Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23111
De la 07 Ianuarie 2003
87439450
Banca Mondială

China a atins un "punct de cotitură" în dezvoltarea sa economică

  • 27 February 2012, 23:00
China a atins un “punct de cotitura” in dezvoltarea sa economica si va trebui sa implementeze mai multe reforme pentru ca ritmul sau de crestere va incetini la jumatate in urmatoarele doua decenii, au anuntat luni expertii Bancii Mondiale, citati de AFP.
Cea de-a doua economie mondiala trebuie sa faca reforme semnificative pentru a evita o incetinire brusca a economiei, in particular sa-si reduca ponderea sectorului de stat si sa puna capat situatiilor de monopol din sectoarele strategice, au apreciat expertii.
Dupa ce a atins in medie o rata de crestere anuala de 10% in ultimii 30 de ani, modelul de crestere chinez, bazat pe investitii si export, nu mai este sustenabil, a afirmat presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, la prezentarea studiului ”China: 2030”, desfasurata la Beijing. “Necesitatea reformelor este indiscutabila pentru ca statul chinez este acum la o rascruce de drumuri in ceea ce priveste dezvoltarea sa.
Modelul de crestere actual al tarii nu este sustenabil. Nu exista timp pentru a astepta ce se poate intampla, este timpul pentru a anticipa si a te adapta la aceste mari schimbari de pe scena internationala si in economiile mondiale si nationale”, a spus Zoellick.
Raportul a fost sustinut si de catre vicepresedintele Xi Jinping si de catre vicepremierul Li Keqiang, care ar trebui, in situatia in care nimic dramatic nu se va intampla, sa succeada actualului presedinte al Chinei, Hu Jintao, si primului ministru, Wen Jiabao, atunci cand procesul de succesiune politica va fi finalizat, in martie 2013.
Probabil, concluziile raportului pregatit de Banca Mondiala si de catre Centrul de Cercetare pentru dezvoltare al guvernului, vor fi intampinate cu rezistenta puternica din partea celor care profita de actualul model, a avertizat Zoellick.
De asemenea, Liu Shijin, vice-ministrul centrului de cercetare, considera ca reformele vor fi necesare pentru economia chineza, care a crescut cu 9% anual si isi va incetini ritmul de crestere in jurul a 5-6 procente in urmatorii 20 de ani.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Nedumerire bărbătească
Caricatura zilei
Despre competenţă şi responsabilitate
Dosar penal pentru trecerea ilegală a frontierei
28 februarie - Ziua Protecţiei Civile din România
Richard Dawkins, "cel mai cunoscut ateu din lume"
nu pot fi sigur că Dumnezeu nu există
O analiza a BNR: Ce a mers şi ce nu în decembrie 2011?
Nu e nevoie ca Teodor Meleşcanu să se suspende din PNL
voi cere excluderea sa
Unde a petrecut Meleşcanu de Revelion
Botoşani: O familie face greva foamei la Prefectură
Zona Metropilitană Botoşani prinde contur
A început evaluarea directorilor instituţiilor de cultură
Elevi jandarmi de la Fălticeni în practică la Botoşani
Iarna grea a mărit consumul de medicamente
Profesori obligaţi să predea la ţară
Sistem modern de consultare a pacienţilor la Spitalul de Pediatrie
AJOFM recrutează dezvoltatori pentru Franţa
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă