Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12095
De la 07 Ianuarie 2003
108428943

Bancul zilei: Cum a convins Nastase găina să voteze PSD

  • 19 July 2013, 23:00
În linia preocupărilor sale zoologice din ultima vreme, care au inclus salvarea unei capre din şanţ, Adrian Năstase s-a pozat lângă o ciurdă de vaci şi a vorbit cu o găină. Ultima ispravă a fost consemnată sâmbătă, în comuna mureşană Iernut. Acolo, la o fermă de păsări, premierul a luat în braţe o găină şi a dus-o aproape de ureche. Chestionat despre ce a “discutat” cu galinaceea, Năstase a replicat: “Am întrebat-o cu cine votează şi mi-a răspuns clar - cu PSD”. Iată cum, în plin week-end, Opoziţia a fost prinsă pe picior greşit! Năstase a lovit năprasnic, convingând şi găinile să voteze cu PSD. E drept, îi e tot mai greu să convingă oamenii, dar ce mai contează... După toate statisticile, în România sunt infinit mai multe găini decât oameni. Având alături tot păsăretul patriei, başca ovinele, bovinele, porcinele, caprinele şi cabalinele, Adrian Năstase chiar poate dormi liniştit: coroana de rege al necuvântătoarelor nu i-o poate lua nimeni.

Cum o fi reuşit premierul să convingă găina de la Iernut să ţină cu “aripa Năstase”? Exista trei variante: prin promisiuni, prin ameninţări sau prin şantaj. La capitolul promisiuni, nimic mai simplu. „Găină draga, în 2005 ţi se va indexa raţia de tărâţe. Nu vei mai avea obligaţia de a face ouă şi nici nu va mai trebui să cloceşti vreodată. Se poate aranja şi pentru un coteţ ultracentral, în Zambaccian, cu centrală şi termopan. Când vei împlini vârsta de pensionare, ţi se va recorela indemnizaţia de cotcodăcit. Vei muri de moarte bună. Numai cu noi poţi deveni o găină europeană!”

Ei, dar dacă n-o fi priceput moţata de vorbă bună? Nu-i nimic, trecem la faza a doua: ameninţările. „Auzi, surato, chiar ţi s-a urât cu binele? Chiar vrei să ştii cum e să stai pe farfurie în poziţia pan? Dar de-o vulpe care să-ţi ţină noaptea de urât, ce-ai zice? Sau de o partidă de vânătoare cu alice de mistreţ... crezi că ţi-ar rezista penajul? Cotcodac, te mai gândeşti?”

În fine, şantajul. „Bine, surato, tu ai ales. Dar să nu vii la mine să te plângi că Amarie te-a prins cu corupţia-n cioc, că ţi-a făcut dosar penal etc. etc. Va fi prea târziu, ţi-o spun. Ce, eu sunt de vină că ai şutit din grăunţele colegelor de coteţ? Sau că ai o relaţie extraconjugală cu cocosul cel pintenos? Ca să nu mai vorbim de dosarul cu gripa aviară, că-l ştii pe Brânzan, o dată te scoate nebună... Aud?”

”Aşadar, draga mea moţată, înţeleg că ai ales... PSD? Bravo, ştiam eu că ai apucături social-democrate!”
(Petrea Prostul)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Gastronomie: Un prânz la schitul Balş
Dă-l în m…!
A făcut sex şi la Botoşani
Botoşani: Bâlciul celor cu halate albe de la Maternitatea Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă