Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
8955
De la 07 Ianuarie 2003
68905446

Azi începe a doua sesiune a Bacului

  • 19 August 2012, 23:00
A doua sesiune (august-septembrie) a examenului de bacalaureat din acest an începe luni, 20 august, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, probe ce se vor desfăşura şi în ziua de marţi 21 august, respectiv miercuri 22 august (limba maternă).
Pentru susţinerea acestora s-au înscris în judeţ peste o mie de candidaţi. Numai la proba scrisa obligatorie a profilului sunt înscrişi în această sesiune de bac 1.184 de absolvenţi. Mai puţini candidaţi sunt înscrişi pentru proba scrisă la limba şi literatura română, sub 1000. Sub 800 de candidaţi s-au înscris pentru proba scrisa la alegere a profilului sau specializării.
Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă este programată în intervalul 21-22 august, în timp ce evaluarea competenţelor digitale va avea loc în zilele de 23 şi 24 august. Rezultatul obţinut de fiecare candidat nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.
Prima probă scrisă (limba şi literatura română) din cadrul sesiunii curente se va desfăşura luni, 27 august. Aceasta va fi urmată marţi, 28 august, de proba de limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului este programată miercuri, 29 august.
Ultima probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării - va avea loc, vineri, 31 august. În data de 2 septembrie vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16.00) şi vor fi depuse contestaţiile (16.00 - 20.00).
Acestea vor fi soluţionate în intervalul 3-4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 5 septembrie. Reamintim că în acest an rata de promovare înregistrată la prima sesiune a examenului de bacalaureat a fost foarte scăzută. Nici jumătate din numărul candidaţilor înscrişi nu au promovat examenul de bacalaureat, însă unii dintre cei căzuţi au renunţat să mai încerce în toamnă să pună mâna pe diploma de bac. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Din această toamnă elevii nu vor mai fi vaccinaţi în şcoli
măsura a stârnit numeroase controverse
E o problemă cu învăţământul din mediul rural
37.000 elevi nu au luat nici 5 la evaluare
CA al IŞJ va decide calificativul final al directorilor de şcoli
CAS nu este deloc darnică cu cei din medicina dentară
Primarul Poprtariuc are probleme cu realizările lui Flutur
Aproape o sută de morţi din judeţ au votat la referendum
China cere Japoniei să înceteze imediat acţiunile împotriva suveranităţii sale
60% dintre germani, în favoarea menţinerii ţării în zona euro
Victor Ponta face, pe blog, un raport preliminar al guvernării sale
"100 de zile de oprit marile jafuri produse de guvernele PDL"
Radu Stroe anunţă modificări majore în listele electorale permanente
se prevede o răsturnarea situaţiei la CCR
Horoscop
Bancul zilei: Biblică
Dinamica economiei - Paul Onişa
Lumea lu' Rotundu: Porolissum Zalău
Reportaj de vacanţă
Ioan Rotundu
Botoşani: Preţuri mici pentru reabilitarea drumurilor din judeţ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă