candidaţii la primării, consilii locale şi cel judeţean. Primul s-a dat jos din maşina bengoasă micuţul Daniel Constantin fost mare ministru al Agriculturii în „cel mai cinstit guvern postdecembrist” condus de Victor Ponta.
Pentru cine a uitat, le amintesc că Daniel Constantin a fost mâna dreaptă a lui Dan Voiculescu, fiind părtaş la toată mizeria morală şi actele de corupţie ale protectorului său de la care primise „cu titlu de împrumut” peste 100 mii de euro, împrumut pe care nu l-a mai restituit pentru că de fapt era o mită mascată.
Când a fost numit ministrul Agriculturii, tot pentru cei care au uitat le amintesc că din prima zi Constantin a trimis o adresă către ÎCCJ prin care făcea cunoscut că în „Dosarul ICA” în care era judecat pentru corupţie şeful său dan Voiculescu, Ministerul Agriculturii nu se constituie parte civilă pentru că nu se consideră păgubit cu ceva. Luat la întrebări de către procurorii DNA, Constantin a revenit ulterior asupra adresei iar şeful său Voiculescu este acum după gratii.
La Botoşani, Constantin Daniel a venit să-l susţină pe fostul miliţian Dumitru Zmău, adus în politică de către Florin Ţurcanu şi care a migrat de la PNL atunci când a simţit că-i bâia pentru Ţurcanu iar prin PNL nu mai era rost de bicio sfârâială de căpătuială.
Neavând alte cunoştinţe despre viaţa politică de la Botoşani, Constantin a preluat de la miliţianul Zmău falsa afirmaţie că Flutur este urmărit penal şi „are maree tupeu să candideze la Primăria Botoşani” O judecată de valoare pe dimensiunea fizicului său şi a minţii celor care i-au suflat prostia debitată. Dsacă rămânea la Bucureşti, Constantin nu-şi dădea în vileag la Botoşani prostia care-l domină şi nu împuţea atmosfera cu damful de corupţie puternic imppregnat în personalitatea sa de către puşcăriaşul Dan Voiculescu.
Un alt lider venit la Botoşani, dacă am numărat bine pentru a patra oară, a fost Traian Băsescu, preşedintele Partiudului Mişcarea Populară. Cu damful său de whisky, Băsescu i-a ameţit de cap pe toţi cei din PMP Botoşani care se învârteau pe lângă el să se facă remarcaţi. Pus sub urmărire penală pentru spălare de bani, Băsescu a vorbit de funie în casa spânzuratului, adică de corupţie şi infracţiuni conexe, temă sugerată de Mihai Ţâbuleac, tot atât de cinstit şi moral precum Băsescu.
Iată ce gogomănie a putut debita Mihai Ţâbuleac: „Domnule preşedinte, aţi venit într-un judeţ calamitat de aventurieri politici.” Corectă observaţia iar Băsescu a venit pe post de aventurier şef, Ţâbuleac fiind prea cum i-a spus Iliescu lui Geoană ca să poată fi el şeful.
Calul de bătaie a fost tot Cătălin Flutur. Dacă toată campania se va concentra asupra lui Flutur, îi recomand acestuia să nu-şi mai facă niciun fel de campanie pentru că una mai bună pe care i-o face adversarii politici nu va reuşi. S-au mirat mulţi gură-cască de foiala de jandarmi şi poliţişti din jurul lui Băsescu, deşi acesta prin lege are gardă personală de la SPP şi n-are nevoie de vreo altă pază. Ce n-au înţeles acei gură-cască este faptul că foiala din jurul lui Băsescu a celor în uniformă avea drept scop să-l obişnuiască cu modul de viaţă de după gratii.
Concluzia finală pentru ambii lideri veniţi de la Bucureşti este cea desprinsă din satira populară: „Au venit boi şi s-au dus vaci!”.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Adrian Severin: Cerem DNA sa se retraga din campanie.
Ne vom adresa OSCE, ambasadorilor UE si SUA
Prognoza meteo pentru luni si marti
Strainii sa cumpere mai greu terenuri agricole in Romania
„Zilele ţiganilor botoşăneni” s-au încheiat
Ioan Rotundu
Doi militari romani, morti in Afganistan. Un al treilea este ranit
Rise Project publica lista afaceristilor romani implicati in scadalul Panama Papers:
Peste 100 de romani detin societati offshore in Panama
Inalt oficial american: SUA vor avea trupe in Romania 12 luni/an
Horoscopul zilei de 9.05.2016
Bancul zilei: Ora de gramatică
Diun puţul gândirii lui Gâgă de la ALDE Botoşani
Botoşani: Ministrul Irimescu adus să legitimeze devalizarea Staţiunii Popăuţi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă