Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8289
De la 07 Ianuarie 2003
122868356
Autorităţile au respins cererea locuitorilor comunei Vorona pentru miting

Voronenii vor să protesteze chiar de Zilele Oraşului Botoşani

  • 8 April 2009, 23:00
Problema drumului DJ 208 C de la Vorona, pentru care oamenii au făcut vara trecută lanţ uman fiindcă maşinile de tonaj greu le strica nu doar drumul, ci şi casele, capătă accente din ce în ce mai grave. Voronenii au anunţat un nou protest, chiar înaintea Floriilor, pe 11 aprilie. Liderul protestatarilor, Mihai Cătană a declarat miercuri că a făcut demersurile pentru a picheta cu un grup de 25 de consăteni, afectaţi de traficul greu, sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, însă autorităţile nu au aprobat mitingul.
„Ne-au spus că nu se poate la Poliţie fiindcă este o HCL care interzice mitingurile în faţa unităţilor militare şi a Poliţiei. Să ne alegem altă locaţie. Vroiau să ne trimită în faţa Muzeului Judeţean să protestăm sau pe Stadion. În Piaţa Revoluţiei ne-ar fi convenit, dar trebuia să obţinem acceptul Prefecturii. Ni s-a spus, asta s-a întâmplat ieri, să aşteptăm că primim răspuns. Am aşteptat nu am primit, am sunat azi dimineaţă la ora 9.00. Ni s-a spus că trebuie accept şi nu mai e timp pentru aviz fiindcă trebuie să fie cu 48 de ore înainte de desfăşurarea mitingului, noi îl aveam la ora 10.00. Au spus să îl reprogramăm. S-a făcut în aşa fel încât să nu ne putem duce”, a precizat Mihai Cătană.
Acesta afirmă că voronenii nu se vor lăsa învinşi, astfel că luni vor depune alte acte pentru organizarea mitingului. „Încercăm iar pentru 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe. Noi o să depunem, e şi sărbătoare, putem să mergem mai mulţi. O să încercăm să facem alte demersuri. Să vedem, nici atunci nu o să ne dea voie să ajungem? Până la urmă o să mergem şi aşa, dacă tot ne refuză, ne asumăm riscul, ce să facem? Dacă am ajuns să ne ia acum şi dreptul de a protesta. Poate ajungem şi noi într-o bună zi ca la Chişinău”, a mai adăugat voroneanul.
Oamenii sunt nemulţumiţi şi pentru faptul că nu se vorbeşte nimic de despăgubiri pentru casele fisurate, ci doar de reabilitarea drumului şi vor să se constituie într-o asociaţie pentru a-şi obţine drepturile. Viceprimarul municipiului Botoşani, Cătălin Alexa cunoaşte situaţia, dar nu e de acord ca voronenii să blocheze oraşul.
„Ne-au cerut să picheteze în faţa Poliţiei pe Bulevardul Eminescu nr.63, dar noi avem o HCL pe care nu o putem încălca. Pot face în cu totul alte locaţii, cum ar fi Stadionul Municipal, Pietonal, Muzeul Judeţean, Stadionul Mecanex, Parcul Mihai Eminescu, Piaţa Revoluţiei, esplanada Casei Sindicatelor. Să se ducă la ei la Vorona, nu să blocheze Botoşaniul, acesta e singurul motiv pentru care nu le-am dat aviz, că ne iau pe noi la rost cetăţenii. S-o creadă ei că le dăm voie de Zilele Oraşului, să ne strice manifestările. Le dăm voie la Stadionul Mecanex, 24 din 24 şi trei zile la rând dacă vor”, a punctat viceprimarul Alexa.
„Nu dăm noi avize, ci autorităţile locale, în speţă Primăria Botoşani. De ce vor să protesteze? Pentru că am înţeles că în zonă a fost înfiinţat un post de poliţie şi totul este controlat”, a declarat la rândul său prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor LVII
(Ioan Rotundu)
Festival ratat
Fotbalişti de doi lei, lipsiţi de fair-play
Impozitul forfetar ţine firmele pe jar
Oraşul românesc este la nivelul unui sat medieval
Copil atent la vorbele mamei
Horoscop
Boala de care suferă Conţac
Se laudă că ne scapă de chelie
MAE susţine poziţia UE privind situaţia din Republica Moldova
Purtătorul de cuvânt al MAI ameninţă că se va trage în manifestanţi cu muniţie de război
Voronin expulzează ambasadorul român şi introduce vize pentru cetăţenii români
Tânăr erou anticomunist de la Chişinău
am vrut să le spunem comuniştilor să ne lase în pace odată
La Ştefan cel Mare, după dreptate
Chişinău, 7 aprilie 2009, filmul evenimentelor
Pumnul şi palma, ambele mânjite cu sânge!
Ioan Rotundu
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 9 aprilie
Vicele Ghiorghiţă zice că mall-ul lui Prisecaru va avea probleme
Cei fără niciun căpătâi preferă să trăiască în stradă, decât să pună osul la muncă
Direcţia Silvică Botoşani va exploata în 2009 în jur de 85.000 mc masă lemnoasă
Primarul de Botoşani a premiat cuplurile ce au sărbătorit nunta de aur
„Apucaţi-vă de treabă, că nu pot să le mai văd aşa!”
Tot mai mulţi botoşăneni fură alimente, pentru a nu muri de foame
Sindicatele din învăţământ bravează, dar se codesc să protesteze
Prosperitatea Danemarcei se va putea revărsa şi asupra românilor
Medicii de familie au un nou contract cadru, dar cu penalizări mai mari
Bunicii pot deveni bone, dar ministerul Muncii nu ştie de unde-i va plăti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog