Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5546
De la 07 Ianuarie 2003
122577485

Aveam nevoie de fiara biblică

  • Ioan Rotundu
  • 12 April 2010, 23:00
Nu mai avem opoziţie politică. Avem doar nişte lideri politici ai partidelor din opoziţie care „scheaună duios la lună”, cum s-a exprimat prof. Costel Pricopie într-una din fabulele sale în proză. Rostul opoziţie este să latre la putere şi să muşte nemilos atunci când aceasta o ia razna, metaforic vorbind. Dar cine să mai latre şi să muşte?
Logoreicul liberal cu trecută pretenţie de a ne fi preşedinte Crin Antonescu s-a plictisit să mai ţină discursuri publice pe la televiziunile naţionale. S-ar putea spune că n-are miză politică să mai cuvânteze poporului deoarece ne aflăm într-o perioadă lipsită de interes electoral. Dacă ne raportăm la mentalitatea clasei noastre politice, tributară în totalitate elementului balcanic, aşa este. Pe la noi campania electorală ţine până în ziua alegerilor, după care se aşterne perioada de acalmie. În ţările de oriunde, numai din Peninsula Balcanică nu, campania electorală este continuă. Mai ales pentru partidele trecute în opoziţie.
Dacă Crinul liberal s-a ofilit, nici pe la social-democraţi treburile nu stau mai bine. Prostănacul a ieşit de pe scena politică imediat după alegerile prezidenţiale în urma cărora s-a fript grav cu flacăra violet. Nici o pagubă, că-i turuia gura numai a minciuni, că ni se acrise să-l mai ascultăm. Tânărul Titulescu, alias Victor Ponta, încă nu s-a trezit din beţia succesului la care nu s-a aşteptat nici el, câştigând preşedinţia celui mai important politic din România, Sau, mă rog, fost cel mai important.
La Vadim Tudor boala s-a agravat, demenţa întunecându-i bruma de raţiune cu care mai ţinea trează atenţia românilor nostalgici după tradiţiile naţionalismului care s-au retras în rafturile istoriei.
Aşa stând lucrurile, singurul care zburdă peste întreg teritoriul României şi care a subjugat voinţei sale tot ce viază cu suflet românesc, este preşedintele Traian Băsescu. Straşnicul marinar, bătrânul lup de mare însemnat la unul dintre ochi prin nu se ştie ce tavernă sau tractir din vreun port al lumii, trage fericit la măsea şi din ţigara cu filtru, gata-gata să-şi plesnească în piele de bucurie. Şi cum să nu-şi iasă din piele când, aşa cum am mai spus, are parlamentul său, are guvernul său, are justiţia sa. Acest deţinut lăsat în libertate de chiar justiţia pe care o ţine acum sub papuc, poartă numărul de serie „666”. Este fiara trimisă românilor de divinitate pentru a-i trezi la realitate şi a-i întoarce cu faţa la credinţă.
Căci românii, cândva recunoscut ca fiind un popor cu adâncă credinţă înrădăcinată în conştiinţa naţională, a cam luat-o razna. Iar exemple că este aşa avem puzderie. Cele mai recente, în noaptea de Paşti s-au călcat în picioare şi s-au înjurat pentru a lua lumină. În ziua Izvorului Tămăduirii s-au ghiontit şi înjurat în jurul butoaielor cu agheasmă. Alţii, care n-au dat pe la biserică de la botez, ies cu bâta la drumul mare. Şi dau cu sete în semenii lor, că cel lovit nu se mai ridică.
Nu ştiu dacă ne-am ales conducătorul după chipul şi asemănarea noastră sau conducătorul ne-a modelat după chipul şi asemănarea sa. Cert este că fiara biblică se află printre noi şi ne însoţeşte inclusiv când mergem la biserică sau la şcoală. Suntem învrăjbiţi unii asupra altora, ne bucurăm când vedem cum unul dintre noi este omorât cu bâta, când este linşat mediatic, când este prezentat ţării cu cătuşe, aruncăm cu piatra fără a ne gândi că putem fi noi în locul celui lovit.
Suntem atât de înrăiţi unii asupra altora încât am şi uitat că ne este foame, că ne plâng copii de foame, că nu mai avem viitor. Nu ne place cum ne-a descris lumii Cioran, dar oare suntem altfel? Nu, suntem noi, cei de acum două mii de ani, de acum o mie de ani, de acum o sută de ani, de acum un an, suntem cei de ieri.
Ne-am prăbuşit în mândria noastră naţională, în mândria noastră spirituală, în mândria noastră de popor al geniilor. A fost suficient ca divinitatea să ne încerce credinţa trimiţându-ne fiara biblică, iar credinţa noastră, în toată mândria şi splendoarea sa istorice s-a spulberat sub puterile malefice ale fiarei. Cum să nu-i dai dreptate lui Cioran?
Ştiţi ce cred eu? Cred că era nevoie de această fiară ca să ne trezim la realitate ca popor, ca naţiune cu valorile ei perene şi să ne întoarcem iar la credinţa moştenită de la strămoşi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Copil de 2 ani blocat în apartament salvat de pompieri
Locuinţă incendiată de un coş de fum neprotejat faţă de materialele combustibile
Dosar penal pentru pescuit în prohibiţie
Evacuaţi dintrf-o locuinţă improvizată
Bacalaureat cu 7 probe
Anunţ important
Botoişănenii vor ajunge mai repede în spitalele ieşene
Nici unul din amendamentele la Legea educaţiei nu a contat
Bancul zilei: Isteţime românească
Horoscop
Neacreditarea spitalului judeţean ar fi un dezastru pentru judeţ (II)
asocierea investiţională a salvat Laboratorul de analizecum pot fi salvate spitalele din judeţ
Românul şi sistemele ticăloşite
Progeniturile afaceriştilor locali revin în forţă
Program de lucru prelungit la Ghişeul unic din Prefectură
Suită de întâlniri al Prefectură în vederea încurajării accesării fondurilor europene
Angajaţii Primăriei se mută de 1 Mai
Sucevenii vor împăduri 90 de hectare de teren din Botoşani
Părinţii vor fi amendaţi dacă loazele lor vor lipsi de la şcoală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog