Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22533
De la 07 Ianuarie 2003
122882600

Avertisment dur al comisarului european pentru Justiţie:

  • Activarea articolului 7 în cazul României depinde de ceea ce se va întâmpla zilele următoare
  • 4 April 2019, 19:48
​Activarea articolului 7 în cazul României, adică suspendarea dreptului de vot în Parlamentul European, depinde de ceea ce se va întâmpla zilele următoare, a declarat, joi, la Bucureşti, comisarul european pentru Justiţie, Vera Jourova. Ea a spus că statul de drept și imparţialitatea sistemului judiciar nu sunt doar aspecte interne, ci sunt o problemă europeană.
Ea a participat la conferinţa "Ziua europeană a competiţiei şi a consumatorilor" şi, la plecare, a fost întrebată de jurnalişti ce măsuri va lua Comisia Europeană la adresa României, dacă Guvernul va aproba ordonanţele de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei. "Nu voi specula pe această temă. Domnul Timmermans (prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans n.r.) a fost destul de clar ieri că vrem să vedem rezultate pozitive ale dialogului nostru. Pentru noi, aceste două ordonanţe sunt paşi spre o direcţie foarte greşită şi aşteptăm reacţii din partea Guvernului, sperând că Guvernul va reveni pe drumul normal care a fost atât de pozitiv şi de succes în ultimii zece ani. Nu voi specula care vor fi paşii următori, dar va fi o reacţie", a spus Jourova, citată de Agerpres.
Întrebată dacă Comisia Europeană se gândeşte la activarea articolului 7 în cazul României, oficialul european a afirmat: "Nu încă, dar este o măsură pe care, după cum ştiţi, nu am ezitat să o luăm în cazul Poloniei".
Jurnaliştii au insistat să afle dacă există acest risc pentru România în prezent. "Trebuie să discutăm în continuare şi depinde de ceea ce se va întâmpla în România zilele următoare", a răspuns Jourova.
"Statul de drept, imparţialitatea sistemului judiciar nu sunt doar aspecte interne, ci sunt o problemă europeană. Există standarde care trebuie respectate în toate statele. Aşa cum am spus, încă sperăm că dialogul va aduce rezultatele pe care le dorim. Ştiu că va avea loc o altă dezbatere între domnul vicepreşedinte Timmermans şi doamna prim-ministru Dăncilă şi sperăm că vom ajunge la un rezultat pozitiv", a adăugat comisarul european pentru justiție.
Prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans a avertizat miercuri Guvernul de la București să nu ia măsuri care afectează sistemul judiciar și să creeze impunitate pentru funcționarii de nivel înalt care au pedepse pentru corupție.
El a spus că a discutat de mai multe ori cu premierul Viorica Dăncilă și că i-a transmis foarte clar că a vorbi de dragul vorbei nu e suficient și că sunt necesare acțiuni urgente care trebuie să apară cât mai curând. "Dacă va exista vreun motiv să reacționăm imediat, o să o facem în termen de câteva zile", a avertizat Timmermans.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 1 - 7.04.2019â
215Catrenul săptămânii
Preluate din calendarul ortodox al anului 1916
LLumea lu' Rotundu: Primăvasă la Schitul Balş
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 29.03.2019
Final cu necunoscute în scandalul de la şcoala Baranca
provocat de preotul ortodox Andrei Mancaş
Înfrăţindu-se cu călăul, ţărăniştii s-au exclus din istorie
Ioan Rotundu
A fost reţinut unul din cei 3 autori ai jafului de la Lişna
S-au trezit la spartul târgului şi cei de la Protecţia Copilului Botoşani
Ioan Rotundu
Da, am fost muiat de Gireadă când mi-a pus legea în faţă!
Ioan Rotundu
Lumea lu’ Rotundu va filma slujba de Înviere la bisericile româneşti din Verona
Ioan Rotundu
Laura Codruța Kovesi scapă de controlul judiciar - poate părăsi țara
Parlamentul European o sprijină în continuare pe Kovesi la Parchetul UE.
„Nu putem accepta faptul că Consiliul UE cedează presiunii guvernului român de a susține un candidat mult mai slab”
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 5.04.2019
LLumea lu' Rotundu: Monumente în paragină
Știu că ați primit un ziar mincinos trimis de PSD.
Folosiți aceste ziare acolo unde mergem toți sau pentru a le da peste fund pesediștilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog