Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19749
De la 07 Ianuarie 2003
75090884

Avocaţii lui Harnagea şi Talpeş se contrazic

  • 18 August 2006, 23:00
Avocaţii foştilor şefi ai SIE au păreri contradictorii în legătură cu hotărârea prin care Tribunalul Bucureşti i-ar fi dat câştig de cauză lui Cătălin Harnagea, obligându-l pe Ioan Talpeş să-i plătească despăgubiri în valoare de 75 milioane de lei vechi şi publicarea sentinţei în Monitorul Oficial. Avocatul lui Ioan Talpeş, Angela Grecu, a declarat vineri, pentru NewsIn că sentinţa nu este definitivă şi că pe rolul Tribunalului Bucureşti se află o cerere de revizuire a acesteia care va avea cel de-al doilea termen de judecată pe 29 septembrie.
"Este prima dată când aud că există o cerere de revizuire. Dar este imposibil, pentru că mi s-a comunicat deja, la cabinet, sentinţa definitivă şi irevocabilă a Tribunalului Bucureşti şi am cerut punerea ei în executare. Cu siguranţă deranjează foarte tare faptul că sentinţa va trebui publicată în Monitorul Oficial", a declarat avocatul Cătălin Dancu, care reprezintă interesele fostului şef SIE Cătălin Harnagea. Procesul, vechi de aproape doi ani, a ajuns, în recurs, în 24 august 2005, la Tribunalul Bucureşti, unde a fost câştigat de Cătălin Harnagea.
Ultimul termen de judecată a fost în 10 februarie, dar instanţa a pronunţat sentinţa abia la începutul lunii iunie. În urmă cu o lună, dosarul s-a întors la instanţa de fond - Judecătoria Sectorului 2, pentru arhivare. Senatorul independent Ioan Talpeş, fost şef al SIE, i-a trimis vineri o scrisoare deschisă lui Cătălin Harnagea, succesorul său la SIE, dezminţind faptul că acesta din urmă a câştigat litigiul împotriva sa şi susţinând în schimb că procesul continuă.
"Omiteţi, să consemnaţi că în acest moment este deja depusă o acţiune în revizuire care are termen de judecată data de 29 septembrie 2006, la Tribunalul Municipiului Bucureşti, secţia 4 civilă, dosar nr. 4479 / 2006, şi, mai ales, că hotărârea de care amintiţi se bazează pe lipsa de la dosar a documentului esenţial care probează afirmaţiile mele", îi transmite fostul şef al SIE din mandatul lui Ion Iliescu, fostului şef al serviciului din mandatul lui Emil Constantinescu.
Talpeş şi-a exprimat nedumerirea că Harnagea a ales să anunţe acum terminarea procesului, deşi hotărârea instanţei invocată de acesta a fost dată în urmă cu mai mult timp. Senatorul mai arată că Harnagea ştia că instanţa a decis continuarea procesului, şi motivul pentru acest lucru, adică declasificarea unui document prezentat ca probe împotriva lui Harnagea de către Talpeş.
"Nu ştiu care sunt intenţiile dumneavoastră reale legate de acest subiect şi de persoana mea, dar omisiunile din prezentarea acestei situaţii mă fac să cred că aveţi cu totul alte intenţii decât stabilirea adevărului. De asemenea, nu ştiu ce cauze serviţi în aceste momente, dar este cert că ele nu sunt de natură a aduce o serie de clarificări legate de fapte petrecute în România în ultimii ani, în general, şi de acţiunile dumneavoastră, în special", îşi încheie scrisoarea Ioan Talpeş.
Talpeş a fost dat în judecată de Harnagea după ce a afirmat că scandalul "telefonului roşu" din 2000 a fost instrumentat de Cătălin Harnagea, succesorul său la şefia SIE, după venirea la putere a CDR. În 2000, o publicaţie moscovită a susţinut că România şi Rusia au purtat negocieri între 1993-1995, când Ion Iliescu era preşedinte, pentru instalarea unui "fir roşu" între Bucureşti şi Moscova. (NewsIn)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un răspuns nimerit
Horoscop
Comentariu la comentarii (CXL)
(Ioan Rotundu)
Inaugurarea Parcului Suharău
Olandezii vor să deschidă un centru de bătrâni la Botoşani
Conţac nu va sprijini la Guvern reabilitarea bisericilor
Mobilier nou pentru câteva unităţi şcolare
Bufet spart de un minor
Viteza excesivă l-a băgat în spital
Şcolile care au primit bani pentru dotări vor fi verificate
Oamenii preferă să-şi dea pământul în arendă
Ciocnire cu scântei între prefectul Roman şi preşedintele Conţac
Democraţii organizează Cupa Liceelor
Conservatorii şi-au inaugurat noul sediu
Pompierii s-au pus rău cu Dumnezeu, sancţionându-I slujitorii
Săracii sunt mari reclamagii, iar bogaţii încurajează mica ciupeală
Sărăcia ne ţine departe de cinema
Evaziune cu alcool, pe picior mare, la Tudora
Hărdău se dezice de acuzaţiile venite de la Iaşi
Constantinescu vrea să dea în judecată Colegiul CNSAS şi şefii serviciilor
"Socialul, în România, va fi fundamental încă două generaţii"
Liberalii cu angajament la Securitate vor avea acelaşi tratament ca Muscă
Am colaborat cu securitatea, dar n-am făcut rău
Românii sunt nemulţumiţi de corupţie, de sistemul sanitar şi de agricultură
Tinerii căsătoriţi vor putea primi subvenţie pentru casă
Românii evaluează şcolile în funcţie de pregătirea dascălilor
Friptura care-i scoate din sărite pe vecini
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă