Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6195
De la 07 Ianuarie 2003
123641620

Bani de renovare a bucătăriei „Judeţeanului” ceruţi ministrului Arafat

  • 9 November 2012, 23:00
Bani de renovare a bucătăriei „Judeţeanului”, solicitaţi şi ministrului Raed Arafat. Cum se schimbă ministrul la sănătate, conducerea Spitalului Judeţean „Mavromati” pregăteşte o nouă cerere pentru alocare de fonduri în vederea reabilitării bucătăriei şi a spălătoriei unităţii.
Spitalul a primit promisiunea de sute de mii de euro de la Ministerul Sănătăţii pentru această investiţie, doar că această promisiune a venit din partea fostului ministru, pe atunci în funcţia de conducere la minister, Vasile Cepoi. Acum, la conducerea ministerului Sănătăţii venind medicul Raed Arafat, reprezentanţii spitalului încearcă să se asigure cu o nouă solicitare la minister.
Asta deoarece timpul se scurge şi se apropie termenul limită până la care unitatea trebuie să obţină acreditarea pentru funcţionare, iar cu starea actuală a bucătăriei, care nu a fost cuprinsă în actualul proiect de reabilitare, spitalul nu are nicio şansă să primească acreditarea. Ultima promisiune de la Ministerul Sănătăţii, făcută de fostul ministru Cepoi, viza alocarea de fonduri la începutul anului 2013, câteva sute de mii de euro.
„Vom mai face probabil o solicitare de fonduri la ministerul Sănătăţii, să fim luaţi în calcul la alocarea de fonduri pe anul viitor, pentru a nu începe lucrările prea târziu la bucătărie. Anul acesta am primit bani pentru aparatura medicală, la anul vom primi, sper, pentru reabilitarea bucătăriei şi a spălătoriei. Se fac toate pe rând, indiferent care este ministrul, noi tot vom solicita până vom primi. Suntem spital judeţean, nu vom fi lăsaţi să nu ne putem lua acreditarea”, a declarat Gheorghe Damian, managerul Spitalului Judeţean „Mavromati”.
De aproape doi ani conducerea celui mai mare spital botoşănean solicită sprijin de la Ministerul Sănătăţii pentru reabilitarea spălătoriei şi a bucătăriei, care nu au fost cuprinse în proiectul de 14 milioane de euro, aflat acum în derulare. Până cel târziu în 2015, unitatea medicală trebuie să îndeplinească toate criteriile de acreditare, asta însemnând să aibă reabilitată şi bucătăria şi spălătoria. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Lecţie de educaţie sexuală
Ce propune Uniunea la capitolul justiţie
Ponta nu vrea mediatizare oublică la incompatibilităţile stabilite de ANI
De ce Rusia îşi zăngăneşte armele în Transnistria?
Dacă CSM trece în subordinea Parlamentului, ne luam bagajele şi plecăm din ţară
Va demisiona premierul Victor Ponta?
dar şi retragerea din funcţie a celor patru membri ai Guvernului declaraţi incompatibili
13 Noiembrie – ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE
Gastronomie: Salata de gogoşari pentru iarnă
Fostul ministru Sorin Pantiş, implicat în cazul
Macaleţi i-a luat la târnosit pe şefii de deconcentrate
Florin Ţurcanu avansează un scor victorios
Botoşani: Pact al candidaţilor USL menit s-adune voturi
Botoşăneanul Vasile Cepoi dirijează organizarea viitoarei legi a Sănătăţii
UPU aglomerat de abuzurile la sărbătorile onomastice
Botoşani: Chiriaşi ANL putrezi de datori la plata chiriei
s-ar impune evacuarea lor din locuinţe
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog