Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Reportaje
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3583
De la 07 Ianuarie 2003
104750450

Bancul zilei: Recrutare de personal

  • 18 July 2012, 23:00
Într-o zi, o directoare de succes de la Resurse Umane moare călcată de un autobuz. La Porţile Raiului e întâmpinată de către Sf. Petru în persoană.
- Bine ai venit în Rai! Dar înainte să te instalezi, se pare că avem o problemă. Vezi tu, n-am mai avut niciodată de-a face cu un director de la Resurse Umane şi nu suntem prea siguri ce să facem cu tine.
- Nici o problema, doar lăsaţi-mă să intru înăuntru.
- Aş vrea eu, dar am ordine de sus. Vei petrece o zi în Iad şi una în Rai, iar apoi vei alege unde vrei să-ţi petreci Eternitatea.
- De fapt eu m-am decis. Prefer să rămân în Rai.
- Îmi pare rău, regulile sunt reguli. Şi astfel Sf. Petru o conduce la un lift care o duce direct în Iad. Uşile se deschid, iar ea se trezeşte într-un peisaj mirific: calcă pe iarba verde a unui teren de golf minunat şi intră în Iad. Mai departe vede un local, iar în faţa localului îşi vede toţi prietenii ei, directori cu care lucrase în viaţa pământeană. Toţi o întâmpină cu aclamaţii şi urlete de bucurie. Aleargă toţi spre ea, o sărută pe ambii obraji, apoi încep să discute despre vremurile minunate petrecute împreună. După aceea joacă o rundă excelentă de golf, iar seara merg la un local unde servesc o cină excelentă, formată din friptură şi homar. Între timp face cunoştinţă şi cu Diavolul, care era de fapt un tip de treabă (chiar drăguţ) împreună cu care se distrează de minune, spunând bancuri şi dansând. La sfârşitul zilei toţi dau mana cu ea şi îşi iau rămas bun, iar după aceea ea urcă în lift. Următoarele 24 de ore şi le petrece în Rai, odihnindu-se pe nori şi cântând la harpă. S-a distrat de minune, şi cele 24 de ore au trecut fără să-şi dea seama. Apoi Sf. Petru vine la ea şi îi spune:
- Deci, ai petrecut o zi în Iad şi una in Rai. Acum alegeţi locul unde vei petrece Eternitatea.
- Nu credeam c-am să spun asta, adică, în Rai a fost frumos, dar cred că m-am simţit mai bine în Iad.
Aşa că Sf. Petru o escortează la lift, iar ea se reîntoarce în Iad. Când uşile se deschid, se trezeşte într-un peisaj dezolant, pustiu, acoperit cu gunoi şi mizerie. Prietenii ei erau îmbrăcaţi în zdrenţe şi colectau gunoiul în saci. Diavolul vine şi el şi o întâmpină.
- Nu înţeleg, spune femeia tremurând, ieri, când am fost aici era un teren de golf şi un local unde am mâncat homar, am dansat şi m-am simţit bine. Acum nu mai e decât pustiu şi gunoi, iar prietenii mei sunt toţi mizerabili. Diavolul se uita la ea şi zâmbeşte:
- Ieri te recrutam. Azi eşti angajată...
(Patrea Prostul)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Video: Criminali în uniformă (partea II)
S-au înţeles, ca viitori colaboratori!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă