Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14467
De la 07 Ianuarie 2003
122874534

Avem nevoie de cultură

  • 1 October 2007, 23:00
Noua stagiune a Teatrului „Mihai Eminescu” va fi deschisă într-o modalitatea mai deosebită pentru botoşăneni. Conducerea Teatrului, cu gândul la aşteptările comunităţii locale de la actori, a venit în întâmpinarea botoşănenilor cu mai multe spectacole, grupate sub genericul Zilele Teatrului „Mihai Eminescu”. Anul acesta este pentru a doua oară când stagiunea se deschide festiv cu cinci zile de spectacole. Astfel, pe data de 3 octombrie, la orele 17.15 pe Pietonalul Unirii va putea fi vizionat spectacolul „Ivan Turbincă”, în regia lui Ion Sapdaru.
La orele 19.30 va avea loc vernisajul expoziţiei „Teatrul Mihai Eminescu în Festivaluri”, seara finalizându-se cu piesa „Hell”, de Lolita Pille, în regia lui Chris Simion. Pe data de patru octombrie, începând cu orele 17.00, Sala Atelier va găzdui spectacolul „Zăpezile de altă dată” în regia lui Volin Costin.
Teatrul Eugen Ionesco din Chişinău va fi prezent cu două spectacole. Este vorba despre „Lecţia”, în regia lui Vitalie Drucec, programat pentru orele 19.00 şi „Iubire de clown” în regia lui Adi Vulcu, ce va fi jucat în aer liber, pe Pietonalul Unirii. În ziua de 5 octombrie, Teatrul de Stat din Oradea va avea prilejul de a evolua în faţa Botoşănenilor cu spectacolul „Salonul nr.6”. În aceeaşi zi, sala Atelier va găzdui spectacolul „Buzunarul cu pâine” în regia actriţei din Botoşani Teodora Lenuş Moraru.
Spectacolul „Suflete moarte” a fost programat pentru data de 6 octombrie la orele 19.00, pentru ca duminică, Zilele Teatrului „Mihai Eminescu” să se încheie cu spectacolul „Călătoria”, un succes al stagiunii trecute. În pofida unor voci care în Consiliul Local se pronunţă în defavoarea culturii, considerând că suntem un judeţ şi aşa prea sărac să ne mai ardă de cultură, actorii teatrului şi-au propus să lupte cu această mentalitate, confirmând forma bună în care se află.
„Mi se pare aberant. Pentru că omul este alcătuit din trup şi din suflet, are nevoi materiale, dar are nevoie şi de o circulaţie a ideilor. Cred că şi o comunitate modestă din punct de vedere financiar are nevoie de o viaţă spirituală intensă”, a precizat directorul Traian Apretei. Poate că teatrul nu poate schimba mentalităţile oamenilor cu un spectacol sau două, dar pot spune că în momentul de faţă, Teatrul, dezbate lucruri fierbinţi ale acestui moment. „Am adus spectacole care pun întrebări despre viaţa noastră. Sunt fireşti nevoile materiale dar avem nevoie să ne hrănim şi spiritul”, a declarat Traian Apetrei.
Acesta are încredere că mentalitatea botoşănenilor poate fi schimbată şi oamenii se vor întoarce spre substanţa vieţii. Din punctul său de vedere dispariţia instituţiilor de cultură ar duce la uscarea sufletească a cetăţenilor botoşăneni, ce au nevoie de cultură. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bătălie acerbă asupra unui conac boieresc
Tătucul Sănătăţii a pus în pâine noua conducere a spitalului judeţean
Monstrul pădurii de la Preventoriu îşi trăieşte singur şi anonim ultimele clipe
Un lăcaş de cultură nu reuşeşte să iasă din pământ
Începe “Dansez pentru tine” cu stiluri noi de dans si trupe de copii
Loto – ţeapă naţională?
poturi de milioane de euro a declansat isteria "Loto 6 din 49” in Romania !
Profesorul Bâldea flutură falsuri şi declaraţii mincinoase
În ciuda cârcotaşilor şi a reclamagiilor dezinformaţi
Damian a fost ascuns în spatele lui Vărzar
Reformează Spitalul Judeţean începând de la WC-uri
Traseul Prutului va fi monitorizat
Au început lucrările la sediul CCD
Ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră
Minor fugit de la asistentul maternal
Copiii din Rădăuţi Prut învaţă înghesuiţi, din lipsă de fonduri
Romaniuc speră să apuce zilele când va inaugura locuinţele ANL
20 de cereri pentru cămine culturale vor intra în evaluare ministerială
Prefectul Sorescu a onorat persoanele vârstnice de ziua lor
Prefectul a aplicat o amendă de 10.000 lei
Câmpanu o va târî pe Huţuleac în faţa judecătorilor
Problemele Spitalului judeţean, mai nou, se tranşează la sediul PNL
directorul Munteanu este giugiulit sub presiune
Program TELE’M Botoşani, marţi, 2 octombrie
Popa şi rabinul
Horoscop
Un apartament despre care Iri şi Monica ar zice că-i mişto
De ce n-au auzit milanezii de Botoşani
Ioan Rotundu
"Speranţa are culoare"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog