Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15521
De la 07 Ianuarie 2003
122901170

Augustin Lazar, dupa raportul GRECO foarte critic la adresa Romaniei:

  • Va asigur ca in continuare vom fi consecventi in a apara ordinea de drept
  • 18 January 2018, 23:00
Procurorul general Augustin Lazar a dat asigurari joi, dupa ce GRECO a publicat un raport in care arata ca Romania a facut progrese limitate in implementarea recomandarilor privind prevenirea si combaterea coruptiei, ca Ministerul Public va fi in continuare consecvent in a apara ordinea de drept si legile europene ale Justitiei, scrie Agerpres.
Intrebat la iesirea din CSM cum comenteaza raportul Grupul Statelor impotriva Coruptiei (GRECO), Augustin Lazar a raspuns: "Eu am vazut ca Ministerul Public este bine apreciat ca activitate in acest raport si as dori sa va asigur ca in continuare noi vom fi consecventi in a apara ordinea de drept, in a apara legile Justitiei, legile europene ale Justitiei".
Joi, GRECO, organismul anticoruptie al Consiliului Europei (CoE), a publicat un raport in care arata ca Romania a facut progrese extrem de limitate in implementarea recomandarilor GRECO de prevenire si combatere a coruptiei in privinta membrilor parlamentului, judecatorilor si procurorilor.
GRECO evidentiaza ca Romania a implementat pe deplin numai doua din cele 13 recomandari incluse intr-o evaluare din 2016. Sapte recomandari nu au fost implementate, iar alte patru au fost doar partial implementate, precizeaza Consiliul Europei intr-un comunicat.
Raportul remarca faptul ca principala initiativa adoptata in Romania in privinta parlamentarilor este adoptarea unui cod de conduita in octombrie 2017 cu scopul de a reglementa cadourile si alte beneficii si managementul conflictelor de interese.
In ciuda acestui progres, GRECO evidentiaza ca formularile prea generale din codul de conduita si regulile inconsistente pentru punerea sa in aplicare il impiedica sa fie un cadru pe deplin satisfacator.
GRECO considera de asemenea ca Romania nu a acordat inca o atentie corespunzatoare imbunatatirii activitatii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) in controlarea declaratiilor de avere si de interese ale parlamentarilor, desi metodele de lucru si capacitatile de procesare a datelor s-au imbunatatit. GRECO cere de asemenea imbunatatirea implementarii in practica a deciziilor si sanctiunilor ANI privind incompatibilitatile si conflictele de interese.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Voroneanul Pintilie Sava, victimă a abuzurilor poliţiştilor
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Întrebare oximoronică
Horoscopul zilei de 19.01.2018
Statele UE vor putea aplica TVA redus la mai multe produse,
iar firmele își vor reduce costurile de conformare (proiect al CE)
Consiliul Concurentei a amendat cu 23,4 milioane lei 33 de companii si 4 asociatii de pe piata serviciilor de paza
GRECO, organismul anti-coruptie al Consiliului Europei, raport foarte critic la adresa Romaniei:
Global nesatisfacator
Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, retinut de procurorii DNA
pentru ca ar fi primit 100.000 de euro ca sa faca trafic de influenta
Fostul sef ANAF Gelu Diaconu semnaleaza ca o lege promulgata recent sterge obligatii fiscale pentru "smecheri"
din imobiliare care au construit "pe persoana fizica" cvartale de blocuri in cele mai luxoase zone ale tarii
Legile justitiei din Romania, subiect de dezbatere in Parlamentul European
. Liderul grupului Verzilor: "Suntem ingrijorati ca statul de drept in Romania este in pericol"/ Plus: Ce spune despre nominalizarea Vioricai Dancila in functia de prim-ministru
Ce justiţia botoşăneană politizează,
Curtea de Apel Suceava anulează
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog