Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16744
De la 07 Ianuarie 2003
122902393
Autorităţile române doar mimează lupta împotriva contrabandei cu ţigări (III)

De ce li s-au muiat picioarele procurorilor de la DIICOT Buzău

  • Zoe Zlata, Ioan Rotundu
  • 24 June 2021, 9:44
Dacă iniţial procurorii din cadrul DIICOT Buzău au pornit lupta împotriva contrabandiştilor cu ţigări cu multă vigurozitate, acum primim tot mai multe informaţii că li s-au transmis mesaje „de sus” s-o lase mai moale şi chiar să găsească soluţii de clasare a dosarului.
Cei speriaţi de acţiunea procurorilor de la DIICOT Buzău au solicitat protectorilor lor să-i salveze de la necaz, iar protectorii, care ştiu să profite excelent de vidul de putere creat în justiţie prin incertitudinea creată asupra activităţii Secţiei de Investigarea Infracţiunilor din Justiţie aflată în curs de desfiinţare şi imposibilitatea procurorilor DNA de a acţiona aşa cum o făceau pe vremea Codruţei Koveşi, le-au sărit în ajutor.
Această degringoladă din justiţie creată de politicienii de stânga şi de dreapta este abil fructificată de către corupţii din justiţie iar dosarele complicate ale corupţiei sunt închise unul după altul sau rezolvate prin achitare cu ajutorul unor judecători corupţi şi ei. În acest context trebuie să priviţi dezvăluirile de faţă.
În urma descinderii făcută la începutul lunii mai în Vama Sculeni, procurorii DIICOT n-a ridicat pe nimeni, vameşi sau poliţişti de frontieră pentru audieri. Elanul lor de luptători a fost repede potolit „de sus”. S-au mulţumit doar să dea un dosar cu probe colegilor din Republica Moldova care. aşa cum am arătat în episodul II, au acţionat cu promptitudine.
Retraşi la Buzău, procurorii DIICOT, cu timiditate, au încercat să-şi fructifice dovezile adunate cu privire la contrabanda cu ţigări. Au emis 6 citaţii pentru vameşi şi poliţişti de frontieră din Sculeni pe care i-au invitat la Buzău, la audieri.
Noi, prin adresa nr. 92/23 mai 2021 ne-am oferit să le punem la dispoziţie dare importante privind implicarea poliţistului de frontieră Mihai Marius Pavel în contrabanda cu ţigări, cu condiţia să ne confirme oficial dacă acesta are în dosar calitatea de suspect sau de altă natură. Din motive doar intuite, cei de la DIICOT Buzău au preferat tăcerea.
Cu adresa nr. 94/8 iunie 2021 am solicitat conducerii ITPF Iaşi să ne confirme dacă imediat după descinderea procurorilor DIICOT Iaşi, poliţistul Mihai Marius Pavel a plecat în concediu medical şi dacă conducerea instituţiei a iniţiat vreo anchetă administrativă asupra activităţii acestuia. Sub semnătura inspectorului şef, comisarul şef Victor Mariniuc, ni s-a răspuns cu adresa nr. 208/6005 din 17.06.2021că informaţiile solicitate nu ne pot fi puse la dispoziţie pentru că se află sub protecţia Regulamentului privind secretul datelor personale.
Acest Mariniuc, despre care credeam că studiile de diplomaţie urmate l-a format să poarte în viaţă respect poporului pe care s-a angajat să-l slujească cu credinţă, ne-a dovedit că a rămas tributar gândirii cazone pe care Bacalbaşa a zugrăvit-o cu atâta savoare în al său set de povestiri intitulat „Moş Teacă”
Pe de altă parte, avem dovada clară că Mariniuc şi-a apărat ruda prin alianţă numită Pavel, făcând corp comun cu cei suspectaţi de implicare în contrabanda cu ţigări.
Despre acest poliţist de frontieră ştim că este cel care l-a cununat pe Gigi Grămadă, şeful aeroportului Iaşi, care Grămadă l-a cununat pe Victor Mariniuc, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi, totodată, şeful lui Pavel.
Acest Pavel a mai fost cercetat pentru infracţiuni de crimă transfrontalieră împreună cu un botoşănean de-al nostru dar dosarul a fost clasat de către un judecător ieşean pe motiv că anchetatorii ar fi administrat6 probe în condiţii de nelegalitate. Sanchi!
Dar despre parcursul profesional al acestui poliţist de frontieră care joacă un rol extrem de important în Vama Sculeni vom reveni cu un reportaj separat.
Ca o dovadă că procurorii de la DIICOT Buzău au ordin să închidă acest dosar este sfatul dat vameşilor de la Sculeni de către şeful lor Ioan Pintilei care le-a transmis mesajul „ţineţi-bă gura, totul se va rezolva în binele nostru”. Tare mi-i dor de DNA-ul de altă dată!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 21 – 27 iunie 2021
Bancul săptămânii: Dispariţie misterioasă
Traian Popa continuă războiul cu directorul DSVSA Botoşani
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Democraţia liberală şi lupta pentru putere
Ioan Rotundu
De ce tac cei de la DIICOT Buzău?
Zoe Zlata, Ioan Rotundu
Vameşul moldovean Radu Movilă are 3 dosare. Ai noştri niciunul
Zoe Zlata, Ioan Rotundu
Caz cutremurător de violenţă a bunicului asupra nepoatelor
Ioan Rotundu
Ludovic Orban, Ceauşescul democraţiei liberale postdecembriste
Ioan Rotundu
Un excelent reportaJ despre spiritualitatea botoşăneană
Primarul Dresleucă şi poliţistul Hurmuz chefuiesc pe îndelete
Ioan Rotundu
Liberalilor botoşăneni le-a venit mintea la cap
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog