Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13289
De la 07 Ianuarie 2003
122898938

Audierea ministrului Finantelor de catre doua comisii senatoriale a fost amanata

  • miercuri pentru ca in locul ministrului a venit un secretar de stat. Surse din piata vorbesc despre o iminenta schimbare din functie a lui Viorel Stefan
  • 26 April 2017, 23:00
Miercuri la ora 12 ar fi trebit sa aiba loc audierea ministrului Finantelor, Viorel Stefan de catre comisiile reunite de buget finante si cea economica din Senat. Tema audierii era: Analiza asupra executiei bugetului general consolidat pe primele trei luni ale anului 2017, dar senatorii au pregatit si intrebari legate de prezenta lui Darius Valcov la sedinte tehnice din MFP, unde se dezbat informatii clasificate "secret de serviciu".
Ministrul nu a ajuns la ora fixata la Senat, fiind insa prezenta secretarul de stat Daniela Pescaru, cea care coordoneaza Direcţia Generală de Sinteză a Politicilor Bugetare. In timp ce astepta in fata salii care urma sa gazduiasca audierea, Pescaru a primit un telefon prin care a fost anuntata ca discutia cu senatorii se amana pentru o data care va fi comunicata ulterior. Fara explicatii suplimentare.
Motivul ar fi acela ca senatorii il voiau neaparat la discutii pe ministru, nu un secretar de stat, chiar daca Pescaru e cea care s-a ocupat de constructia bugetara si venise cu datele tehnice solicitate.
Potrivit mai multor surse convergente, zilele de ministru ale lui Viorel Stefan sunt numarate, PSD cautand un inlocuitor al acestuia dupa ce in ultimele luni Liviu Dragnea ar fi criticat in cateva randuri luarile de pozitie ale actualului sef al Finantelor. Un posibil inlocuitor al lui Viorel Stefan ar putea fi fostul finantist-sef Eugen Teodorovici, recent promovat in pozitia de sef al comisiei de buget finante din Senat (inlocuindu-l pe Viorel Arcas).
Stefan este printre putinii oameni din actualul Guvern cu care se poate discuta realist, pe cifre, nu pe fantezii, spun responsabilii din institutiile independente romanesti si europene si poate ca prin pozitia sa pragmatica a deranjat anumiti lideri ai PSD. Pe de alta parte, Viorel Stefan ramane totusi un membru PSD care a girat masurile propuse de partid, desi stie ca multe dintre acestea risca sa produca derapaje.
"Domnia sa nu ajuns, nu stim care a fost motivul, dar am primit cifrele pe care le solicitasem. Avem vesti bune pentru noi, cifrele confirmand faptul ca au fost taiate investitiile si nu s-au rambursat banii din TVA doar ca sa se cosmetizeze executia bugetara si ca sa iasa acel excedent transmis de Finante. La rambursarea de TVA avem mai putin cu un miliard de lei si nu stim cine a luat aceasta decizie politica! Pentru ca acei bani nu sunt ai Guvernului ci ai firmelor. Care firme mizeaza pe ei ca sa isi continue activitatea. Deciziile politice luate doar ca sa cosmetizeze un rezultat dezastruos tin economia pe loc", a spus senatorul Florin Citu la scurt timp dupa ce s-a anuntat amanarea audierilor.
Si as mai fi avut o intrebare pentru dl Viorel Stefan, daca ar fi venit, a adaugat Citu. "Vrem sa stim ce rol are Darius Valcov, care este mult mai prezent in Ministerul Finantelor, la sedinte tehnice, unde se dezbat informatii clasificate secret de serviciu. Mi s-a confirmat prezenta lui fizica la diverse sedinte si nu stim in ce calitate si cine i-a aprobat participarea acolo", a mai adaugat Florin Citu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anunţ concurs Primăria Ibăneşti
Comisia parlamentara de ancheta pentru alegerile prezidentiale 2009 se amana.
Proiectul de constituire a fost intors la comisiile de specialitate
Turcan, despre amanarea comisiei de ancheta:
"S-a speriat oare PSD de ceea ce s-ar putea afla? Relatiile notorii ale domnilor Dragnea si Tariceanu cu serviciile secrete sunt relatate chiar de pesedisti"
S-au votat noile grupuri de prietenie in parlament:
Dragnea, membru al grupului de prietenie cu Brazilia; Ponta preia sefia grupului cu Turcia
Mesajul Principesei Margareta in Parlament:
Romania este o tara inteligenta, stabila, care pretuieste continuitatea
'Comisia Europeana deschide o procedura de infringement impotriva Ungariei pentru legea privind universitatile
Legea executarii pedepselor:
Detinutii isi vor putea cumpara zile libere si primesc reduceri mai mari din pedeapsa daca muncesc/ Convorbirile telefonice nu se mai fac sub supraveghere vizuala
Mai multe organiziatii civice cer PSD sa renunte la proiectul de lege privind gratierea si dezincriminarea conflictului de interese.
Acestia ameninta cu proteste in strada
Populatia nu o sa mearga la consultantii fiscali ca la medicul de familie
ca sa dea banii pe care ii datoreaza statului
Franta trimite ca ambasadoare in Romania o experta in combaterea coruptiei si albirii banilor
Nu e vorba de nicio taxa pe gospodarie sau de impozit pe venitul global. Este o taxare progresiva, sa fie clar!
Noi motive de nemultumire pentru Dragnea.
Ministerul Justitiei amana din nou termenul de amendare a legislatiei penale
Bancul zilei: Păcate omeneştii
Horoscopul zilei de 27.04.2017
Botoşani: „Cine dracu’ l-a pus pe acesta prefect:!”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog