Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Economic
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25087
De la 07 Ianuarie 2003
122885154

Avertisment al Organizației Mondiale a Sănătății:

  • 7 milioane de oameni mor anual din cauza aerului poluat
  • 1 May 2018, 23:00
Aproximativ 7 milioane de persoane mor în fiecare an din cauza expunerii la aer poluat, potrivit unor estimări realizate de experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează DPA, potrivit Agerpres.
Poluarea ambientală (a aerului din exteriorul clădirilor) a cauzat 4,2 milioane de decese în 2016, în timp ce poluarea aerului din gospodării, provocată de prepararea alimentelor cu ajutorul unor tehnologii şi carburanţi poluanţi, a cauzat aproximativ 2,8 milioane de decese în aceeaşi perioadă, potrivit unui raport publicat miercuri de OMS.
Aceste cifre corespund numărului de decese înregistrate cu ajutorul unui studiu precedent, publicat în urmă cu doi ani.
Nivelurile de poluare a aerului rămân periculos de ridicate în multe regiuni ale lumii, afirmă autorii noului studiu întocmit de experţii OMS. Noile date arată că 90% dintre oameni respiră un aer ce conţine concentraţii ridicate de agenţi poluanţi.
Peste 90% din totalul deceselor provocate de poluarea aerului se produc în ţările cu venituri mici şi medii, în principal cele din Asia şi Africa, urmate de ţările cu venituri mici şi medii din regiunea aflată în estul Mării Mediterane, Europa şi cele două Americi, precizează noul raport OMS.
"Poluarea aerului ne ameninţă pe toţi, însă persoanele cele mai sărace şi cele mai marginalizate se confruntă cu partea cea mai grea a acestei poveri", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.
"Este inacceptabil ca peste 3 miliarde de oameni - cei mai mulţi dintre ei fiind femei şi copii - să respire în continuare fum mortal în fiecare zi prin folosirea unor sobe şi carburanţi poluanţi în casele lor. Dacă nu vom lua măsuri urgente în privinţa poluării aerului, nu ne vom apropia niciodată de îndeplinirea obiectivului ce vizează o dezvoltare sustenabilă", a adăugat el.
OMS consideră că poluarea aerului este un factor de risc critic pentru bolile netransmisibile, cauzând, potrivit estimărilor, aproape un sfert (24%) din totalul deceselor la adulţi provocate de boli cardiace, 25% din totalul deceselor provocate de accidente vasculare cerebrale, 43% din totalul deceselor cauzate de bronhopneumopatii obstructive cronice şi 29% din totalul deceselor provocate de cancer pulmonar.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


China scanează undele cerebrale ale angajaților pentru a crește profiturile și eficiența
ActiveWatch se autodenunță la CNCD pentru articolul lui Mircea Toma
ce critica sancțiunea aplicată Times New Roman
Trump se declară impresionat de sugestia liderului sud-coreean că ar putea primi Nobelul pentru Pace
Criza politică din Armenia continuă:
Protestatarii au blocat mai multe drumuri din Capitală și șoseaua spre aeroport
Zuckerberg riscă să petreacă o noapte în turnul Big Ben,
dacă nu va accepta invitaţia de audiere în Parlamentul britanic
Dragnea a lăsat Brazilia pentru litoralul românesc.
Cum și-a asigurat ”fanii” că Viorica Dăncilă știe să spună corect 2020
Comisia Europeană discută tăierea fondurilor pentru țările care nu respectă statul de drept
Cauțiune de un milion de euro în cazul lui Sebastian Vlădescu
Bancul zilei: Szrauegie matrimoniala
Horoscopul zilei de 2.05.2018
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog