Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7787 lei
1 USD = 4.3149 lei


Număr accesări
Astăzi:
4594
De la 07 Ianuarie 2003
72525189

Autorităţile pledează pentru ca drumul expres să treacă şi prin judeţul Botoşani

  • 29 April 2008, 23:00
Consiliul Judeţean Botoşani va face front comun cu alte două instituţii din ţară, respectiv CJ Suceava şi CJ Maramureş în vederea unui proiect comun de realizare a unui drum expres care să lege Marea Baltică de Marea Neagră. În perioada 23-24 aprilie, vicepreşedintele CJ Botoşani, Dorin Ciuştea a participat în acest sens la o conferinţă la Baia Mare, la invitaţia CJ Maramureş şi a Asociaţiei de Dezvoltare Inter regionale Maramureş unde a fost dezbătută problema dezvoltării reţelelor de transport.
„Am fost invitaţi pentru a ne susţine punctul de vedere asupra posibilităţilor de realizare a acestui drum pe teritoriul judeţului Botoşani fiindcă erau două variante ca acest drum să parcurgă traseul de la Baia Mare la Suceava prin Paşcani la Iaşi sau prin Suceava – Botoşani spre graniţa cu Republica Moldova”, a declarat Dorin Ciuştea. Drumul respectiv este denumit de Uniunea Europeană M 49, investiţia fiind una foarte serioasă. Lucrările deja au demarat pe teritoriul României, de la intrarea la graniţa cu Ungaria, de la Petea, spre Satu Mare- Baia Mare. Pe acest tronson este deja realizat studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic de execuţie. Este de asemenea asigurată finanţarea, a început procedura de expropriere şi urmează ca în perioada următoare să se realizeze posibilităţile de continuare a investiţiei pe traseul Baia Mare –Borşa- Suceava până la Botoşani, cu ieşire spre Stânca Costeşti şi ieşirea dinspre republica Moldova, astfel încât să ajungă la Odesa. „Scopul este de a se realiza un coridor rapid de transport. Consider că această investiţie este singura majoră ce se va realiza în ceea ce priveşte infrastructura de transport rutier pe teritoriul judeţului Botoşani”, a mai adăugat vicepreşedintele CJ Botoşani.
Cele trei CJ vor trebui să facă o acţiune concentrată pentru realizarea studiului de prefezabilitate şi continuarea demersurilor pentru obţinerea finanţării şi realizării acestei investiţii. Părţile interesate au semnat de altfel o rezoluţie adresată Guvernului României şi autorităţilor abilitate în vederea realizării acestor trasee. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Conducere nouă la Protecţia Copilului Botoşani
Blestem
Botoşăneni masoni
Omagiu adus veteranilor de război
Program Tele'M Botoşani miercuri, 30 aprilie
Necesitatea unei înţelegeri economice europene
Privatizare conjugală
Redusul
Inundaţiile au avariat două corpuri de şcoală
Activitatea sportivă
(file de monografie)
Cu ochii-n patru pe distribuitorii de lapte şi corn
Licitaţie aflată la cheremul ministerului Culturii
Educaţia în catrene
Horoscop
A trecut Paştele, ce să facă cu ele, le vinde!
Umor cât încape… dar scoţian
Scuza lui Bulă
Tragedia soacrei şi celebritatea măgarului
Comentariul comentariilor (CV)
(Ioan Rotundu)
PNG se simte copleşit de bogăţia celor din PD-L
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă