Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6166
De la 07 Ianuarie 2003
122891815

Autoturisme căptuşite cu ţigări pentru piaţa neagră

  • 18 January 2010, 23:00
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit la sfârşitul săptămânii trecute, aproximativ 1000 pachete de ţigări, acunse în autovehiculele şi în bagajele a trei cetăţeni români. Ţigările erau destinate comercializării pe piaţa neagră, valoarea acestora ajungând la aproximativ 4.000 lei.
În data de 16.01.2010, în jurul orelor 02.00, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Dorohoi au oprit pentru control, un autoturism care circula dinspre Siret spre Mihăileni.
La volanul maşinii, înmatriculate în Suceava, se afla cetăţeanul român Ştefan S., de 23 de ani, domiciliat în Suceava. La controlul autovehiculului au fost descoperite ascunse în bagaje şi în portbagaj aproximativ 300 pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru R. Ucraina. Tânărul nu deţinea documente de provenienţă pentru ţigări, declarând că a cumpărat produsele de la câteva persoane din localitatea Siret în scopul comercializării acestora în Suceava. Ţigările, cu o valoare de aproximativ 1200 lei au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea confiscării, iar cetăţeanul român a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1000 lei.

O altă captură de ţigări a fost realizată de către poliţiştii de frontieră de la Detaşamentul de Sprijin Operativ, care au oprit pentru control, în dimineaţa zilei de 17 ianuarie, un autovehicul în localitatea Cândeşti. La controlul executat asupra maşinii, în bagajele conducătorului auto au fost descoperite 270 pachete de ţigări marca Kent, timbrate R. Ucraina, fără documente de provenienţă. Conducătorul auto, Viorel A., din municipiul Dorohoi, a declarat că a cumpărat ţigările din localitatea Siret, de la diverşi cetăţeni, în scopul comercializării în piaţa Botoşani. Lucrătorii noştri au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 lei, ţigările fiind ridicate în vederea confiscării.

În această dimineaţă, în jurul orelor 02.30, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Dorohoi au oprit pentru control, un autoturism care circula dinspre Siret spre Dorohoi. Nu mică a fost surpriza poliţiştilor când au constatat că la volanul maşinii se află Cristian O., de 37 de ani, domiciliat în Şendriceni, cetăţean amendat contravenţional în data de 07 ianuarie, când a fost prins transportând 1200 pachete de ţigări, marca Monte Carlo, ascunse în bagajele personale dar şi sub scaunele maşinii. La controlul efectuat asupra autovehiculului de către lucrătorii noştri, s-a constatat că atât în portbagajul maşinii cât şi sub banchetă se află 380 pachete ţigări marca Winston, cu timbru R. Ucraina. Cetăţeanul nu deţinea documente de provenienţă pentru ţigările descoperite, declarând că le-a achiziţionat de la persoane necunoscute din localitatea Siret, cu intenţia de a le comercializa în piaţa din Dorohoi. Ţigările, cu o valoare de 1600 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetăţeanul român a fost amendat contravenţional de către lucrătorii noştri cu suma de 1000 lei.
Deşi contravenienţii continuă să caute noi metode de disimulare a bunurilor ilicite, asigurăm populaţia că vom continua să întreprindem, împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu produse accizabile, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate.
(IJPF – Inspector Minodora Răcnea)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Rămâne precum i-a zis!
Gripa porcină se simte bine pe la Botoşani
Olimpiada de religie la parohia ortodox㠄Sfanta Treime” din New Westminster
Deputatul Valeriu Steriu demisionează din PSD pentru a fi independent
Horoscop
Cu nevasta la curve
Comentariul comentariilor (VIII)
Ioan Rotundu
“Ce frumos torcea bunica!”
COMUNICAT – disponibilizari ITM
Supusă unui atac energetic
Apeluri care pun poliţiştii degeaba pe drumuri
Patriarhia Română acuză CNSAS de denigrarea prelaţilor
Ungaria nu mai are nevoie de ajutor financiar din partea FMI
În România, corupţia este instituţionalizată
bacşişul pentru o licitaţie publică e cuprins între 15-20% din valoarea contractului
Salariile bugetarilor vor fi stabilite doar prin legi sau hotărâri de Guvern
Moldovenii: UE? Da. NATO? Niet, niet i niet!
Prefectul Cristian Roman este un bun samaritean
el vrea ca preşedintele Ţâbuleac şi directorul Enache să fumeze pipa păcii
Secretara de la Broscăuţi scoasă pe sus din funcţie
Extinderea Serviciului Cazier Judiciar la nivelul Poliţei municipiului Dorohoi
Razie în Piaţa Centrală
Judeţul plin de şomeri şi stăm cu posturile blocate
Poliţia Botoşani îl faultează pe preşedintele Băsescu
Ioan Rotundu
Aplicarea legii salarizării unitare orbecăi prin ceaţa birocraţiei
Se caută ingineri, un arhitect şi un medic stomatolog
România, la ediţia din 2010 a Premiului European pentru Literatură
De ce Eminescu?
„Este necesară despăgubirea morală şi materială
a victimelor regimului totalitar sovietic”
Soarta românilor din Ucraina jucată între Ianukovici şi Timosenko
Fast food distrus într-un incendiu
Incendiu provocat de un fumător neglijent
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog