Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
504
De la 07 Ianuarie 2003
125235985

Bacsisul trecut pe nota ar putea deveni in scurt timp realitate

  • Ce trebuie sa stie insa clientii inainte de a-l achita
  • 5 April 2015, 23:00
Fiscul a inchis multe localuri de pe Litoral, iar patronii spun ca de vina au fost bacsisurile ospatarilor care au ajuns in casele de marcat. Asa ca asociatiile de profil au trimis Minsterului Finantelor mai multe propuneri.
Corina Martin, Presedinte Asociatia Litoral - Delta Dunarii: "Ne dorim ca pe nota de plata sa existe aceasta rubrica rezervata bacsisului, acest bacsis sa fie impozitat cu 16 la suta, nu purtator de TVA si practic sa existe o evidenta distinct si fiscalizata a veniturilor din aceasta suma carte va fi denumita bacsis dar de acum inainte in mod legal."
Proprietarii de localuri au pareri impartite despre legalizarea bacsisului. Tiplea Calin, administratorul unui local din Cluj-Napoca: "Eu cred ca ar trebui sa fie pus pe bonul fiscal si dupa el sa se plateasca 16 la suta. Un 16 la suta impozitat maxim ar fi bine venit."
Carmen Cristescu, proprietarul unui restaurant din Bucuresti: "Deja avem noi foarte multe documente pe care trebuie sa le dovedim in momentul in care ei vin in controale, sa mai fie si evidenta lor, a ospatarilor - tipsul lor... Nu mi se pare normal, nu mi se pare OK, ne ingreuneaza pe noi ca si mici intreprinzatori."
Clientii spun ca indiferent daca este sau nu pe nota de plata, bacsisul se plateste. Client: "Cred ca este oarecum un lucru normal, se practica treaba asta peste tot. Da, cred ca ar fi o treaba buna, macar sa stim si noi in mod oficial ca OK, gata, ce am mancat aici a insemnat... un cartof in plus se duce si acolo la oamenii care l-au adus." Patronatele sustin insa ca chiar daca va fi trecut pe nota de plata, clientul nu este obligat sa plateasca acel bacsis.
Corina Martin, Presedinte Asociatia Litoral - Delta Dunarii: "Cei care doresc sa aprecieze serviciul turistic pe care l-au primit, daca au fost multumiti de acest serviciu, sa faca acest lucru prin acordarera unui bacsis - repet, asta ramane la optiunea clientului restaurantului."

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cei trei magi botoşăneni de la Răsărit
Ioan Rotundu
Ba pe-a mă-tii!
Reţeta zilei: Frigărui de miel cu salată greceasca
Bancul zilei: Spaima scheletelor din cimitir
Horoscopul zilei
Lumea lu' Rotundu: Infernul de la Fântâna Albă
Fidel Castro, in public la peste un an de la ultima aparitie
Serghei Lavrov, primit de presedintele slovac cu critici fata de actiunile Rusiei impotriva Ucrainei
Forta de Reactie Rapida a NATO a inceput antrenamentele
Bacşişul şi mintea îmbâcsită a amploiaţilor
Ioan Rotundu
Comercianţi cu ouăle încă nenumărate
Ioan Rotundu
Nicolae Banicioiu: Romanii care nu merg la control la medic macar o data la trei ani vor fi sanctionati
Cod galben de ploi si vant puternic in estul si sud-estul tarii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog