Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10106
De la 07 Ianuarie 2003
122870173

Banca Mondiala in Romania condamna actele de rasism impotriva romilor

  • 10 April 2016, 23:00
Reprezentantii Bancii Mondiale isi exprima regretul pentru actele de ura fata de comunitatea de romi din Romania manifestate vineri seara prin acte de vandalism asupra cortului Centrului National pentru Cultura Romilor, amplasat in Piata Universitatii din Bucuresti, se arata intr-un comunicat al institutiei, citat de Agerpres.
"Aceste fapte reprezinta o agresiune impotriva comunitatii romilor si un act de discriminare si sunt incompatibile cu valorile de baza ale Europei in ceea ce priveste drepturile omului", se arata in comunicat.
Banca Mondiala precizeaza ca sprijina pe deplin Romania si organizatiile ce reprezinta romii in lupta acestora impotriva discriminarii. Activitatile Bancii in Romania includ programe ce adreseaza problema incluziunii romilor.
"Cercetarile noastre analitice argumenteaza fara echivoc faptul ca incluziunea romilor este nu numai o datorie morala, dar si o abordare economica inteligenta. Integrarea socio-economica a romilor este esentiala pentru ca Romania sa atinga un nivel de convergenta cu Uniunea Europeana si sa beneficieze de o crestere economica sustenabila", se mentioneaza in comunicat.
Conform bancii, majoritatea romilor fac parte din categoria celor mai saraci si vulnerabili romani ce se confrunta cu probleme de discriminare si excluziune sociala. Inegalitatile dintre romi si non-romi incep devreme si sunt perpetuate pe tot parcursul vietii. Discriminarea etnica la scara larga continua sa submineze aplicarea eficienta a politicilor de includere a comunitatilor rome marginalizate, potrivit reprezentantilor BM.
"Nimeni nu trebuie sa se confrunte cu discriminarea din cauza originii etnice sau de rasa. Dupa o lunga istorie de excluziune sociala in Romania, este timpul sa sporim eforturile noastre in lupta impotriva discriminarii si in promovarea incluziunii Romilor si egalitatea de sanse pentru toti", se mai spune in comunicat.
Aceste declaratii vin in contextul in care, vineri noapte, pe cortul ridicat in Piata Universitatii din Bucuresti cu ocazia Zilei Internationale a Romilor au fost scrise cuvinte rasiale si de discriminare la adresa romilor.
De altfel, sambata, mai multi membri ai Guvernului, printre care ministrul Justitiei, Raluca Pruna, ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, ministrul Educatiei, Adrian Curaj, consilierul prezidential Laurentiu Stefan, ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, Violeta Alexandru, Valeriu Nicolae - secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Mihai Neacsu, director la Centrul National de Cultura a Romilor, primarul general interimar al Capitalei, Razvan Sava, precum si presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Asztalos Csaba Ferenc s-au adunat in fata cortului din zona Universitate si au vorbit impotriva rasismului si despre eventuale masuri ce ar trebui sa fie luate pentru a descuraja aceste gesturi.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Ciuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel
Bancul zilei: Poliţistul cu mustăcioară şi ţâncul cel isteţ
Horoscopul zilei de 11.04.2016
Lumesa luî Rotundu: Vorniceni - Schimbarea la faţă
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 8.04.2016
Ambasada SUA in Turcia: Exista "amenintari credibile" care vizeaza zone turistice, in special Istanbul si Antalya
Cristina Kirchner, fostul presedinte al Argentinei, acuzata de spalare de bani
Peste 80 de morti si 250 de raniti intr-un incendiu izbucnit intr-un templu din India
Laura Codruta Kovesi: Eliminarea din OUG privind interceptarile a posibilitatii de conectare la Centrul National de Interceptari ar fi un pericol
Laura Codruta Kovesi: Ar trebui o lege care sa interzica celor condamnati definitiv sa ramana in functie
Unii sunt speriati ca as putea sa intru in politica, mai bine sa fie speriati ca raman la DNA
Râd şi curcile, Ovidiule!
Ioan Rotundu
Cum l-a dibuit Calistru pe primarul Chelariu că nu mai are carnet de conducere
Moş Teacă, alias Radu Anton, va sta proptea în faţa primarului Ştefan
Ioan Rotundu
Botoşani/Darabani: Duminica liniştită a satului Bajura tulburată de stafiile roşii
Botoşani/Ipoteşti: Templul lui Eminescu spurcat din nou de familia Gireadă
Drumul familiei Gireadă spre glorie presărat cu infracţiuni şi mai nou cu morţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog