Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7601 lei
1 USD = 4.2726 lei


Număr accesări
Astăzi:
1751
De la 07 Ianuarie 2003
71573010

Bani europeni aruncaţi pe fereastra şcolii din Pleşani

  • 15 June 2008, 23:00
Anul trecut, la Şcoala Pleşani din comuna Călăraşi, prin fonduri europene s-a amenajat un Telecentru. Amenajarea acestui punct de informare pentru cadrele didactice şi elevi a costat câteva zeci de mii de euro. S-au cumpărat calculatoare, imprimante, scanere, s-a realizat o reţea informatizată conectată la Internet. În prezenţa primarului Liviu Zelinschi, a invitaţilor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, a oficialilor de la nivel de judeţ şi a colegilor de la şcolile din comună, conducerea şcolii din Pleşani a inaugurat Telecentrul.
Toată lumea s-a arătat mulţumită de această realizare, mai ales că această comună, Călăraşii, este una dintre cele mai izolate de reşedinţa de judeţ. S-au ţinut cuvântări elogioase, s-au adresat felicitări, s-au strâns mâinile cu multă admiraţie, s-a ciocnit tradiţionalul pahar cu şampanie şi s-a încheiat evenimentul cu nelipsita şi îmbelşugata masă, tradiţională la astfel de evenimente.
Toate bune şi frumoase, dar după ce Telecentru a fost inaugurat, s-a aşternut liniştea. Chiar imediat după inaugurare funcţionalitatea lui a devenit nefuncţională. Totul s-a depozitat dincolo de-o uşă, care nu s-a mai deschis de atunci. Am fost informaţi că pentru funcţionarea centrului există şi un angajat, o anume Florentina Pavel.
Marţi, zece iunie, când noi ne-am deplasat la Şcoala Pleşani, poarta şcolii era încuiată. „Domnul director Mandric a plecat” ne-a informat binevoitor un pleşan, ieşit din barul aflat vizavi de şcoală. Era ora 13.00. Am fi vrut să vedem şi noi dotările Telecentrului şi de ce funcţionarea acestuia a încetat imediat ce a fost inaugurat. Am mai fi vrut să aflăm de ce se plăteşte un angajat, de vreme ce punctul de informare stă închis. Mai voiam să ştim cum de s-a reuşit ca un fond european de câteva zeci de mii de euro să fie aruncat pe fereastra şcolii.
N-am avut de la cine primi astfel de răspunsuri pentru că toată suflarea era angajată în bătălia pentru turul II în alegerea primarului. Iar dacă e să luăm de bun ce ne-au spus clienţii barului aflat peste stradă de clădirea şcolii, „profesorii au fost mobilizaţi de domnul director Papuc să-l ajute pe Pleşca să iasă primar”. Vom încerca să obţinem aceste răspunsuri de la noul primar. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Număr mic de participanţi la „Zilele Eminescu”
Furt de trandafiri, cu repetiţie în amenzi
Ţiprigan – cel mai puternic lider de sindicat
Ţoapa numită „Ana de Călăraşi”
(Cârcotaşul)
O masă copioasă, la un restaurant cu pretenţii noi
Ţâbuleac mai are de aşteptat, până se va instala în sediul nou
Li s-a sugerat să nu mai maltrateze limba română
Iarba verde de pe drumul cu caracter unic în România
Unii mai au de lucru la capitolul „civilizaţie”
Program Tele'M Botoşani luni, 21 aprilie
Lista cu numele eroilor revoluţionari care au primit pământ
Mihai Trăistariu a declarat că va înregistra un duet cu Costel Busuioc
Situaţii în care procesul - verbal de amendă a fost anulat de judecători
Comentariul comentariilor (CXXXVII)
(Ioan Rotundu)
Ce caută femeia… cu disperare
Horoscop
Oportunităţi avanrajoase pentru concedii de odihnă
Lista definitivă cu primarii aleşi
„Drumul blestemat” s-a rupt şi la Sătuceni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă