Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5407
De la 07 Ianuarie 2003
122577346

BERD devine actionar minoritar al Black Sea Oil & Gas, ajungand astfel investitor in Marea Neagra

  • 29 November 2017, 23:00
Black Sea Oil & Gas SRL (BSOG), detinuta in prezent de Grupul Carlyle, anunta ca Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a devenit actionar minoritar in cadrul companiei si va primi un loc in Consiliul de Administratie al companiei. Tranzactia marcheaza un eveniment semnificativ pentru BSOG pe masura ce se apropie de luarea deciziei finale de a investi in proiectul de Dezvoltare Gaze Midia (DGM), se arata intr-un comunicat al Black Sea Oil & Gas.
Proiectul de Dezvoltare Gaze Midia va consta in cinci sonde de productie offshore, un sistem de productie submarina a gazelor naturale, o platforma de productie maritima, o conducta de transport a gazelor naturale, compusa dintr-o sectiune maritima de 126 km si una pe uscat, si o instalatie de tratare a gazelor pe uscat.\
"Ne bucuram sa avem BERD in calitate de coactionar si sa lucram impreuna pentru a face fata provocarilor pe care le va intampina BSOG in procesul de punere in productie a zacamintelor de gaze naturale in perioada urmatoare. Cu o pozitionare solida pe piata si o experienta indelungata in regiune, salutam BERD ca partener care impartaseste viziunea noastra asupra importantei proiectului DGM pentru dezvoltarea productiei de gaze naturale din sectorul romanesc al Marii Negre in mod special, iar in sens mai larg pentru dezvoltarea activitatilor si infrastructurii energetice la nivel european", a declarat Marcel van Poecke, directorul Carlyle International Energy Partners.
"Prin aceasta tranzactie de referinta, intentia noastra este de a sprijini dezvoltarea companiilor private de petrol si gaze din Romania. De asemenea suntem angajati in furnizarea de asistenta Guvernului Romaniei pentru imbunatatirea continua a cadrului legal si de reglementare privind operatiunile offshore de petrol si gaze naturale, astfel incat acesta sa poata servi nevoile intregii industrii", a spus la randul sau Matteo Patrone, directorul regional al BERD pentru Romania si Bulgaria.
BSOG este o companie independenta de petrol si gaze cu sediul in Romania care desfasoara operatiuni de explorare, dezvoltare si exploatare a resurselor conventionale de titei si gaze naturale. In prezent portofoliul companiei este alcatuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia - Zona de Apa de Mica Adancime si XIII Pelican, situate in platforma continentala a Marii Negre, in care BSOG detine o participatie de 65% si calitatea de operator. Compania vizeaza indeplinirea obiectivului de punere in productie a resurselor sale de gaze naturale descoperite in platoul continental al Marii Negre (Ana si Doina), desfasurarea de noi activitati de explorare si evaluare in Marea Neagra precum si identificarea de noi oportunitati atat in Romania cat si in regiune.
BERD este o banca de dezvoltare multilaterala care promoveaza dezvoltarea sectorului privat si a initiativei antreprenoriale in 37 de tari din trei continente. Banca este detinuta de 66 de tari, precum si de UE si BEI. Investitiile BERD urmaresc imbunatatirea competitivitatii, incluziunii, bunei guvernari, sustenabilitatii, rezistentei si integrarii economiilor din regiunile in care este prezenta.
Carlyle Group (NASDAQ: CG) este o companie globala de investitii care administreaza active in valoare de 170 miliarde dolari, detinute in cadrul a 299 de investitii la data de 30 iunie 2017. Obiectivul Carlyle este de a investi intelept si de a crea valoare pentru investitorii sai, dintre care multi sunt fonduri de pensii publice. Carlyle investeste in patru segmente ¬ Corporate Private Equity, Real Assets, Global Market Strategies si Investment Solutions - din Africa, Asia, Australia, Europa, Orientul Mijlociu, America de Nord si America de Sud. Experienta si expertiza Carlyle acopera diverse industrii, inclusiv: industria aerospatiala, servicii guvernamentale si de aparare, consum si retail, energie, servicii financiare, sanatate, industrie, imobiliare, tehnologie si servicii pentru mediul de afaceri, telecomunicatii si mass-media si transport. Grupul Carlyle detine peste 1.550 de angajati in 31 de birouri din sase continente.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 30.11.2017
Bancul zilei: Reproş nehustificat
Bitcoin a sarit si de pragul de 10.000 dolari
O firma care importa imbracaminte din Turcia a prejudiciat bugetul cu circa 45 de milioane de lei
Reactia Facebook dupa ce unii romani care au postat materiale legate de proteste au avut conturile blocate:
A fost o eroare a sistemelor noastre
PNL a elaborat propria rezolutie a Parlamentului,
dupa scrisoarea lui Dragnea si Tariceanu, si cere discutarea ei in sedinta comuna miercuri: "Parlamentul României reafirmă susținerea pentru parteneriatul strategic România - SUA"
Fotografia de moment. SUA avertizeaza, PSD accelereaza
Deputatii USR au protestat parasind sedinta de plen si s-au dus la biroul lui Dragnea
Dan Barna: Considera ca avea dreptul sa raspunda SUA in numele Parlamentului, a avut o atitudine neutro-condescendenta
Primaria Sectorului 1 da 10 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului.
Ce sume au mai alocat primariile din Bucuresti
La Ipoteşti, preotul Tincu continuă să pângărească memoria titanilor culturii româneşti
Ioan Rotundu
Guvernul a aprobat majorarea salariului minim brut la 1.900 lei lunar
Comisia de buget a Senatului modifica OUG privind Codul Fiscal: Impozitul pe cifra de afaceri, optional
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog