Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2328
De la 07 Ianuarie 2003
90764299

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, le-a cerut bancilor sa-l pasuiasca pentru o datorie de 1,5 milioane euro

  • 5 September 2014, 23:00
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, are de platit rate la banca, lunar, de cel putin 12.000 de euro, in conditiile in care veniturile familiei sale sunt putin peste 3.000 de euro lunar, scrie publicatia Romania Libera. Potrivit acesteia, Ciorbea are credite si imprumuturi in valoare de aproape 1,6 milioane de euro. Victor Ciorbea a declarat pentru ziarul citat: "Sigur ca banca ne-ar putea executa, sa ne ia casa, dar stie si banca: in perioada asta nu ar scoate prea multi bani pe casa. Asa ca avem o perioada de gratie".
Cotidianul Romania Libera scrie ca Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a contractat in 2007 doua credite din care mai are de returnat 536.000 de euro pana in 2024. In 2008, Ciorbea a mai luat doua credite, din care mai are de returnat, pana in 2024, peste 635.000 de euro. Datele au fost mentionate de Ciorbea in declaratia sa de avere depusa in luna mai 2014 in calitate de Avocat al Poporului, noteaza Romania Libera.
In declaratie, Ciorbea precizeaza ca pentru "dobanda aminata la plata" aferenta creditelor, mai are de returnat 267.000 de euro, scrie ziarul. In plus, in urma cu doi ani, Ciorbea a mai imprumutat 65.000 de euro - pe care trebuie sa ii returneze pana la finalul acestui an - si 90.000 de dolari - de returnat pana in 2020.
Publicatia noteaza ca sotia lui Victor Ciorbea, Lacrima, are venituri din avocatura care nu depasesc 20.000 de euro anual, iar Ciorbea nu are alt venit in afara celui de Avocat al Poporului - care este de 1.500 de euro lunar.
Romania Libera relateaza ca Ciorbea mai are o sursa de venit pe care s-ar putea baza in viitor, si anume comisioane de succes in valoare de 1,2 milioane de euro. Victor Ciorbea a declarat pentru ziarul citat ca a reprezentat in instanta clienti "ca sa poata castiga bunuri imobiliare revenᅡdicate, le-au castigat, dar acum trebuie sa astept ca acei clienti sa vanᅡda terenuri sau cladiri ca sa ma poata plati. Dupa cum stiti, piata imobiliara nu merge prea bine".
Victor Ciorbea a explicat pentru publicatia citata: "Nu stiu exact care sunt sumele lunare de achitat, sotia mea se ocupa de aceste credite, ea stie exact. Dar acum nu platim decat o suma simbolica lunar, avem o intelegere cu banca pentru un an sau doi. Sigur ca banca ne-ar putea executa, sa ne ia casa, dar stie si banca: in perioada asta nu ar scoate prea multi bani pe casa. Asa ca avem o perioada de gratie".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Victor Ponta este nemulţumit de cumj lucrează Justitia
Fără principii, fără moravuri
Gyorgy Frunda vrea scaderea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne in institutii
Un militar roman a murit si alti patru au fost raniti in timpul unui exercitiu multinational in Germania
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Replica colegului tocilar
Cumetrie social-democrată între Curtea de Conturi şi baronul primar de Văculeşti
Lumea lu' Rotundu: Baronul de Văculeşti
Ce contine proiectul de autonomie. Propuneri care vor arunca in aer scena politica
Macaleţ acuzat de racolări politice
Invitaţie la sfinţire de troiţă la Maici
Preesa-n gura lu' Rotundu - emisiunea din 6.09.2014
12,5 milioane de asigurati vor primi carduri de sanatate
Toate serviciile medicale ar urma sa fie validate si decontate doar prin acest card de la 1 ianuarie 2015
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă