Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
512
De la 07 Ianuarie 2003
122886161

Autoritatea prefectului Nechifor tinde spre -273,15 °C

  • Ioan Rotundu
  • 5 April 2016, 23:00
Ieri, prefectul Dan Nechifor avea să facă infarct când a intrat în sala de şedinţă şi a constatat că este aproape goală. Bietul demnitar şi-a pus colaboratorii să convoace mai mulţi primari, şefi de instituţii ale statului şi reprezentanţi ai unor ONG-uri ca să constituie Grupul mixt pentru problemele romilor, în limbajul lui Budai-Deleanu a ţiganilor.
Din cele vreo 30 de persoane convocate s-au prezentat vreo cinci, şi acelea plictisite de moarte. Supărat de insuccesul înregistrat în privinţa disciplinei instituţionale, prefectul a găsit drept ţapi ispăşitori pe foştii subprefecţi. Cică ei n-au fost în stare să menţină activă activitatea Grupului, motiv pentru care prezenţa a fost sub orice critică.
Cu mintea sa înregimentată în tiparele logicii de bugetar, prefectul a ţinut o cuvântare din care nu se poate înţelege mare lucru pentru că n-are cap şi nici coadă. Redau fragmentul publicat de reporterul de la botoşăneanul.ro:
”Vă garantez eu că vor fi prezenţi. Probabil la toate comisiile de numire a subprefectului mă face să trag anumite concluzii, toate grupurile de lucru, comisiile care erau ţinute de foştii subprefecţi din punctul meu de vedere sunt inexistente. Dar aţi observat şi dv. Probabil mai aveau şi alte activităţi în afară de prezenţa în aceste comisii. Dar vă garantez eu că lucrurile se vor schimba”
Dacă tăcea, filozof rămânea aşa a vorbit mai ceva ca Ion Anapoda. Bietul prefect a crezut că şedinţele la care sunt convocaţi primarii sau reprezentanţii ONG-urilor sunt asemeni celor cu care s-a obişnuit el la Finanţe când îşi convoca birocraţii din subordine.
Membrii constituenţi ai acestui Grup sau a altor comisii de lucru nu sunt subordonaţii prefectului, sunt colaboratori, iar dacă prefectul nu se bucură de autoritate în rândul lor este pentru că n-a demonstrat capacităţi de manager administrativ la nivel de judeţ şi nici abilităţi de bun organizator.
După ce luni s-a ascuns în birou de frica celor veniţi în audienţă pentru că problemele lor îi depăşeau capacităţile de înţelegere şi rezolvare, iată că marţi i-a fost dat să treacă din nou prin cele trei ceasuri rele.
Cu o autoritate care dinte spre zero absolut poate că ar face mai bine să se ducă de unde a venit, dacă nu vrea să rămână în istoria botoşăneană postdecembristă ca fiind cel mai incompetent prefect. Încă nu-i târziu să-şi ia valizuţa, să se strecoare pe sub zidul clădirii Prefecturii şi să intre în sediul Finanţelor aflat la 20 m distanţă, dispărând o perioadă din viaţa publică pentru ca memoria colectivă să-l uite şi să-l ierte pentru afronturile ce ni le-a adus.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Supă cremă de ţelină
Bancul zilei: Angajatul cel isteţ
Horoscopul zilei de 6.04.2016
Botoşani: Noi ticăloşii politice menite să ne manipuleze votul
Ioan Rotundu
Prognoza meteo pentru zilele urmatoare
Doar doi senatori din comisia juridica au venit la discutia despre ordonanta privind interceptarile.
Pruna: O vom pune pe agenda saptamana viitoare
Doar doi senatori din comisia juridica au venit la discutia despre ordonanta privind interceptarile.
Pruna: O vom pune pe agenda saptamana viitoare
Guvernul vrea un proiect de lege pentru serbarea centenarului in 2018
si include in el autostrazile Pitesti - Sibiu si Iasi - Targu Mures
PSD a declansat operatiunea marirea salariilor pentru bugetari.
Zeci de amendamente in comisia de munca din Camera Deputatilor, impact bugetar de 1,6 miliarde de lei
Ministerul Apararii, sanctionat pentru discriminare,
dupa ce a exclus femeile de la mai multe specializari din domeniul militar
Procurorul general a dispus redeschiderea urmaririi penale in Dosarele Revolutiei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog