Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8026 lei
1 USD = 4.4462 lei


Număr accesări
Astăzi:
9821
De la 07 Ianuarie 2003
73902388

Avrămeni: Grevă a foamei pentru că este dator vândut

  • 19 May 2015, 23:00
Dumitru Grosu din Avrămeni s-a prezentat în cursul zilei de luni la Tele’M Botoşani pentru a aduce la cunoştinţă că fratele său, începând de marţi 19 mai, intră în greva foamei în faţa primăriei Avrămeni pentru că primarul refuză să-i elibereze documentele necesare încasării subvenţiei de la APIA.
Mi s-a părut o situaţie critică, aşa că am amânat alte solicitări pentru reportaje la Lumea lu’ Rotundu şi m-am deplasat marţi la Primăria Avrămeni.
Pe Cătălin Grosu (foto) l-am găsit în faţa uşii de intrare având atârnat de gât un carton pe care scria „Greva foamei”. L-am intervievat care sunt motivele de a intrat în grevă dar n-a fost suficient de coerent pentru a mă face să înţeleg adevăratele cauze.
Primarul Ioan Bucătaru era convocat la Prefectura Botoşani. În lipsa acestuia l-am abordat pe viceprimarul Truţă Mandache care, prin atribuţiunile primite avea în competenţă şi problema grevistului.
A fost invitat la dialog şi Cătălin Grosu care din nou şi-a prezentat doleanţele într-un mod confuz. Aveam dă-mi dau seama din dialogul încrucişat dintre el şi viceprimar care era necazul grevistului. În anul 20111, Cătălin Grosu a concesionat de la Primăria Avrămeni 9 ha imaş pentru animalele sale, vite şi vreo 300 de oi. A plătit redevenţa de concesionare pentru anul respectiv şi 2012, după care n-a mai plătit nimic dar nici n-a denunţat contractul.
Apoi, Grosu a mai primit de la primărie şi o bucată de teren, tot în concesiune, pentru a-şi ridica o casă, el neavând teren proprietate personală. Nici pe acest teren, nici pe casă n-a mai plătit impozitele cuvenite.
L-am solicitat pe funcţionarul de la impozite şi taxe să scoată din evidenţe ce datorii are Cătălin Grosu către primărie şi a rezultat o sumă de vreo 40 milioane lei vechi, funcţionarul Virgil Cojocariu informându-mă că primăria a cerut executarea silită prin executor judecătoresc.
Şi fratele grevistului, Dumitru Grosu, şi el posesor a vreo 300 oi, are impozite restante la primărie dar vrea întocmit dosar pentru a primi subvenţia de la APIA pentru cele 16 ha imaş concesionate.
Încet, dar sigur, adevărul a ieşit la iveală. Fraţii Grosu, obişnuiţi ca pe vremea primarului Cârnu să nu plătească mai nimic către primărie, , az acum datorii importante, dar vor ca în continuare să beneficieze de subvenţiile acordate de APIA Botoşani fără să-şi achite datoriile la zi.
Spre după-amiază am luat legătura telefonică şi cu primarul Ioan Bucătaru. Acesta mi-a declarat că nu face decât să respecte legea şi cu fraţii Grosu aşa cum o respectă şi cu ceilalţi cetăţeni din comună.
După amiază, pe la orele 16, grevistul părăsise sediul primăriei. Păcat, primarul îi trimisese o mămăliguţă caldă şi ceva alături ca să mănânce şi să se mai împlinească că-i prea slab pentru înălţimea care o are.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prezenţi la Darabani, basarabenii şi-au spus necazurile
Judecatorii confirma redeschiderea dosarului "Casa din Mihaileanu"
VIDEO Imagini cu Sorin Funzaverde la inaugurarea unui club de jocuri de noroc
preotii sfintesc mesele de biliard si jocurile de darts
Peste 200 de politisti au facut perchezitii in Capitala si sapte judete
A fost vizata asociatia care organiza Concursul Arhimede, car ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 1,4 mil. lei
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
VIDEO Cum arata cel mai lung si mai inalt pod de sticla din lume
Sondaj INSCOP - Adevarul: Tendinta de scadere a increderii in presedintie
Arabia Saudita angajeaza calai pentru decapitari publice
Tarile NATO au alimentat razboiul civil din Ucraina
Romania este dispusa sa ajute Republica Moldova sa-si intareasca armata
VIDEO Ucraina: Doi soldati rusi care ar fi fost capturati in estul rebel au fost prezentati presei
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Neamurile nevestei
Reprezentanta lui Julio Iglesias in Romania a sesizat CNA in cazul Mihai Gadea-"Jos Basescu"
si a cerut Antenei 3 sa inlature inregistrarea online
Reţeta zilei: Ciorbă de praz cu afumături
Botoşani: Primarul care a stricat monotonia vieţii în comună
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă