Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10020
De la 07 Ianuarie 2003
122581959

Autorităţile botoşănene se lipsesc de parteneriatul cu Cseke

  • 14 April 2011, 23:00
Autorităţile judeţene şi locale din Botoşani nu s-au arătat deloc încântate să intre în parteneriat cu ministerul Sănătăţii pentru a-i stimula financiar pe medicii din spitalele botoşănene, apreciaţi de pacienţi pentru realizările profesionale.
După ce Ministerul Sănătăţi a anunţat că va iniţia un astfel de program cu autorităţile locale, reprezentanţii săi au precizat că vor veni şi cu criteriile care vor stabili cine poate fi stimulat financiar pentru activitatea medicală.
În schimb, autorităţile locale trebuiau să vină cu banii. În Botoşani Consiliul Judeţean şi primăriile nu au răspuns invitaţiei ministerului. De altfel, în ţară doar în patru judeţe autorităţile locale s-au aventurat într-un astfel de program.
Doar medicii şi asistenţii medicali din spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale din judeţele Bihor, Brăila, Hunedoara şi Satu Mare vor putea beneficia de venituri suplimentare prin acest program. Ministerul Sănătăţii anunţă însă că încă mai le dă răgaz consiliilor locale şi judeţene să intre în acest program.
„La data de 1 martie 2011, Ministerul Sănătăţii a anunţat intenţia de a iniţia un program pilot de finanţare suplimentară a medicilor din spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale. Atunci a fost transmisă o solicitare structurilor asociative ale administraţiei publice locale de a comunica dacă există autorităţi ale administraţiei publice locale interesate să susţină un astfel de program. În perioada dezbaterii publice, aşteptăm şi alte autorităţi locale interesate de a accesa programul iniţiat de Ministerul Sănătăţii”, se arată într-un comunicat transmis autorităţilor locale de ministrul CSEKE Attila.
Dintre criteriile stabilite de Ministerul Sănătăţii, pe baza cărora se vor stabili care medici sunt îndreptăţiţi să primească venituri suplimentare de la autorităţile locale, amintim comportamentul personalului medico-sanitar faţă de pacienţi, prin chestionarea acestora, rezultatele obţinute de medic la creşterea raportului bolnavi trataţi ambulator şi în regim de spitalizare, comparativ cu bolnavi internaţi în regim de spitalizare continuă sau timpul de aşteptare a pacienţilor programaţi la ambulatoriile de specialitate. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Ţâbuleac îi va chestiona pe oficialii PDL de la Bucureşti
Iniţiativă populistă cu scop electoral?
Prefectul a premiat vedetele de la „Românii au talent”
Bătălie mare pentru funcţii de conducere în PDL Botoşani
Permis de conducere fals obţinut în Italia
Finaliştii concursului „Micii Pompieri”
Caricatura zilei
Bancul zilei: Civilizaţie românească
Rezervele valutare ale Chinei au depăşit 3.000 de miliarde de dolari
Borbely: E clar că nu vom desfiinţa taxa auto
Îngheţarea preţurilor la carburanţi este permisă de legislaţie
dar e temporară şi cu consecinţe
Rata şomajului din Grecia a depăşit pragul de 15%
România şi Bulgaria nu sunt pregătite să adere la Schengen
Murături scoase la licitaţie de Poliţia Vrancea
preţ de pornire pentru un kilogram - 2,8 lei
Preţurile produselor alimentare au ajuns in "zona periculoasă"
Profesorii grevişti verificaţi cum recuperează orele restante
Generala Macovei a dezbătut soarta Programnului "Laptele şi bcornul"
Programul EURO 200 pe ultima sută de metri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog